واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يافته هاي دانشمندان نشان داد: فوليك اسيد از قلب بيماران ديابتي حفاظت ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
نتايج يك پژوهش جديد نشان داده است كه مصرف فوليك اسيد به حفاظت از قلب بيماران مبتلا به ديابت كمك ميكند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، به گفته پژوهشگران؛ فوليك اسيد از ماهيچه قلب در برابر حمله بي امان مقادير بسيار بالاي گلوكز كه در بدن مبتلايان به ديابت اتفاق ميافتد، محافظت ميكند.
گروهي از پژوهشگران دانشگاه چارلز استورت در استراليا و بيمارستان صليب سرخ گوآنگشو و كالج پزشكي تايشان طي آزمايشات خود بر روي موشهاي آزمايشگاهي مبتلا به ديابت دريافتند كه استفاده از فوليك اسيد به ميزان قابل ملاحظهاي نرخ مرگ سلولهاي قلبي در موشها را كاهش ميدهد.
دكتر كلسين وانگ از دانشگاه چارلز استورت در اين باره گفت: اين مطالعه بر روي مدل حيواني ديابت نشان داد كه مصرف مكملهاي رژيمي فوليك اسيد به مدت 11 هفته به طور چشمگيري در كاهش ميزان مرگ سلولي در بافت قلب اين موشها موثر است.
اين پژوهش هم چنين نشان داد: فوليك اسيد بر تقويت فعاليت ژنهايي كه از مرگ سلولي جلوگيري ميكنند موثر بوده و ژنهاي تقويت كننده فرآيند مرگ سلولي را سركوب مينمايند.
وانگ در ادامه تاكيد كرد: اين پژوهش براي نخستين بار در دنيا صورت گرفته و اين نقش درماني فوليك اسيد تاكنون هرگز كشف نشده است.
وانگ افزود: اين كشف جديد بسيار شگفت انگيز و مهم است چرا كه مدتهاي بسيار زيادي ما در زمينه محفاظت و در امان نگه داشتن قلب در برابر سطح بالاي گلوكز در خون بويژه در مراحل اوليه بيماريهاي قلبي عروقي، موفقيت چشمگيري نداشتيم. هم اكنون تنها با يك دوره كوتاه درمان با فوليك اسيد ميتوانيم شاهد كاهش آشكار نرخ مرگ و مير سلولهاي بافت قلب باشيم. مهمتر اينكه با اين شيوه درماني درصد نجات سلولهاي قلبي نيز بهبود پيدا ميكند و اين ويتامين سلولها و ماهيچههاي قلب را در برابر آسيبهاي بعدي در اين بيماران مقاومتر ميكند.
گفتني است كه بيماري ديابت يكي از مهمترين فاكتورهاي خطرزا در بروز بيماريهاي قلبي عروقي در جهان است. با رشد بيماري ماهيچه قلب ديابتي، خطر ابتلا به نارساييها و مشكلات قلبي به ميزان قابل ملاحظهاي افزايش پيدا ميكند.
نتايج اين مطالعه در مجله «داروها و درمان قلبي – عروقي» به چاپ رسيده است.
فوليك اسيد و فوليت اشكالي ازويتامين B4 محلول در آب هستند. اين ويتامين به طور طبيعي در مواد غذايي وجود دارد و گاهي هم ميتوان آن را با مصرف مكملها دريافت كرد. سبزيجات داراي برگهاي سبز و پهن مانند اسفناج، كاهو و لوبياي خشك و نخود، محصولات غلات غني شده، دانه آفتابگردان و تعدادي ديگري از ميوهها و سبزيجات خاص منابع غني از فوليك اسيد هستند.
هم چنين مواد غذايي چون جگر، عدسي، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سويا، بادام زميني، برگ شلغم، گندم و مارچوبه منابع قابل توجه فوليك اسيد به شمار ميآيند.
جوشاندن، حرارت دادن مواد غذايي ميتواند فوليك اسيد را از بين ببرد. هم چنين نگهداري مواد غذايي به مدت زياد در دماي معمولي اتاق ميتواند محتواي اسيد فوليك را از بين ببرد.
وجود فوليت براي توليد و نگهداري از سلولهاي جديد بدن ضروري است. اين امر بويژه در دورههاي تقسيم سلولي سريع و رشد مانند دوران جنيني و بارداري بسيار ضروري و مهم است.
طبق جدول ارائه شده از سوي كارشناسان؛ با افزايش سن نياز به مصرف اين ويتامين افزايش پيدا ميكند و ميزان مجاز توصيه شده فوليت در رژيم غذايي براي مردان و زنان 15 سال به بالا 400 ميكروگرم، براي زنان باردار400 ميكروگرم، زنان شيرده 280 ميكروگرم، شيرخواران 25 ميكروگرم، كودكان 1 تا 6 سال بين 35 تا 75 ميكروگرم و براي دختران و پسران نوجوان تا 14 سالگي 150 ميكروگرم است.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]