واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزئیات استراتژی جدید داعش در عراق و سوریه
اگرچه این گروه بخش بزرگی از قلمرو تحت تصرف خود را از دست داده اما همچنان به عنوان یک تهدید بلندمدت باقی خواهند ماند. این مقام افزود که حضور داعش در عراق همچنان مسئله ساز است و به نظر می رسد در این کشور بتواند همچنان خود را حفظ کند.
کد خبر: ۵۸۹۱۱۶
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۴ - 14 May 2016
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در مطلبی به تغییر تاکتیک داعش اشاره کرده و معتقد است این گروه تروریستی تاکتیک خود در خاورمیانه را تغییر داده و در حال حاضر از کنترل و تصرف سرزمینی به سمت بمب گذاری و حملات انتحاری پیش رفته است.
به گزارش «تابناک»، در سه عملیات متوالی این گروه در طی سه روز در بغداد بیش از 100 نفر کشته شدند. این در حالی است که پیش از این و بعد از حملات تروریستی به پاریس و بروکسل، پیش بینی ها حاکی از آن بود که داعش در حال تغییر استراتژی خود از تصرف سرزمینی و حملات چریکی به بمب گذاری ها و حملات انتحاری است.
سعد معن سخنگوی وزارت کشور عراق در همین زمینه گفت: «حملات تروریستی اخیر در عراق متأثر از نیاز داعش برای تحت تاثیر قرار دادن تحولات میدانی و جنگی است».
داعش گستره وسیعی از خاک سوریه و عراق را با استفاده از جنگجویان آموزش دیده، حمله به اهداف دور و نزدیک و کسب درآمد به ویژه از طریق فروش نفت تصرف کرده است.
این گروه تروریستی ثابت کرده که همچنان یک تهدید قوی و ارتجاعی است که قادر به انجام عملیات های مختلف در مناطق تحت تصرف خود و مناطق دیگر است. حملات انتحاری این هفته داعش به بغداد مرگبارترین حملات امسال بوده است. آن ها هفته گذشته نیز یکی از نیروهای آمریکایی در شمال عراق را به قتل رساندند.
با این حال، داعش مجموعه شکست هایی را در رمادی در عراق در ماه دسامبر و پالمیرا در سوریه در ماه مارس متحمل شده است. طبق برآوردهای اخیر، قلمرو داعش در عراق و سوریه نسبت به سال گذشته حدود یک سوم کاهش یافته است. مهم تر از همه اینکه قلمرو داعش در مرزهای با ترکیه که محل اصلی قاچاق نفت و تجهیزات بود نیز از کنترل اش خارج شد.
همچنین تضعیف داعش باعث ایجاد مشکل در صفوف نیروهای جنگجوی این گروه نیز شده است. طبق گزارش پنتاگون، تعداد تروریست های خارجی ملحق شده به این گروه از 2000 نفر در سال گذشته به 200 نفر در ابتدای امسال رسیده است. در همین حال، برخی از جنگنجویان خارجی آن نیز در حال بازگشت به اروپا برای راه اندازی حملات تروریستی در این قاره هستند. بنابراین داعش در حال حاضر با مشکلات فزاینده ای در زمینه بسیج و جذب نیرو مواجه است.
در همین زمینه در مصاحبه ای که با برخی از جداشدگان داعش گرفته شده، یکی از آن ها گفته است: «آن ها(داعش) مردم را مجبور به پیوستن به خود می کنند در حالی که مردم هیچ تمایلی به این کار ندارند». او اضافه کرد: «آن ها تمام جاده های منتهی به قلمرو «خلافت» را بسته اند و اجازه ترک آنجا را به مردم نمی دهند».
مقامات غربی و منطقه ای می گویند، انتظار دارند جنگنجویان این گروه در نهایت در درون مردم و گروه های جمعیتی ذوب شوند و حملات بسیار خطرناکی علیه اهداف مختلف مردمی انجام دهند. بنابراین، این گروه احتمالاً متعاقب از دست دادن قلمرو خود در خاورمیانه و به ویژه در عراق و سوریه، به سمت حملات جهانی و اهداف تروریستی جهانی همانند آنچه در بروکسل و پاریس انجام داد، گام برمی دارد.
طبق گزارش موسسه مشاوره ریسک «وریسک مپلکرافت» مستقر در لندن، داعش حملات انتحاری خود در چند ماه اول سال 2016 را نسبت به سال گذشته برای ایجاد تصور قدرت از خود افزایش داده است.
یک مقام ضد تروریسم ایالات متحده نیز گفته است که داعش دارای توانایی، انگیزه و دانش کافی برای انجام حملات نامتقارن علیه دولت و مردم عراق است. بنابراین، اگرچه این گروه بخش بزرگی از قلمرو تحت تصرف خود را از دست داده اما همچنان به عنوان یک تهدید بلندمدت باقی خواهند ماند. این مقام افزود که حضور داعش در عراق همچنان مسئله ساز است و به نظر می رسد در این کشور بتواند همچنان خود را حفظ کند.
به نظر می رسد حضور داعش در سوریه بسیار خطرناک تر و طولانی مدت تر باشد. در این کشور گروه های زیادی با اهداف مختلف در حال نبرد با یکدیگر هستند و برخلاف عراق، تمرکز مشخصی برای جنگ علیه داعش وجود ندارد.
در نهایت، علی رغم اینکه داعش در چند ماه اخیر بخش بزرگی از قلمرو خود را ازدست داده و تا حدودی در چارچوب مرزهای خودساخته اش تضعیف شده است، اما استراتژی ها و تاکتیک های جدید این گروه به صورتی در حال تغییر است که می تواند نه تنها برای خاورمیانه خطرناک و تهدیدزا باشد، بلکه می تواند تمامی جهان و به ویژه اروپا را با تهدید جدی مواجه کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]