تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر جوان مؤمنى كه در جوانى قرآن تلاوت كند، قرآن با گوشت و خونش مى آميزد و خداوند ع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830519653




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت وزیر از دلیل فشارها و تداوم فیلترینگ


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روایت وزیر از دلیل فشارها و تداوم فیلترینگ
وزیر ارتباطات با اشاره به ایام انتخابات هفتم اسفند، می‌گوید فشارهایی به دولت وارد می‌کردند که همیشه بوده ولی دولت بنا ندارد تحت تأثیر این فشارها باشد. او همچنین درباره تداوم فیلترینگ برخی شبکه‌های اجتماعی می‌گوید که دولت از کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در فضای مجازی که در قوه قضائیه فعال است خواسته بررسی این شبکه‌ها را در دستور کار قرار بدهند، اما هنوز به آن نوبت نداده‌اند.
به گزارش نامه نیوز ، کارشناسان و فعالان سیاسی، شبکه‌های مجازی را یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در روند انتخابات اخیر می‌دانند، شبکه‌هایی که توانستند در کنار سایر رسانه‌ها، پلی میان جریان‌های سیاسی و مردم باشند. صیانت از کارکرد سالم این پل، یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم در انتخابات مجلس دهم به شمار می‌رود.

در گفت‌وگو با محمود واعظی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - از دشواری‌های دولت در صیانت از این فضاهای ارتباطی جدید پرسیده‌ایم. او هرچند از چیستی فشارها نگفت، اما وجود این فشارها را تأیید کرد؛ فشارهایی که قرار نبوده و نیست تا دولت تسلیم آنها شود.

این گفت‌وگو را که در حاشیه بازدید وزیر از مؤسسه ایران انجام شد، می‌خوانید:

- رئیس‌جمهور یکی از دستاوردهای دولت در برگزاری انتخابات اخیر مجلس را قطع نشدن اینترنت و موبایل عنوان کرده و حتی این تعبیر را به کار بردند که «صبح انتخابات مردم با تعجب دیدند که موبایل‌ و اینترنت کار می‌کند»؛ این در حالی است که پیش از برگزاری انتخابات هفتم اسفند 94 شایعاتی از وجود فشارهایی بر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اعمال محدودیت‌هایی در استفاده مردم از اینترنت و موبایل حکایت داشت. این شایعات تا چه اندازه جدی بود و رویکرد دولت به این شبکه‌ها چه بود؟

البته اکنون زمان طرح این مباحث نیست و زمان آن گذشته است. اما در زمان انتخابات، این طور فکر می‌کردیم که هرچه مردم آگاه‌تر باشند، انتخابشان نیز آگاهانه‌تر خواهد بود و نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که هرکس پول بیشتری دارد، پیام بیشتری را به مردم منتقل کند. اکنون روش‌های متنوع و به مراتب بسیار کم‌هزینه‌ای وجود دارد که به همان اندازه می‌تواند آگاهی مردم را بالا ببرد. بر این اساس بر این نظر بودیم که اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی موبایلی، باید در اختیار همگان قرار بگیرد تا مردم به جای اینکه در خیابان با یکدیگر بحث کنند، در شبکه‌های اجتماعی با هم گفت‌وگو کنند، یا به جای اینکه یک نماینده مجلس بخواهد از هر جایی پول تهیه و آن را صرف روش‌های سنتی مانند تهیه پوستر کند، از طریق شبکه‌های اجتماعی و اینترنت با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند. این، نگاه و رویکردی بود که دولت داشت و اجرا کرد و من هم براساس همین رویکرد، کارها را پیش بردم. در چنین شرایطی، طبیعی است کسانی که پول زیادی داشتند و تبلیغات میلیاردی کردند، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت را رقیب خود بدانند. لذا اینان علاقه‌مند به تثبیت آن وضعیت نبودند و حتی در مصاحبه‌ها، نوشته‌ها و اظهارات خود در بعد از انتخابات هم می‌بینیم که ناخشنودی خود را ابراز می‌کنند.

آیا فشار عملی هم وجود داشت؟

مگر می‌شود در این رده‌ها کار کنید و فشاری نباشد؟ فشار همیشه هست،‌ اما مسئولان نباید در برابر فشار، تهمت و جوسازی‌ها تسلیم شوند. بالاخره دولت آقای روحانی دو اصل دارد؛ نخست اینکه به آنچه به مردم وعده داد، متعهد و پایبند باشد، دیگر اینکه در مسیر منویات رهبر معظم انقلاب و نظام گام بردارد. مهم اینهاست، بقیه موارد که شامل خواست گروه‌ها و دسته‌جات هستند، همیشه بوده و دولت بنا ندارد که تحت تأثیر این فشارها باشد.

آنها چه خواسته‌ای داشتند؟

بالاخره در انتخابات هر فرد، گروه، تفکر و مجموعه‌ای به دنبال این است که مجلس یا اکثریت را در دست بگیرد.

به صورت مصداقی چه توقعاتی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتند؟

چون دیگر زمان این بحث‌ها گذشته و انتخابات هم تمام شده است، به گمانم طرح این مباحث، ضرورتی ندارد. معتقدم باید جنبه اثباتی آنچه روی داد را در نظر بگیریم و هم اینکه دیگران هم باید بدانند که کسب آگاهی، با هر وسیله و ابزار پاکی، حق مردم است و ابزارهای کسب آگاهی تنها ابزارها و روش‌های سنتی و قدیمی نیست. امروز ابزارهای نوین بسیار متنوعی در جهان هست که می‌توانند آگاهی مردم را بالا ببرند.

برخی منتقدان تلاش می‌کنند با تبلیغات منفی، علما و حوزه علمیه را مقابل فعالیت‌های‌ وزارت ارتباطات قرار دهند، تبلیغاتی نظیر اینکه در برخی شبکه‌های اجتماعی مفاهیم غیراخلاقی و ضد دینی طرح می‌کنند تا جوانان را منحرف کنند. ارزیابی شما از انگیزه‌ها و اهداف مروجین چنین ادعاهایی چیست؟

این اتفاقات در حال روی دادن است، اما باید توجه داشت که در فضای مجازی مانند فضای واقعی، همه‌چیز وجود دارد. اما مسأله این است، همان‌گونه که در فضای واقعی کشور اکثریت بسیار بالای مردم ما پاک هستند، زندگی عادی خود را دنبال می‌کنند و ممکن است درصد کمی خلافکار هم باشند، در فضای مجازی هم این‌گونه است. در فضای مجازی اکثریت مردم کار و فعالیت خود را دنبال می‌کنند و اقلیت بسیار اندکی به دنبال مسائل دیگر هستند. اما، واقعیت این است که ما در جامعه، به دلیل خطای چند آدم فاسد یا دزد، کل جامعه را محدود نمی‌کنیم.

در واقع این ادعاها را برجسته‌سازی کاذب می‌دانید؟

دقیقاً. به باور ما، فضای مجازی هچون فضای واقعی است، به این معنی که اکثریت از این فضا بدرستی استفاده می‌کنند، اما اقلیت بسیار اندکی هم سوءاستفاده می‌کند. من و همکارانم از روز اول به عنوان یک پدر و مسلمان، اعتقاد داریم که جدای از مسئولیت‌هایمان، باید به دنبال پاک بودن فضای مجازی باشیم و اگر سایت‌هایی غیراخلاقی هستند، اولویت جدی ما پالایش و برخورد با این سایت‌ها یا سایت‌هایی است که مسائل ضددین و خلاف اعتقادات ما را طرح می‌کنند. ما درحال تلاش هستیم و البته تنها ما نیستیم. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، این‌طور نیست که با بستن کارها درست می‌شود، ما باید همراه پالایش و برخورد، کار فرهنگی و با وزارتخانه‌های دیگر همکاری کنیم تا آگاهی مردم را بالا ببریم تا فضای مجازی ما فضای سالمی باشد. من به تناسب و تناوب خدمت مراجع عظام خواهم رسید و توضیحات لازم را خواهم داد. کارهای دو سال و نیم گذشته را برای مراکزی که دغدغه و نگرانی دارند، ارسال خواهیم کرد. همین‌جا بار دیگر اعلام می‌کنم که دغدغه خانواده‌ها و علما، دغدغه ما نیز هست و ما با همه امکانات داریم برای آن کار می‌کنیم.

شبکه‌های اجتماعی چون فیس‌بوک یا توئیتر برای مردم عادی فیلتر هستند و دسترسی به آنها با محدودیت قانونی مواجه است، اما برخی مقامات نظام و دولت در این شبکه‌ها، عضو و فعال هستند. همین نکته باعث شده تا شائبه وجود استاندارد دوگانه میان طیفی از افکار عمومی شکل گیرد. پاسخ شما به منتقدان این دوگانگی چیست؟

سایت‌هایی که نام بردید در دولت قبل مسدود شده است و ما در دولت تدبیر و امید تلاش کردیم سایت‌هایی که می‌توانند مفید باشند، مسدود نشوند. اکنون بسیاری از سایت‌های جهانی، هم دربردارنده مطالب مفید هستند و هم ممکن است بخش‌هایی نیز غیرمفید یا غیراخلاقی باشد. اعتقاد داریم که از طریق فیلترینگ هوشمند می‌توان این مسأله را حل کرد، به این معنا که مردم حق دارند از این سایت‌ها و شبکه‌هایی که مفید است استفاده کنند و آن 10 یا 15 درصد غیرمفید از طریق فیلترینگ هوشمند بسته شود.

گفتید فیلتر این سایت‌ها و شبکه‌ها مربوط به دولت قبل است، اما اصلاح و بازنگری برخی سیاست‌های نادرست و غیرکارشناسی پیشین، از وظایف دولت یازدهم است. شما در دفاع منطقی از فیلتر نشدن شبکه‌های اجتماعی، کارنامه روشنی دارید. پس گره تداوم برخی فیلترها کجاست؟

در اختیار دولت هم نیست. کارگروه تعیین مصادیق در قوه قضائیه فعال است. ما از این کارگروه خواستیم که این شبکه‌ها را در دستور کار و جلسه قرار بدهند، اما هنوز نوبت طرح آن نرسیده است. اگر در اختیار دولت بود، ما بر فیلترینگ هوشمند اعتقاد داریم.

البته باید از شما قدردانی کرد، چون تلاش‌هایی وجود داشت که شبکه‌های جدید هم فیلتر شود.

دولت تلاش کرد که این کار نشود.

برخی رسانه‌ها به این موضوع دامن می‌زنند که دولت در موضوع ریاست مجلس دهم نظر خاصی دارد. آیا اساساً برای دولت تفاوتی دارد که کدام چهره ریاست مجلس را برعهده بگیرد؟

دولت اعتقاد دارد که این امر، یک مسأله داخلی پارلمانی است، ضمن اینکه مجلس ایران یک مجلس مستقلی است و این کاملاً در اختیار نمایندگانی است که مردم انتخاب کرده‌اند. قطعاً دولت هیچ دخالتی نخواهد کرد و بالاتر از آن، معتقدم اتفاقی که در دو ماه گذشته رخ داد و بحث ریاست مجلس به رسانه‌ها کشیده شد، نادرست است. زیرا معمولاً بحث‌های داخل مجلس نمی‌تواند و نباید از سوی افکار عمومی جهت بگیرد و باید در داخل خود مجلس مطرح شود. لذا منتظر هستیم و هرچه که نمایندگان انتخاب کنند، برای ما محترم و قابل همکاری است.

به نظر شما، کلیت ترکیب مجلس به گونه‌ای هست که دولت مسیر هموارتری برای اجرای برنامه‌های خود داشته باشد؟

ذائقه مردم در این انتخابات شبیه انتخابات خرداد 92 بود. یعنی همچنان که در خرداد 92 مردم به اعتدال و میانه‌روی رأی دادند و نشان دادند از بحث‌های جناحی و گروهی خسته شده بودند، یا مخالفت خود را با دعواهای با خارج نشان دادند، در انتخابات اخیر هم این اتفاق روی داد. چنان‌که دیدیم بحث‌های موافقان و مخالفان برجام، موافقان و مخالفان دولت و تندروی و اعتدال مطرح بود و نتیجه را هم که دیدیم. حالا نیز با ارزیابی و شناختی که از منتخبان دارم، معتقدم مجلس معتدلی خواهیم داشت و قطعاً دولت نیز با چنین مجلسی بهتر می‌تواند اهداف خود را پیش ببرد.



منبع: روزنامه ایران


۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن