واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فرهنگ پشت درهای قفل شده اعتبارات مانده است؛
پروژه کتابخانه مرکزی از رؤیا تا واقعیت/تنها۲۲ درصدپیشرفت در ۱۱سال
شناسهٔ خبر: 3659743 - دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷
استانها > زنجان
زنجان ـ یازده سال از آغاز کار مطالعاتی و کلنگ زنی پروژه کتابخانه مرکزی استان زنجان می گذرد ولی این پروژه در ایستگاه اعتبارات متوقف شده است و افق مشخصی برای تکمیل آن وجود ندارد. خبرگزاری مهر-گروه استانها؛ ۱۱ سال است از کلنگزنی کتابخانه مرکزی استان زنجان میگذرد، اما اجرای آن از ۲۲ درصد فراتر نرفته و در ایستگاه اعتبارات متوقف شده است و زمین کتابخانه مرکزی زنجان در مجتمع نگین این شهر به پیمانکار اداره کل راه و شهرسازی واگذارشده است.
کتابخانه مرکزی علاوه بر خدمات کتابخانهای، پشتیبانی از کتابخانههای شهرستانهای تابعه و نقش مرکزیت توسعه علمی و فرهنگی، اجتماعی استان را نیز بر عهده دارد و زیربنای آن متناسب با جمعیت استان در افق ۱۴۰۴ پیشبینیشده است. طبق سند چشمانداز ۱۴۰۴ تعداد کتابخانههای عمومی استان زنجان ۱۰۷ باب و زیربنای آنها ۸۱ هزار و ۲۵۹ مترمربع ترسیمشده استطبق سند چشمانداز ۱۴۰۴ تعداد کتابخانههای عمومی استان زنجان ۱۰۷ باب و زیربنای آنها ۸۱ هزار و ۲۵۹ مترمربع ترسیمشده است و در این میان احداث و تکمیل کتابخانه مرکزی میتواند علاوه بر رفع خلاءهای موجود در این حوزه پاسخگوی نیازهای مخاطبان و علاقهمندان این بخش نیز باشد.
بر اساس مصوبه دولت در سالهای ۸۶ تا ۸۸ مبنی بر اینکه همه استانها باید دارای کتابخانه مرکزی باشند، استان زنجان نیز اقدام به اجرای این طرح کرده است، اما متأسفانه این اقدام نتیجه مثبتی را تا به امروز نداشته است، به همین خاطر برای گرفتن پاسخ سؤالات خود به سراغ دستگاههای متولی رفتیم. کار مطالعاتی ساخت کتابخانه مرکزی این استان از سال ۸۴ توسط پیمانکار اداره کل راه وشهرسازی آغاز شد و پروژه کتابخانه مرکزی زنجان طرحی ملی و استانی است که در زمینی به مساحت ۱۰ هزارو ۵۷۲ مترمربع و با زیربنای ۱۸ هزار و ۸۵۰ مترمربع در شش طبقه، در سال ۸۸ کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن آغاز شد. نهاد کتابخانههای عمومی استان زنجان هزینهای برای احداث کتابخانهها ندارد مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی طرحی ملی و استانی است، میگوید: زمین این پروژه با زیربنایی به مساحت ۱۸ هزار و ۸۵۰ مترمربع از طرف راه و شهرسازی به این نهاد داده شد.
امیرعلی نیک بخش در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه این نهاد هزینهای برای احداث کتابخانهها ندارد، میافزاید: با توجه به اینکه احداث کتابخانهها وظیفه نهاد عمومی کتابخانهها است، اما این نهاد بودجهای را در این زمینه ندارد و باید با همکاری خیرین و بخش خصوصی اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.
وی ضمن تأکید بر اینکه کتابخانه مرکزی، بسیاری از نیازهای فرهنگی استان را برطرف میکند، اضافه میکند: پیگیر آن هستیم تا بتوانیم با اخذ اعتبارات استانی و همکاری خیرین، پروژه را راهاندازی کنیم. پروژه کتابخانه مرکزی با وجود همه مزیتهایی که برای استان دارد، ولی در حال حاضر به دلیل نبود اعتبارات کافی متوقف شده استپروژه کتابخانه مرکزی با وجود همه مزیتهایی که برای استان دارد، ولی در حال حاضر به دلیل نبود اعتبارات کافی متوقف شده و برای تخصیص اعتبارات ملی نیز باید ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.
ناظر عالی این پروژه در این خصوص میگوید: بعد از مصوب شدن این طرح در سال ۸۴ و در کمیته برنامهریزی استان، برای آن ۱۷ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود که در نهایت در سال ۸۸ احداث پروژه شروع شد و تاکنون سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای پیشرفت ۲۲ درصدی پروژه هزینه شده است، این در حالی است که برای اتمام پروژه ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
ذبیحیان در گفتگو با خبرنگار مهر، میافزاید: تاکنون خاکبرداری، اجرای فونداسیون و سقف زیرزمین دوم جزو عملیات انجامشده در این پروژه به شمار میرود. نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در احداث کتابخانه مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز یکی از متولیان ساخت کتابخانه مرکزی زنجان است، اما متأسفانه تاکنون یک ریال هم تأمین اعتبار نکرده است. برای جویا شدن از علت همکاری نکردن این وزارتخانه در روند اجرای طرح کتابخانه مرکزی زنجان به سراغ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان رفتیم. ناصر مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه وجود کتابخانه مرکزی در هر استان نشان از رشد زیرساختهای فرهنگی استان دارد، میگوید: سال ۸۹ در صورتجلسه طرحهای عمرانی مکلف شد تا ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به همراه معاونت برنامهریزی برای ادامه ساخت پروژه مذکور تأمین اعتبار کند.
وی با بیان اینکه استاندار زنجان نامهای تحت عنوان پروژه نیمهتمام کتابخانه مرکزی به رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارسال کرده است، اظهار میکند: طبق مکاتبات صورت گرفته و با توجه به شرایط اقتصادی موجود، اعتبارات دولت کفاف تأمین و تجهیز فضاهای فرهنگی را نمیکند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان خاطرنشان میکند: پیگیر آن هستیم تا در نشستهایی که با وزارت متبوع داریم، بتوانیم ردیفی را برای این پروژه در نظر بگیریم.
طبق بازدیدهای میدانی از کتابخانههای سطح شهر، مطلع شدیم که کتابخانه مرکزی برای استان زنجان یک نیاز مبرم محسوب میشود و کتابخانههای فعلی در سطح شهر پاسخگوی مراجعان نیست و علاقهمندان به مطالعه نیز خواهان احداث کتابخانه مرکزی هستند و حال، دسترسی سریعتر علاقهمندان به مطالعه بر اساس تکنولوژیهای جدید در گرو تأمین بودجه و ساخت کتابخانه مرکزی استان است. کتابخانه مرکزی زنجان یکی از بزرگترین کتابخانههای مرکزی غرب کشور محسوب میشود که در صورت راهاندازی آن، شاهد رخ دادن انقلاب فرهنگی در استان خواهیم بود، بنابراین میتوان گفت که هزینه کردن در این نوع پروژهها به نوعی سرمایهگذاری فرهنگی محسوب میشود که ما نیز منتظر تحقق این سرمایه فرهنگی خواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]