واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حدود 60درصد از ايرانيان اضافه وزن دارند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): بر اساس نتايج مطالعات مختلف در ايران 61درصد افراد بالاي بيست سال در شهرها و 50 درصد افراد بالاي بيست سال در روستاها دچار اضافه وزن هستند.
دكتر علي اكبر سياري فوق تخصص گوارش كودكان در آستانه برپايي همايش چاقي شيرخواران ، كودكان و نوجوانان روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود علاوه بر اين در كودكان نيز بطور متوسط در گروه سني نوجوانان، 12درصد دچار اضافه وزن و بين پنج تا هفت درصد نيز دچار چاقي هستند.
وي گفت حدود 32ميليون ايراني غذا و كالري اضافي دريافت مي كنند و 15ميليون نيز كمتر از نياز بدن خود كالري دريافت مي كنند.
دكتر سياري با بيان اينكه روند چاقي بطور كلي در سطح دنيا رو به افزايش است گفت بررسي هاي مختلف نشان مي دهد ميزان چاقي در يك دهه اخير دو تا سه برابر شده است كه نتيجه يك مطالعه مشابه كه در ايران انجام شده نيز مويد آن است كه در كشور ما چاقي طي يك دهه اخير دو برابر شده است.
وي با بيان اينكه چاقي پبامدهاي مختلفي دارد كه از جمله آنها افزايش فشار خون و ديابت است گفت حدود 10درصد جمعيت بالاي 15سال كشور فشار خون دارند و 2/7 درصد جمعيت بالاي 30سال كشور مبتلا به ديابت هستند كه 50درصد آنها از بيماري خود اطلاع ندارند.
دكتر سياري گفت افراد چاق در مقايسه با افراد داراي وزن طبيعي بيشتر دچار ريفلاكس يا برگشت غذا از معده به مري مي شوند و اين مشكل يكي از شايعترين اختلالات در افراد چاق به شمار مي رود.
علاوه بر اين خرخر ، آپنه تنفسي و اختلالات خواب همراه با ضايعات استخواني و ساييدگي و تورم و التهاب مفصل در افراد چاق بيشتر بروز مي كند.
اين متخصص در گوارش اطفال گفت كودكان چاق و داراي اضافه وزن با توجه به سنگيني و عدم تحركي كه دارند كمتر به محيط اطراف خود توجه مي كنند كه اين مشكل ممكن منجر به افسردگي و كاهش اعتماد به نفس در آنها شود.
دكتر غلامرضا خاتمي رئيس همايش سه روزه چاقي شيرخواران ، كودكان و نوجوانان نيز در گفت و گو با خبرنگاران گفت امروزه چاقي در كودكان رو به افزايش است كه ريشه و منشا آن ناشي از شيوه زندگي و نوع برنامه هاي غذايي خانواده ها است.
دكتر خاتمي با بيان اينكه فرهنگ تغذيه اي حاكم بر خانواده ها در بيشتر موارد تامين كننده تغذيه صحيح و مواد مورد نياز كودكان نيست گفت در بسياري از موارد مي توان با تغيير در عادات غذايي و جايگزين كردن شير يا دوغ به جاي نوشابه و جايگزيني خشكبار سالم و مقوي همچون بادام و پسته و گردو به جاي انواع پفك و چيپس مانع از چاقي كودكان شد.
جايگزيني اين تنقلات سالم به جاي انواع تنقلات كاذبي كه مورد استفاده كودكان قرار مي گيرد نياز به تمرين دارد كه بايد با همكاري خانواده ها و بخصوص مادران به عنوان مدير تغذيه خانواده و كودكان ، در كنار اطلاع رساني گسترده از طريق رسانه ها و بخصوص راديو و تلويزيون صورت گيرد.
دكتر خاتمي اضافه كرد در همين راستا در همايش چاقي در شيرخواران ، كودكان و نوجوانان از نمايندگان راديو و تلويزيون دعوت شده است تا علاوه بر حضور در اين برنامه به عنوان سخنران و مستمع ، تازه هاي بدست آمده در خصوص تغذيه صحيح كودكان نيز در اختيار آنها قرار گيرد.
همايش سه روزه چاقي در شيرخواران ، كودكان و نوجوانان از 12تا 14تيرماه با همت انجمن علمي تغذيه كودكان ايران و با همكاري انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور برگزار مي شود.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]