واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کردهای سوریه، «رقه» را به «برلین» تبدیل خواهند کرد؟!
طی روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری توسط داعش در پایتخت خود خوانده اش در استان رقه سوریه منتشر شد و خبرها حاکی از احساس خطر فزاینده این گروه تروریستی از حملات نیروهای ارتش سوریه، نیروهای ائتلاف و کردها دارد.
کد خبر: ۵۸۹۴۷۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵ - 15 May 2016
طی روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر اعلام وضعیت اضطراری توسط داعش در پایتخت خود خوانده اش در استان رقه سوریه منتشر شد و خبرها حاکی از احساس خطر فزاینده این گروه تروریستی از حملات نیروهای ارتش سوریه، نیروهای ائتلاف و کردها دارد.
به گزارش «تابناک»، در همین زمینه، روز گذشته، استیو وارن، سخنگوی ائتلاف ضد داعش در سخنانی گفت: ما از اعلام وضعیت فوقالعاده داعش در استان رقه سوریه به دلیل نگرانیاش از حمله قریب الوقوع ائتلاف و نیروهای مخالف محلی اطلاع داریم. ما میدانیم که این دشمن احساس خطر میکند.
وی افزود: آنها دارند میبینند که نیروهای دموکراتیک سوریه در کنار ائتلاف در طول مرزهای شرقی و غربی در حال حرکت هستند. اعلام وضعیت فوقالعاده داعش واکنشی به پیشرفت مخالفان و ائتلاف در آن مناطق است. داعش به خوبی میداند که روزهای کمی از عمرش باقی مانده است. ما به اعمال فشار علیه آنها ادامه میدهیم و پیشبینی میکنیم که در نهایت از هم فرو بپاشند.
در همین راستا، امروز نیز خبری مبنی بر پیشروی گروه های کرد و رسیدن آن ها به 30 کیلومتری رقه منتشر شد. در حالی که ارتش سوریه در محدوده میدان گازی «شاعر» در ریف شرقی حمص پیشروی داشت و حملات داعش به فرودگاه «دیرالزور» را دفع کرد گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» توانستند در ریف جنوبی «الحسکه» (شمال شرق سوریه) پیشروی داشته باشند.
برخی از منابع محلی از شهر الحسکه به روزنامه دولتی «الوطن» سوریه خبر دادند که نیروهای دموکراتیک موفق شدند در ریف این استان در برابر حملات عناصر تروریستی داعش ایستادگی کنند. این نیروها همچنین موفق شدند کنترل روستای«کشکش زیانات» واقع در جنوب شهر «الشدادی» در ریف جنوبی الحسکه را به دست گیرند.
نیروهای دموکراتیک سوریه همچنین اعلام کردند که برای بازپس گیری شهر «رقه» (مرکز اصلی تجمع عناصر داعش) آمادگی کامل دارند. به گزارش این روزنامه، نیروهای دموکرات با پیشرویهای خود به فاصله 30 کیلومتری شمال شرق رقه رسیدهاند و نیروهای آن از خط شمالی به سوی این شهر در حال حرکت هستند.
گروه نیروهای دموکراتیک سوریه از به هم پیوستن یگانهای مدافع خلق وابسته به حزب دموکراتیک کردهای سوریه و چند گروه مسلح عرب و مسیحی سوری مانند الصنادید، برکان الفرات و التحریر و ... تشکیل شده است.
حال باید پرسید دلیل تحرکات اخیر کردها و اعلام آمادگی آن ها برای حمله به رقه چیست؟
در پاسخ باید گفت، به نظر می رسد نیروهای اتحاد دموکراتیک کردستان و یگان های مدافع خلق با همکاری و کمک ایالات متحده قصد دارند پیش از پایان جنگ در حلب و پیشروی نیروهای ارتش سوریه، به داعش حمله کنند.
در واقع، نیروهای کرد با پشتیبانی حملات هوایی ایالات متحده، در تلاش هستند پیش از اینکه ارتش سوریه بتواند حلب را بازپس بگیرد و به سمت رقه حرکت کند، با تهاجم به رقه کنترل این منطقه را به دست بگیرند.
این رویکرد کردها با همکاری واشنگنتن، یادآور روزهای پایانی جنگ جهانی دوم است؛ زمانی که قدرت های فاتح در تلاش بودند از یکدیگر سبقت بگیرند و خود را برلین برسانند. در ادامه این روس ها بودند که به رساندن خود به برلین پرچم روسیه را بر فراز برلین برافراشتند و خود را به عنوان فاتح جنگ دوم جهانی معرفی کردند. به نظر می رسد کردها نیز قصد دارند با پیشتازی در حمله به رقه و رساندن خود به این شهر، خود را به عنوان فاتح اصلی جنگ در سوریه نشان دهند.
به طور کلی، آن ها سه هدف مشخص برای تصرف رقه پیش از تصرف آن به دست نیروهای دولتی را دنبال می کنند:
نخست اینکه کردها می خواهند با تصرف رقه زمینه های افزایش قدرت چانه زنی سیاسی خود در مذاکرات صلح برای پیگیری خواسته های سیاسی شان را فراهم کنند. در واقع، تصرف رقه به دست کردها می تواند عاملی باشد که کردها با استفاده از آن وزن سیاسی-امنیتی خود را در سوریه و آینده آن دو چندان کنند. بدون شک اگر رقه به دست کردها بیفتد، آن ها به قدرتمندترین گروه در میان گروه های مختلف سوری تبدیل خواهند شد.
دوم اینکه کردها با حمله به رقه و تصرف آن می خواهند نشان دهند که تنها نیرویی هستند که توانستند داعش را از سوریه به عقب برانند و آن ها را شکست دهند. آن ها قصد دارند خود را به عنوان تنها نیروی مصمم به مبارزه با داعش در سوریه معرفی کنند.
سوم اینکه کردها از این طریق قصد دارند وزن و جایگاه بین المللی خود را بهبود ببخشند. باید در نظر داشته باشیم که کردها تنها نیرویی در سوریه هستند که هم با روسیه و هم ایالات متحده ارتباط مستقیم و نزدیک و دارند و کمک های زیادی نیز از سوی آن ها دریافت می کنند. آن ها به وسیله تعامل به قدرت های جهانی می خواهند القا کنند که بازیگری فراتر از محیط داخلی سوریه هستند. القای این موضوع می تواند کردها را برای تحقق خواسته اصلی شان یعنی ایجاد یک منطقه خودمختار یاری کند.
چندی پیش بود که روزنامه ایندپندنت به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شده که ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری ایالات متحده با همراهی کردها، در حال آماده سازی و برنامه ریزی برای یک حمله تمام عیار و نهایی به رقه، پایتخت خلافت خودخوانده داعش است.
علی رغم تحرک کردها، به نظر می رسد نیروهای دولتی نیز علی رغم درگیری شدید در حلب، در حال پیش به سمت رقه هستند. چنانچه چندی پیش جمال خشوجی، تحلیلگر وابسته به پادشاهی سعودی در مطلبی تحت عنوان «رقابت در رقه» گفته بود ایران با متحدان خود یعنی روسیه و حزب الله در حال بحث بر سر آزادسازی و کنترل رقه به عنوان مرحله بعد از آزادسازی پالمیراست.
حال باید منتظر ماند و دید که چه نیروهایی زودتر به رقه حمله ور می شوند و کنترل این استان تحت کنترل داعش را در اختیار بگیرند. آیا کردها قادر خواهند بود پیش از برنامه ریزی و حمله ارتش سوریه، با پشتیبانی ایالات متحده به پایتخت داعش حمله کنند و خود را به عنوان پیشقراولان شکست داعش معرفی کنند یا خیر؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]