واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جوانان داراي رتبههاي غير برتر در آزمونهاي علمي، فراموش ميشوند
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با بيان اينكه سازمانها تنها براي افرادي كه موفق به كسب مدال شدهاند برنامهريزي ميكنند، گفت:جواناني كه در آزمونهاي علمي رتبههاي پاييني را كسب كردهاند، فراموش ميشوند.
بولتن جواني:
محمد اسحاقي گفت: معمولاً فاصله بين نفرات برتر و نخبگاني كه به صورت رسمي اعلام ميشوند و افرادي كه در رتبههاي ديگر قرار دارند بسيار پائين است اين بخش از جوانان خارج از دايره حمايتي مسئولين و بنياد ملي نخبگان قرار ميگيرند و اگر فقط به افرادي كه موفق به كسب مدارج علمي شدهاند اكتفا كنيم بيترديد سرمايه زيادي را از دست ميدهيم.
وي در مورد مراحل المپيادهاي مختلف در كشور گفت: اينگونه المپيادها در يك فرايند چند مرحلهاي كه با حضور 40 تا 50 هزار نفر شركتكننده آغاز ميشود با گذراندن مراحل مختلف در نهايت منجر به انتخاب و اعزام شدن چندنفر ميشود. و سازمانهايي مثل استعدادهاي درخشان و يا بقيه دستگاهها تنها براي افرادي كه موفق به كسب مدال شدهاند، برنامهريزي ميكنند.
به گفته اسحاقي اين مسئله باعث ميَشود تا گروهي از جوانان كه نتوانستهاند مدارج و رتبههاي بالاتري را كسب كنند و با فاصلهاي كمتر از نفرات برتر قرار دارند، به عبارتي در رتبههاي پايينتري قرار دارند فراموش ميشوند، علاوه برآسيبهاي رواني كه اين قشر از جوانان دچار ميشوند از نظر علمي نيز مورد پشتيباني قرار نميگيرند.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با بيان اينكه جمعيت 3 ميليوني كه در آموزش عالي كشور وجود دارد جوان هستند تصريح كرد: گروهي از جوانان كشور در سن توليد علم و اكتشاف و اختراع قرار دارند از انگيزه بالايي براي حضور در عرصه علمي برخوردار هستند.
وي با اشاره به تعريف نخبه در كشور، تصريح كرد: در حقيقت تعريف نخبه در حال حاضر مربوط به انتخاب جوانان در آزمونهاي نهايي، المپيادها و جشنوارههاي علمي داخل و خارج از كشور است ، سرآمدهاي جوانان را در خود قرار ميدهد و اين مسئله باعث شده تا درصد پاييني از جوانان كه نخبه هستند را در بربگيرد.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان تأكيد كرد: بايد دامنه نخبگان و جواناني كه در عرصه آموزش عالي فعاليت و نوعآوري ميكنند را گسترش دهيم. و به همين تعداد افرادي كه در رتبههاي بالا قرار دارند اكتفا نكنيم.
به گفته اسحاقي بايد دايره شمول نخبگي و جواناني كه در جريان علمي قرار دارند و نوعآوري ميكنند را گسترش دهيم.
وي با اشاره به دانشجويان، استادان و محققاني كه رتبههاي پايين را به خود اختصاص دادهاند، اظهار داشت: لازم و مهم است سازمانهاي آموزشي براي گروه زيادي از جوانان و دانشجويان كه در رتبههاي بعدي قرار ميگيرند برنامهريزي كنند و تنها به جواناني كه توانستهاند به رأس قله برسند و مدارج علمي را به دست آوردهاند اكتفا نكنند.
وي با تأكيد بر گسترش چتر حمايتي بنياد ملي نخبگان و سازمان استعدادهاي درخشان گفت: فرآيندي كه در حال حاضر وجود دارد به صورت ناقص صورت ميگيرد و افرادي كه در رتبههاي اول قرار ندارند اما از انگيزه و تلاش لازم برخوردار هستند به فراموشي سپرده مي شوند. اين حجم زياد جوانان بايد مورد حمايت جدي مسئولين قرار بگيرند.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان در مورد همكاري اين سازمان با بنياد ملي نخبگان اظهار داشت: سازمان ملي جوانان با بنياد نخبگان همكاريهايي داشته و در اين همكاريها اولويت بخشيدن به مسائل فرهنگي و اجتماعي جوانان نخبه دنبال ميشود، ضمن اينكه تلاش ميشود تا براي حمايت از جواناني كه در زمينههاي علمي فعاليت ميكنند، شناسايي شوند و دامنه شمول افراد برتر در عرصه علمي را گسترش دهيم.
منبع:خبرگزاري فارس
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//77 - 77 - 68//www.BornaNews.ir
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]