تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند ، درباره مردم بگویید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833370343




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشکسالی اعتبارات بحرانی/مدیریت ۲۳ بلای طبیعی با دست خالی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر از وضعیت بحران خراسان جنوبی گزارش می‌دهد
خشکسالی اعتبارات بحرانی/مدیریت ۲۳ بلای طبیعی با دست خالی

خشکسالی


شناسهٔ خبر: 3661779 - چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
استانها > خراسان جنوبی

بیرجند- در حالی که خراسان جنوبی جزء ۱۰ استان نخست حادثه خیز کشور محسوب می شود اما زیرساخت ها و آمادگی لازم برای مقابله با این بلایای طبیعی را ندارد. خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خراسان جنوبی به لحاظ شرایط اقلیمی و آب و هوایی در ردیف استان های پرخطر و البته زلزله‌خیز کشور بوده به‌گونه‌ای که ۷۰ درصد بلایای طبیعی کشور در این استان روی می دهد و این استان رتبه سوم لرزه‌خیزی کشور را به خود اختصاص داده است. زلزله، سیل، گردوغبار (ریزگردها)، طوفان، رعدوبرق، سرمازدگی، آفات نباتی و بیابان‌زایی از مهم‌ترین بلایای طبیعی شناخته‌شده در این استان هستند که هر ساله جان انسان‌ها، دام‌ها، مزارع کشاورزی و طبیعت را تهدید می‌کنند. تاکنون زلزله به‌عنوان خطر نخست در کمین استان بوده به‌گونه‌ای که هر ۱۲ سال یک زلزله بالای شش ریشتر در خراسان جنوبی رخ می‌دهد که زلزله شهرستان های بیرجند، درمیان، قاین و زیرکوه، زهان و طبس از جمله مهم‌ترین این زلزله‌ها بودند که جان چند هزار نفر را نیز گرفتند. با همه این وجود طی سال های اخیر زلزله جای خود را به خشک‌سالی داده و این بلایی طبیعی که ناشی از قهر طبیعت است همانند زلزله ای خاموش جان و زندگی مردم را با خطر جدی مواجه کرده و حتی سبب شده بلایای طبیعی از جمله ریزگردها و سیلاب‌ها خود را بیشتر از سنوات گذشته نشان دهند به‌گونه‌ای که با وجود خشک‌سالی های متمادی نفوذپذیری خاک چندین برابر کاهش‌یافته و همه شهرهای استان را در برابر خطر سیل قرار داده و این در حالی است که هیچ‌کدام از شهرها در برابر این بلای طبیعی ایمن نیستند.

خسارت ۲۶۰ میلیاردی سیل و ایمن نبودن شهرها بارندگی‌ها تنها از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۶۰ میلیارد ریال به بخش های مختلف استان خسارت وارد کرده و این در حالی است که هنوز اعتباری از سوی مدیریت بحران کشور برای جبران این خسارات به استان اختصاص نیافته است. در حال حاضر روند اختصاص اعتبارات برای جبران خسارات بلایای طبیعی به‌گونه‌ای است که ابتدا باید منتظر ماند که حادثه‌ای در استان رخ دهد و بعد از برآورد میزان خسارت از سوی استان رقم موردنظر به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعلام و بعد از یک پروسه بسیار طولانی درصدی از اعتبار موردنیاز در اختیار استان قرار گیرد و عملاً دست مردم و مسئولان بعد از وقوع حادثه خالی است. این موضوع طی سنوات گذشته بارها مورد تاکید استاندار خراسان جنوبی بوده و وی چندین مرتبه در مورد اختصاص دیرهنگام مدیریت بحران تذکر داده است. وجه اله خدمتگزار  مهرماه سال ۹۳ در نشست هماهنگی مدیریت بحران استان که با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزارشده بوده، با انتقاد از اینکه در حال حاضر اعتبارات مدیریت بحران کشور در اختیار معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است، گفته بود: امیدواریم در بودجه سال ۹۴  اعتبارات مدیریت بحران در اختیار دستگاه متولی آن یعنی وزارت کشور قرار گیرد. یک ریال اعتبار برای حوزه مدیریت بحران در اختیار نداریم  وی با بیان اینکه وقتی مسئولیتی به فردی واگذار می‌شود باید ابزار و ساز کار لازم نیز به آن مسئول داده شود، گفت: متأسفانه به‌عنوان مدیر استان حتی یک ریال اعتبار برای حوزه مدیریت بحران در اختیار نداریم.  وی با اشاره به اینکه اعتبارات خوبی در حوزه بحران در مجلس مصوب می‌شود، گفت: در جایی که نیاز به این اعتبارات داریم باید ماه‌ها به دنبال دریافت آن باشیم. وی با اشاره به وقوع سیل سال گذشته در شهرستان نهبندان و خسارت سه روستائیان شهرستان بیان کرد: پس از چند ماه از وقوع حادثه و بعد از چندین بار رفت‌وآمد به مرکز توانستیم اعتباری برای بازسازی این روستاها دریافت کنیم. دیر رسیدن اعتبارات مدیریت بحران در زمان وقوع حوادث تنها بخشی از مشکلات استان حادثه‌خیزی از جمله خراسان جنوبی است چراکه این استان در بخش پیشگیری که مهم‌ترین بخش در مدیریت بحران است نیز کمبودها و مشکلات زیادی دارد به‌گونه‌ای که احداث سیل بند در اطراف شهرها که می‌تواند بخش مهمی از خسارت سیل را کاهش دهد هنوز هم در هیچ شهری از استان اجرایی نشده و هنوز هم بنا به گفته مسئولان ۳۰ هزار واحد غیر مقاوم روستایی در استان وجود دارد.

وقوع ۷۰ درصد بلایای طبیعی کشور در خراسان جنوبی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۷۰ درصد بلایای طبیعی کشور در این استان رخ می‌دهد، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۳ حادثه طبیعی در خراسان جنوبی حادث می‌شود. سید ابوالحسن میر جلیلی با اشاره به وقوع یک زلزله بالای شش ریشتر در استان در هر ۱۲ سال، بیان کرد: همچنین وقوع سیلاب‌ها در بهار و زمستان هر سال خسارت زیادی به زیرساخت های استان وارد می‌کند. وی همچنین طوفان همراه با گردوخاک و بادهای ۱۲۰ روزه را یکی دیگر از بلایای طبیعی استان عنوان کرد و گفت: به دلیل خشک‌سالی های متمادی بادهای ۱۲۰ روزه به ۱۶۰ تا ۱۷۰ روز نیز رسیده است. مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه تگرگ، سرمازدگی و خشک‌سالی از دیگر حوادث مهم استان هستند، بیان داشت: علی‌رغم اینکه امسال بارندگی های خوبی در سایر استان های کشور داشته‌ایم اما خراسان جنوبی امسال وضعیت بدتری نسبت به سال گذشته دارد و با کاهش ۳۶.۵ درصدی میزان بارندگی روبه رو بوده است. میر جلیلی با اشاره به خسارت نجومی سیلاب و خشک‌سالی به بخش های مختلف کشور، عنوان داشت: امسال ۲۱ استان کشور در گیر با پدیده سیلاب بوده‌اند که حجم خسارات سیل به‌تنهایی از کل اعتبارات مدیریت بحران بیشتر است. وی با بیان اینکه بعد از وقوع سیل طی دو ماه گذشته برآورد خسارت انجام و به دنبال پیگیری جذب اعتبارات موردنیاز برای جبران این خسارات از سازمان مدیریت هستیم، بیان داشت: البته با دستور و تاکید ویژه استاندار ما منتظر جذب اعتبارات باقی نماندیم و از همان لحظات نخست کار امدادرسانی و ترمیم خسارات آغاز شد. بازسازی خسارات سیل به‌صورت دیون وی با بیان اینکه ما به‌صورت دیون و تعهد و بدون دریافت اعتبار کار بازسازی را شروع کرده‌ایم، عنوان داشت: در حال حاضر کار بازسازی ۱۵ قنات و بازسازی آب نماها و جاده‌ها آغاز شده است. میر جلیلی، مهم‌ترین مرحله از مدیریت بحران را پیشگیری و آمادگی دانست و افزود: نیاز است که با توجه به پراکندگی استان تجهیزات مناسب در بحث مدیریت بحران به دستگاه‌های عضو شورای مدیریت بحران استان اختصاص یابد. وی با تاکید بر اینکه به‌ویژه در بخش زیرساخت‌ها نیاز است که شهرهای استان با احداث سیل بند در برابر سیل ایمن شوند، گفت: در حال حاضر این کار به‌صورت اضطراری در مرکز استان انجام و تا حدودی شهر در برابر سیل ایمن شده است. میر جلیلی با بیان اینکه برای انجام این پروژه بالغ بر سه میلیارد تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران هزینه شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه بارندگی های در استان بیشتر به‌صورت رگباری و در یک مدت‌زمان کوتاه انجام می‌شود بیشتر شهرهای استان در برابر تهدید سیل قرار دارند. وی اضافه کرد: در همین راستا احداث سیل بندها در شهرهای استان در سه فاز برنامه‌ریزی‌شده که فاز نخست آن شهرهای بزرگ و نقاط مستعد حادثه در دستور کار قرار دارد. وی بیان کرد: علاوه بر این‌ها در بخش تجهیزات و دستگاه‌های عملیاتی اورژانس، هلال‌احمر، پلیس‌راه باید تجهیزات مناسب در اختیار دستگاه‌ها قرار گیرد و هنوز هم نسبت به وسعت استان از این نظر دچار کمبودهایی هستیم.

عدم تخصیص اعتبارات مدیریت بحران در سال گذشته میر جلیلی ادامه داد: در حال حاضر خراسان جنوبی مشکلات عدیده‌ای در تصادفات جاده‌ای دارد که تجهیزات خاص خود را می‌طلبد و نیاز است که این امر به‌صورت ویژه از سوی وزارت راه و شهرسازی، هلال‌احمر و وزارت بهداشت دیده شود. وی با اشاره به اینکه علاوه بر همه این‌ها بعد از وقوع حوادث نیز نیاز به برخی زیرساخت‌ها و تجهیزات در استان داریم، عنوان داشت: در این راستا احداث سایت های اسکان اضطراری می‌تواند کمک شایانی به مدیریت بحران باشد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد اعتبارات مدیریت بحران به‌صورت متمرکز در اختیار خود دستگاه‌ها قرار می‌گیرد، بیان داشت:  حدود ۲۰ درصد اعتبارات نیز در قالب اعتبارات مدیریت بحران در اختیار استان قرار می‌گیرد که در سال گذشته هیچ اعتباری در این زمینه به استان اختصاص نیافت. خراسان جنوبی با توجه به حادثه‌خیز بودن همواره در برابر تهدیدات زیادی بوده و هر ساله بلایای طبیعی خسارت های زیادی به این استان وارد کرده‌اند، از طرفی همواره پراکندگی بالای استان کار مسئولان را سخت تر کرده و به نظر می‌رسد که اختصاص اعتبارات مدیریت بحران بعد از وقوع حادثه آن هم در طی یک پروسه طولانی نوش دارویی بعد از مرگ خواهد بود که نتیجه چندانی نخواهد داد. علاوه بر همه این‌ها پیشگیری یک اصل مهم در مدیریت بحران محسوب می‌شود و از همین رو نیاز است که در بخش زیرساخت‌ها و امکانات توجه ویژه‌ای به استان های حادثه‌خیز از جمله خراسان جنوبی شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن