واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: انتقاد نمايندگان اتاق بازرگاني از مديريت بخش خصوصي
ضعف مديريت در بخش خصوصي موجب كندي حركت اين بخش در عرصه اقتصادي شده است.
"مسعود دانشمند"-عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران- در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي برنا، اعلام كرد: ضعف مديريت در بخش خصوصي موجب كندي حركت اين بخش در عرصه اقتصادي شده است.
وي با بيان اينكه بخش خصوصي داراي منابع مالي كافي و سرمايه مورد نياز براي توليد نيست، خاطرنشان كرد: در صورت تأمين اين منابع و اصلاح قوانين محيط كسب و كار، بخش خصوصي مي تواند در راستاي اصل 44 در عرصه اقتصادي حضور پررنگ تري داشته باشد.
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران علت عدم رشد و توسعه توليدات بخش خصوصي را نبود استراتژي مشخص در اين بخش دانست و گفت:درحال حاضر برنامه ريزي مدوني توسط بخش خصوصي براي حضور در بازارهاي هدف وجود ندارد؛ به طوري كه برخي از فعالان اين بخش نمي دانند چه كالايي را براي چه بازاري توليد كنند.
دانشمند با بيان اينكه مديريت اقتصادي در بخش خصوصي ضعيف است تصريح كرد: برخي از نمايندگان بخش خصوصي به دليل نبود اين مديريت با بهره وري و راندمان پايين مشغول فعاليت هستند.
به گفته وي عدم بكارگيري مديريت منابع انساني وفناوري اطلاعات از جمله عوامل ديگري است كه موجب عقب ماندگي بخش خصوصي در برخي از بخشهاي اقتصادي شده است.
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران معتقد است: بحث مديريت بازاريابي از جمله مقوله هايي است كه در توليدات بخش خصوصي مغفول مانده است.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر بسياري از پروژه هاي بخش خصوصي به همين دليل كارايي ندارد خاطر نشان كرد: در اين باره مي توان به عدم تبليغات براي ارائه يك محصول اشاره كرد.
دانشمند با اشاره به اجراي برخي از پروژه هاي بخش خصوصي همچون توليد نان صنعتي در كشور تصريح كرد: در اين پروژه توليد كنندگان نان صنعتي بدون برشمردن مزيتهاي نان صنعتي نسبت به نان سنتي و تنها با وعده مسوولان، يك پروژه را در دست گرفتند و در نهايت بدون استقبال از سوي مردم اقدام به سرمايه گذاري عظيم كردند.
وي معتقد است: يكي از عوامل ضعف عملكرد بخش خصوصي رانتي بودن اقتصاد است؛ چراكه اقتصاد رانتي مانع رشد بخش خصوصي مي شود.
بخش خصوصي رها
"حميد حسيني"-عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران- نيز با انتقاد از عملكرد برخي از نمايندگان بخش خصوصي درگفت وگو با خبرنگار اقتصادي برنا، تصريح كرد: علت ضعف عملكرد بخش خصوصي در عرصه اقتصاد ريشه هاي تاريخي، فرهنگي و ساختاري دارد؛ چراكه تاكنون ميدان براي بازي بخش خصوصي فراهم نبوده است.
وي با بيان اينكه طبق برنامه چهارم توسعه خصوصي سازي بايد در رأس برنامه هاي دولت قرار گيرد خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه بخش خصوصي ما رها شده است و برنامه ريزي مدوني براي آن وجود ندارد.
حسيني افزود: در حال حاضر فضاي بين المللي براي حضور بخش خصوصي مطلوب نيست و اين واقعيتي است كه همه بايد آن را بپذيرند.
عضو كميسيون توسعه صادرات اتاق بازرگاني معتقد است: بخش خصوصي مانند يك توپ پلاستيكي بود كه گل كوچك بازي مي كرد، اما امروز وارد يك زمين با استانداردهاي لازم شده است كه در اين ميدان بايد ثابت شود كه داور كاملاً بي طرف است.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني گفت:نمايندگان بخش خصوصي سرمايه گذاري هاي بسيار زيادي را در واحدهاي صنعتي انجام داده اند اما از آن نتيجه نگرفته اند.
حسيني خاطرنشان كرد: 30 درصد از واحدهاي صنعتي كشور به دليل وعده ها و بعضاً سياستهاي خاموش، بلا استفاده مانده اند.
وي يكي از عوامل ضعف عملكرد بخش خصوصي در شاخه هاي مختلف اقتصادي را چند شغله بودن مديران آنها به دليل احتمال بحران در هر رشته شغلي دانست و گفت: بخش خصوصي ايران در صورت از بين رفتن برخي از موانع مي تواند سرمايه گذاري مجددي را در بخش هاي مختلف داشته باشد.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]