تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846037145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه بعضی از گیاهان گوشت‌خوار شدند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چگونه بعضی از گیاهان گوشت‌خوار شدند؟




از زمان آغاز حیات بی‌مهرگان بر زمین، گیاهان باید از خودشان در مقابل موجوداتی محافظت می‌کردند که برای تغذیه شاخ و برگ‌های آنها را گاز می‌زدند.





مجله دیجی کالا -  زهرا غلامی: از زمان آغاز حیات بی‌مهرگان بر زمین، گیاهان باید از خودشان در مقابل موجوداتی محافظت می‌کردند که برای تغذیه شاخ و برگ‌های آنها را گاز می‌زدند. اما در بعضی موارد، گیاهان قاعده را برعکس کردند و خودشان به شکارچی تبدیل شدند. از میان این گیاهان این موارد شناخته شده‌ترین آنها هستند: «دروزا» (sundew) با شاخک‌های چسبناکش، «پارچ گیاه» (pitcher plant) با حوضچه‌ی آنزیم‌های فریبنده و «ونوس مگس‌خوار» (Venus Flytrap) با چنگال مرگش.


چگونه بعضی از گیاهان گوشت‌خوار شدند؟



این گیاهان به کمک عادت‌های غذایی تهاجمی می‌توانند در خاک عاری از مواد غذایی کافی، نیتروژن و دیگر مواد غذایی مورد نیازشان را تامین کنند و زنده بمانند. بسیاری از زیست‌شناسان معتقدند که این رفتار شکاری زمانی تکامل یافت که اجداد گیاهان گوشت‌خوار امروزی مکانیسم‌های شناسایی و دفاع در مقابل حشرات را به سلاح‌های تهاجمی تبدیل کردند.

حالا مطالعه‌ای روی ونوس مگس‌خوار انجام شده که این فرضیه را تایید می‌کند. این پژوهش توسط  تیمی تحقیقاتی به سرپرستی یک زیست‌فیزیک‌دان به نام «رینر هدریک» و یک متخصص بیوانفورماتیک به نام «یورگ شولز» از دانشگاه «وورتسبورگ» انجام شد. این تیم هنگامی که گیاه حضور حشره‌ را احساس و طعمه‌اش را هضم کرده، آن را زیر نظر گرفته و ژن‌های بیان‌شده‌ی آن را در طول این پروسه مطالعه کردند.

این تحقیق که در ژورنال Genome Research منتشر شده، جزییات بسیار زیادی از فعالیت‌های مولکولی گیاه در طول روند به دام انداختن طعمه ارایه می‌دهد. یک ژنتیک‌شناس به نام «ویکتور آلبرت» از دانشگاه نیویورک می‌گوید «این پژوهش بسیار عالی بوده و از مطالعات قبلی که انجام شده کامل‌تر و دقیق‌تر است.»

مگس‌خوار برای گرفتن جاندار بی‌مهره‌ای که به تله‌اش افتاده از یک سیستم هشداری بسیار قدیمی استفاده می‌کند. وقتی دست و پا زدن طعمه موهای گیاه را تحریک می‌کند، این سیستم هشداری گیاه را با خبر می‌کند. موهای گیاه هم به نوبه‌ی خود پالس‌هایی الکتریکی تولید می‌کنند که درنتیجه‌ی آن غده‌های درون دام تحریک شده و جاسمونیک اسید تولید می‌کنند. گیاهان غیرگوشت‌خوار هم از همین سیگنال برای دفاع در مقابل گیاه‌خواران استفاده می‌کنند. هدریک می‌گوید الگوهای بیان ژن در این دو نوع گیاه به هم شبیه هستند.

اما پیامدهای سیستم هشدار کاملا متفاوت هستند. در گیاهان غیرگوشت‌خوار جاسمونیک اسید ترکیبی از سموم دفاعی و مولکول‌ها را تولید می‌کند که «هیدرولاز» را خنثی می‌کنند. هیدرولاز آنزیم‌هایی هستند که  جانداران گیاه‌خوار برای تجزیه‌ی پروتئین گیاهان آن را ترشح می‌کنند. گیاهان هم برای ضد حمله هیدرولاز خودشان را تولید می‌کنند که می‌تواند «کیتین» (ماده‌ی سازنده‌ی اسکلت خارجی حشرات) و دیگر اجزای حشرات یا میکروب‌ها را از بین می‌برد. اما در ونوس مگس‌خوار، جاسمونیک اسید یک واکنش تهاجمی را به همراه دارد. ده‌ها هزار غده‌ی ریز، هیدرولاز ساخته و ترشح می‌کنند. بی‌مهره‌ی به دام افتاده در آنزیم‌های هضم‌کننده‌ای غرق می‌شوند که گیاهان عادی از آن برای راندن یک دشمن استفاده می‌کنند.

پس از چند ساعت، غده‌های درون دام ژن‌های دیگری را فعال می‌کنند که به جذب مواد غذایی در گیاه کمک می‌کند. آزمایش‌ها نشان داده که بسیاری از این ژن‌ها همان‌هایی هستند که در ریشه‌ی گیاهان دیگر بیان شده‌اند.

«آندره پاولوویچ»، یک فیزیولوژیست گیاه از دانشگاه پالاکی می‌گوید: «تکامل به همین شکل عمل می‌کند.» اینکه گیاهان گوشت‌خوار از ساختار مولکولی مشابه گیاهان عادی با هدف متفاوتی استفاده می‌کنند تا مواد غذایی مورد نیازشان را تامین کنند، واقعا الهام‌بخش است.






تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن