تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846159220




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساز ناکوک باران بر بستر شهرسازی غیراصولی ملارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چالش آب‌های سطحی در ملارد بررسی می شود
ساز ناکوک باران بر بستر شهرسازی غیراصولی ملارد

ملارد


شناسهٔ خبر: 3658372 - دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۴
استانها > تهران

ملارد-موضوع هدایت آب‌های سطحی و به تعبیر برخی از کارشناسان، آب‌های سرگردان از موضوعاتی است که ظاهراً مدیریت شهری ملارد از گذشته تاکنون برنامه‌ای مدون را برای آن تنظیم و تدوین نکرده است. خبرگزاری مهر، گروه استان ها-ناصر رمضانی:بیش از دو دهه از زمان تشکیل شهرداری ملارد می‌گذرد، مدیریت ۲۰ ساله‌ای که در طول این مدت نسبتاً طولانی، با فراز و نشیب‌های بسیاری مواجه بوده است. چه بسیار خدمات ارزنده‌ای که در طول۲۰الی ۲۲ سال گذشته به‌واسطه مدیریت شهری این منطقه، جنبه عملیاتی پیداکرده و در نقطه مقابل نیز چه بسیار نارسایی‌ها، ناکارآمدی‌ها و بعضاً کم‌توجهی هایی که در مسیر ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات و امکانات شهری، موانعی پنهان و آشکار ایجاد کرده است. شهر ملارد در گوشه غربی استان تهران، میزبان جمعیتی متراکم و انبوه است و به‌طور طبیعی حضور و استقرار این میزان کثیر از بافت‌های متنوع جمعیتی، مستلزم تأمین امکانات متناسب خود است که در برخی از حوزه‌ها، آن‌چنان‌که باید و به میزان کافی تأمین و مهیا نشده است. مصطلح است که شهرآباد یافتنی نیست بلکه ساختنی است و بر مبنای چنین قاعده‌ای انتظار رویش خدمات و زیرساخت‌ها به‌صورت خودجوش، انتظاری عبث و بیهوده بوده  و حصول هرگونه پیشرفت و شکوفایی در مناطق شهری نیازمند مدیریتی کارآمد، متخصص و برنامه محور است. شهر ملارد نیز از این قاعده مدیریتی مستثنی نیست و بعضاً با مدیریت کارآمد، شاهد رشد، شکوفایی و توسعه قابل‌تحسین در برخی حوزه‌ها بوده و در برخی عرصه‌ها نیز سوء مدیریت و عدم برنامه‌ریزی مناسب و اصولی، مسبب بروز چالش‌ها و نارسایی‌هایی در این خطه از استان تهران شده است.

در لابه‌لای مشکلات، کمبودها و کاستی‌های این شهر تاریخی و پرجمعیت، موضوع هدایت آب‌های سطحی و به تعبیر برخی از کارشناسان، آب‌های سرگردان از موضوعاتی است که ظاهراً مدیریت شهری از گذشته تاکنون برنامه‌ای مدون، اصولی و کارآمد را برای آن تنظیم و تدوین نکرده است که اگر این‌چنین بود، امروزه با اندک بارش شدید، چنین شهری زمین‌گیر نمی‌شد و تردد مردم ساکن در این خطه در برخی از محورها و معابر با انسداد و مشکلاتی عمیق مواجه نبود. موضوع آبگیر شدن برخی از محورها و معابر این شهر، یکی از دغدغه‌های مردم و مسئولان شهری و شهرستانی این خطه به شمار می‌رود و یکی از انتظارات ساکنان این شهر مشمول رفع و مدیریت صحیح این معضل است که هر از چند گاهی ساز ناکوک خود را برای مردم منطقه ملارد می‌نوازد.  وقتی باران چناران را زمین‌گیر می‌کند یکی از معابری که اغلب قریب به‌اتفاق مواقع، پس از هر بارش شدید و سنگینی دچار آب‌گرفتگی می‌شود، محدوده چناران است، محوری که منطقه مارلیک و دکتر حسابی را به ورودی مناطقی همچون خوش‌نام، قلعه فرامرزیه و سه بانده متصل می‌کند. احد فلاحت زاده یکی از ساکنان منطقه مارلیک در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به بسته شدن و دشواری تردد در این محدوده از شهر ملارد بعد از هر بار تشدید بارش‌ها و نزولات آسمانی اظهار داشت:متأسفانه در طول ماه‌های اخیر، پس از هر بارش نسبتاً شدیدی، مسیر مورداشاره با انسداد و اختلال جدی مواجه شده است. وی افزود:در برخی مواقع، تجمیع آب‌های سطحی یا روان در این محدوده به میزانی می‌رسد که امکان حضور در این ناحیه به شکل عادی میسر نمی‌شود و هرگونه تردد و جابجایی باید با خودرو انجام شود که این امر نیز به‌سادگی محقق نخواهد شد. این ساکن خیابان دکتر حسابی منطقه مارلیک ملارد عنوان کرد:از مسئولان شهری ملارد انتظار می‌رود با اتخاذ تدابیر و اقداماتی مؤثر، این معضل را مرتفع سازند زیرا محدوده چناران از محورهای اصلی و اساسی این منطقه به شمار می‌رود که در طول روز ترددهای بسیاری از مناطق خوش‌نام، قلعه فرامرزیه به شهر ملارد و بالعکس از طریق این مسیر، میسر می‌شود.

آبگیر شدن معابر نتیجه ناکارآمدی مدیران شهری است یکی دیگر از معابر و محورهایی که همواره پس از هر بارش شدیدی با این معضل دست‌وپنجه نرم می‌کند، به محدوده شریفی و خیابان شهید صدوقی معطوف می‌شود. سودابه فرارت  یکی از ساکنان منطقه شریفی در  گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به معضل آبگیر شدن و دشواری تردد در این محدوده بعد از تشدید نزولات آسمانی گفت:خیابان صدوقی از دیرباز به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و قدیمی‌ترین معابر و محورهای منطقه سرآسیاب محسوب می‌شده که طبیعتاً باید تمرکز مدیریت شهری از دیرباز بر این محدوده بارزتر و برجسته‌تر می‌بوده است. وی افزود:یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌ها در منطقه سرآسیاب، معطوف به همین نقطه می‌شود اما متأسفانه شاهد هستیم که بعضاً نارسایی‌ها و کمبودهایی در این خیابان که میزان تردد و سکونت مردم نیز در آن بالا است، آن‌چنان محسوس و برجسته می‌شود که گویی این محدوده خارج از حوزه استحفاظی مدیریت شهری قرار دارد. وی افزود:نکته قابل‌توجه این است که مجلس شهری ملارد نیز در این خیابان مستقرشده و هرروز تعداد بسیاری از اعضای شورای شهر از این محور تردد می‌کنند اما بعضاً نارسایی‌های خدماتی در این محدوده مشاهده می‌شود که تجمیع و روان شدن سیلاب پس از هر بار بارندگی شدید، یکی از نمونه‌های آن به شمار می‌رود. فرارت عنوان کرد:این معضل صرفاً به این محدوده خلاصه نمی‌شود، بلکه در بسیاری از دیگر نقاط سرآسیاب که یکی از متراکم‌ترین مناطق جمعیتی شهر ملارد است نیز شاهد چنین چالش‌هایی هستیم که می‌طلبد مدیریت شهری برای رفع آن، دقت نظر و تلاش هر چه بیشتری را لحاظ کند. چالش‌های فعلی شهر ملارد حاصل فقدان برنامه بلندمدت است محسن یقین لو معاون فنی و عمرانی فرمانداری ملارد در گفت و گو با خبرنگار مهر در تشریح و واکاوی معضل آبگیر شدن معابر پس از هر بارش سنگین و شدیدی عنوان کرد:متأسفانه در خصوص جذب آب‌های سطحی، شاهد اقدام سازنده و خاصی از سوی مدیریت شهری ملارد در طول چندین سال گذشته نبوده‌ایم. وی افزود:عدم ثبات مدیریتی یکی از دلایل اصلی بروز بسیاری از چالش‌های شهری و مدیریتی در این منطقه است که ناتوانی در هدایت صحیح آب‌های سطحی نیز بخشی از آن به شمار می‌رود.

یقین لو عنوان کرد:در شرایطی که دوران مدیریت هر شهرداری با انبوهی از چالش‌ها و برخی از ناملایمات میان مدیریت شهری و شورای شهر همراه می‌شود، طبیعتاً خروجی این مناسبات، به بروز فرسایش و تحلیل انرژی منتهی می‌ گردد که مدیریت امور شهری را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. معاون فنی و عمرانی فرماندار ملارد عنوان کرد:فقدان برنامه پنج‌ساله طولانی‌مدت که بر مبنای کار کارشناسی و اصولی تدوین و طراحی‌شده باشد نیز بخش دیگر از دلایل بروز چنین معضلاتی است. وی افزود:در شرایطی که ملارد هرساله شاهد تغییر و جابجایی‌هایی در میان مدیران شهری این منطقه بوده، طبیعتاً تنظیم و طراحی برنامه بلندمدت نیز با ضعف‌ها و نارسایی‌هایی همراه شده است. یقین لو گفت:می‌طلبد شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با تدوین برنامه بلندمدت و کارشناسی شده، مسیر و دورنما و افق شهری را ترسیم و تنظیم کنند تا بعد از هر جابجایی و یا عزل و نصبی، شاهد خلل و اعمال سلیقه‌ای شیوه‌ها و نظرات متعدد و مختلف در پیشبرد امور شهری نباشیم، امری که در درازمدت به‌دفعات، مدیریت شهر ملارد با آن دچار شده است. معاون فنی و عمرانی فرمانداری ملارد عنوان کرد:به نظر می‌رسد با بازبینی در قوانین مدیریت شهری و شوراها، این امر مرتفع خواهد شد و باید سازوکاری اندیشیده شود که شهرداری در عین پاسخگو بودن به مجلس شهری به‌عنوان قوه ناظر بر عملکرد خود، از استقلال و ثبات مطلوب‌تری نیز برخوردار شود. رشد غیراصولی شهر مسبب چالش آب‌های سطحی  معصومه بیات عضو شورای اسلامی شهر ملارد در گفت و گو با خبرنگار مهر در تشریح علل بروز چنین نارسایی‌ها و مشکلاتی در عرصه هدایت آب‌های سطحی در برخی نقاط شهر ملارد همچون سرآسیاب عنوان کرد:اگر در دو دهه گذشته شهر ملارد، شاهد جمعیت انبوه و کثیری نبود، امروز این منطقه به محدوده‌ای پرجمعیت تبدیل‌شده و این سیر رشد جمعیت در یک‌فاصله و مقطع زمانی با چنان افزایش پر شتابی همراه شد که سرعت توسعه امکانات از این رشد و شتاب جهنده بازماند. وی افزود:در سایه این رشد ناگهانی، ساخت و احداث سکونت‌گاه‌های متعدد به‌صورت غیراصولی و غیراستاندارد، باعث شکل‌گیری شهری غیراصولی شد و امروزه شاهد بروز نارسایی‌هایی منشعب و منبعث از ساخت‌وسازهای غیراصولی در سال‌های گذشته و نادیده انگاشتن شیب استاندارد شهری در این مناطق از شهرستان ملارد هستیم. بیات گفت:بدون تردید هدایت صحیح آب‌های سطحی به‌عنوان یکی از نیازهای قابل‌توجه مطرح بوده و تدابیری نیز در این خصوص اندیشیده  شده است. عضو شورای اسلامی شهر ملارد عنوان کرد:از نمونه اقداماتی که در این خصوص مدنظر قرارگرفته، به حفر حلقه‌های چاه برای جذب آب‌های سطحی در نقاطی همچون فاز سه مارلیک، بازینو و رعایت استانداردهای اصولی و فنی لازم برای هدایت اصولی آب‌های سطحی معطوف می‌شود و تلاش شده در پروژه‌هایی که در سال‌های اخیر در دستور کار قرارگرفته این امر به‌عنوان اولویتی قابل‌توجه مدنظر قرار گیرد. بیات عنوان کرد:یکی از امیدواری‌های ما برای رفع این معضل به پروژه فاضلاب شهری ملارد معطوف می‌شد که انتظار داشتیم با بهره‌برداری از آن، جذب آب‌های سطحی به نحوی اصولی محق شود که متأسفانه طبق اظهارات مطرح‌شده از سوی مسئولان آبفا، امکان هدایت آب‌های سطحی به‌واسطه وجود سیستم فاضلاب وجود ندارد که البته عدم امکان چنین امری همچنان برای ما تأمل‌برانگیز و مبهم است.

وی افزود:درهرصورت نباید ازنظر دور داشت تا زمانی که مشکل بافت فرسوده و بهسازی اصولی آن عملیاتی و اجرایی نشود، نمی‌توان امید چندانی به رفع قطعی و اصولی چنین معضلی داشت. مدیریت کارآمد از انتظارات تا اقتضائات به‌طور یقین وجود چنین معضل و نارسایی‌هایی، نتیجه عملکرد مدیریت شهری در دو یا سه سال اخیر نیست، بلکه ریشه این چالش و مشکل را باید در سال‌های مدید و طولانی گذشته جستجو کرد که به‌طور یقین بخشی از آن ناشی از برخی ناکارآمدی‌های مدیریتی و بخش دیگر آن نیز حاصل کم توجهی‌های عده ای از مردم در نحوه ساخت و احداث بناهای مسکونی و البته نظارت ضعیف دستگاه‌های مسئول بوده است. لذا نباید ازنظر دور داشت که به‌هرحال اعمال و لحاظ کردن استانداردهای شهری و تقویت زیرساخت‌های شهری عمرانی، رفاهی و خدماتی از وظایفی است که مدیریت شهری فارغ از کم‌کاری‌ها، کم توجهی‌ها و یا ناکارآمدی‌های گذشته مکلف به تأمین آن است. بدون تردید نگاه منصفانه ایجاب می‌کند که رفع مشکلات را در مقیاس توانایی‌ها و امکانات شهری انتظار داشت و نباید با ذهنیت و نگرش آرمانی، صرفاً به مشکلات اشاره  و در چشم بر هم زدنی رفع آن را طلب کرد. اما با همه این ملاحظات، نقش مدیریت در بهبود وضعیت و رفع نارسایی‌ها نیز بسیار مؤثر و برجسته است و اساساً تفاوت و وجه تمایز مدیر کارآمد در تأمین و تزریق امکانات و رفع نارسایی‌ها و کمبودها در شرایط سخت و دشوار محسوس و برجسته می‌شود، در غیر این صورت پیگیری و اداره امور شهر در شرایط عادی و در بستری از نظم، امکانات کافی و وافی، امر چندان دشواری نیست. امید است مدیریت شهری ملارد همچون گذشته با اتخاذ تدابیر و تمهیدات اصولی، تلاش هر چه بیشتری را در تبدیل تهدیدها به فرصت و تقویت ظرفیت‌های موجود به کار بندد که یقیناً حصول و تحقق این امر، مستلزم الزامات و ضروریاتی است که با تلاش و همکاری دیگر بخش‌ها و ادارات شهرستانی و البته  احساس مسئولیت تک‌تک شهروندان ساکن در این شهر، نسبت به محیط پیرامونی خود محقق می شود.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن