واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مادورو: امريكا در فكر حمله به ونزوئلاست
امريكاگرايان ونزوئلا همچنان در تقلا هستند با تعميق بحران اقتصادي- سياسي اين كشور دولت ضد امريكايي حاكم را زمينگير و در نهايت سرنگون كنند.
امريكاگرايان ونزوئلا همچنان در تقلا هستند با تعميق بحران اقتصادي- سياسي اين كشور دولت ضد امريكايي حاكم را زمينگير و در نهايت سرنگون كنند. در تازهترين اقدام در اين راستا پارلمان ونزوئلا با تمديد حالت فوقالعاده اقتصادي در اين كشور كه از سوي رئيسجمهور اعلام شده بود، مخالفت كرد و رهبر مخالفان با اظهاراتي تحريكآميز ارتش را خطاب قرار داد. رئيس جمهور ونزوئلا هم از نقشههاي امريكا براي حمله به اين كشور نفتخيز خبر داد.
روز چهارشنبه گذشته نيكلاس مادورو، رئيس جمهوري ونزوئلا، نخستين بار در 12 سال گذشته اعلام كرد كه به منظور مقابله با «توطئه امريكا و ايادي داخلي آن كشور» براي بيثبات كردن ونزوئلا مدت 60روز در اين كشور وضعيت فوقالعاده برقرار كرده و نفرات گارد ملي و مأموران پليس در مراكز حساس مستقر شدهاند و كارخانههاي نيمهتعطيل و تعطيل سرمايهداران طرفدار جريان غربگرا را مصادره ميكند. برقراري وضعيت فوقالعاده (اضطراري) به معني آن است كه رئيس جمهوري از اختياراتي بيش از آنچه كه در قانون اساسي پيشبيني شده برخوردار ميشود و ارتش و پليس قدرت بيشتري در مقابله با ناآرامي دارند. وضعيت فوقالعاده بايد به تصويب پارلمان ونزوئلا ميرسيد اما لايحه درخواست اعلام وضعيت فوقالعاده روز سهشنبه در پارلمان اين كشور رد شد. ائتلاف مخالفان دولت داراي اكثريت قابل توجه كرسيهاست و هنريكه كارپيلس، از رهبران ائتلاف مخالف دولت، گفته است كه مردم ونزوئلا فرمان رئيس جمهوري در برقراري وضعيت فوقالعاده را نميپذيرند. وي افزود «مادورو خود را فراتر از قانون اساسي قرار داده است.» آقاي كارپيلس از مردم خواست تا بدون توجه به مقررات وضعيت فوقالعاده، به تظاهرات ضددولتي ادامه دهند و با متهم كردن رئيس جمهوري به برنامهريزي جهت استفاده از تانك و بمبافكن براي خاموش كردن اعتراض مردم، خطاب به نظاميان گفت: «زمان آشكار شدن حقيقت فرا رسيده است، زماني كه بايد تصميم بگيريد كه آيا طرفدار قانون اساسي هستيد يا طرفدار مادورو؟» در انتخابات ماه دسامبر سال گذشته، ائتلاف احزاب مخالف توانست حدود دوسوم كرسيهاي پارلمان ونزوئلا را به دست آورد و براي نخستين بار طي بيش از يك دهه، ائتلاف قطب كبير ميهني كه هوگو چاوز، رئيس جمهوري سابق از بانيان آن بود، نتوانست موفقيتي كسب كند و به حزب اقليت تبديل شد. از زمان آغاز به كار پارلمان، صحنه سياسي ونزوئلا شاهد جنگ قدرت بين رئيس جمهوري و پارلمان بوده است.
امريكا خوشحال و در فكر حمله
اين صحنه به طور طبيعي اگر توسط خود امريكا طراحي نشده باشد حتماً موجب خشنودي آن است كه يكي از دژهاي مهم ضدامريكايي در امريكاي لاتين دچار بحران شده است. روز جمعه مقامهاي اطلاعاتي امريكا نسبت به افزايش مشكلات و چالشهاي اقتصادي و سياسي در ونزوئلا هشدار داده و اعلام كرده بودند كه مادورو نميتواند دوره كنوني رياست جمهورياش را به پايان برساند. نيكولاس سهشنبه شب اقدام پارلمان برزيل در بركناري رئيس جمهوري چپگراي آن كشور به اتهام تخلف قانوني را نيز به شدت محكوم و آن را نمونهاي از كودتاي دست راستي عليه مردم توصيف كرد. وي گفت كه اجازه تكرار چنين كودتايي را در ونزوئلا نخواهد داد. مادورو ضمن اينكه از تلاش امريكا براي حمله به ونزوئلا خبر داد، گفت: تهديدهاي امريكا پس از بركناري ديلما روسف از سمت رياستجمهوري برزيل عليه ونزوئلا افزايش يافته است. وي با اشاره به اينكه واشنگتن مركز توطئه عليه كاراكاس است، تأكيد كرد: هواپيماي جاسوسي متعلق به ارتش امريكا هفته گذشته بر فراز آسمان ونزوئلا به پرواز درآمد. جاش ارنست سخنگوي كاخ سفيد دوشنبه شب در يك نشست خبري ضمن ابراز نگراني كاخ سفيد از اوضاع سياسي ونزوئلا، خواستار گفت و گوي نيكولاس مادورو با مخالفان شد. وي افزود: وقت آن رسيده است كه رهبران ونزوئلا صداي مخالفان را شنيده و با آنها براي حل مشكل گفت و گو كنند. سخنگوي كاخ سفيد اظهار داشت كه عدم پيگيري گفت و گو به معناي دشوار شدن روند امور در ونزوئلاست. از سوي ديگر آريستوپولو ايستوريز معاون رئيس جمهور ونزوئلا روز يكشنبه گفت: همهپرسياي كه مخالفان درصدد برگزاري آن براي بركناري نيكولاس مادورو هستند برگزار نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]