واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: با این کارها عمر دوربین عکس برداری خود را بیشتر کنید(قسمت اول)
در این آموزش قصد داریم به شما چند نکته را یاد بدهیم تا با انجام آنها می توانید عمر دوربین خود را طولانی تر کنید.
به گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگران جوان، بعضی از این کار ها را همه ما معمولاً انجام می دهیم، اما بعضی از این کارها خیلی رایج نبوده و شاید خیلی از عکاس ها آنها را رعایت نمی کنند. این مطلب را بخوانید و به آن عمل کنید تا عمر دوربین خود را طولانی تر کرده باشید، مخصوصاً اگر در عکاسی مبتدی هستید.
1.دفترچه راهنمای دوربین خود را بخوانیددفترچه راهنمای دوربین شما پر است از اطلاعات ارزشمند و اخطار های مهم و ضروری که با استفاده از آنها می توانید از صدمه دیدن دوربین جلوگیری کنید و کاری کنید که دوربین روان تر کار کند، از چگونگی بالا بردن عمر باتری گرفته تا جلوگیری از داغ کردن دوربین در هنگام استفاده از Live View
2.دوربین را در حرارت بالا قرار ندهید
احتمالاً به این مسأله در دفترچه راهنمای دوربین تأکید زیادی شده است. حرارت بالا و دوربین دیجیتال اصلاً با هم سازگاری ندارند. اگر دوربین خود را در داخل ماشین و در حرارت بالا قرار دهید ممکن است قسمت های پلاستیکی آن ذوب شود و اجزاء داخل آن را خراب کند.
3.بند دوربین را وصل کنید
اگر تا به حال دوربین از دستتان نیفتاده باشد، احتمالاً اهمیت زیادی به محکم گرفتن آن نخواهید داد. اما خیلی مهم است که دوربین را از افتادن و ضربه خوردن ایمن کنید، با افتادن دوربین مغز دوربین شما ممکن است متلاشی شود. درسته، وقتی می خواهید از سه پایه استفاده کنید بند دوربین مزاحم کار شما خواهد بود، اما آیا این بهتر از پرداخت هزینه گزاف تعمیرات دوربین نیست؟
4.مقاوم بودن دوربین خود در برابر آب (Water resistant) را با ضد آب (Waterproof) بودن اشتباه نگیرید
ممکن است دوربین شما از همه لحاظ در برابر آب و هوا مقاوم باشد، اما اگر برای استفاده در داخل آب ساخته نشده باشد «ضد آب» نخواهد بود.معمولاً چند قطره باران مشکلی برای دوربین شما ایجاد نمی کند، اما سعی کنید از خیس شدن دوربین جلوگیری کنید. اگر دوربینتان خیس شد سعی کنید سریعاً دوربین را با استفاده از پارچه های مناسب خشک کنید، و تا زمانی که لنز و اطراف قسمت اتصالی آن بر روی دوربین کاملاً خشک نشده است لنز دوربین را عوض نکنید.
5.سعی کنید از Battery Grip و مفصل اتصال سه پایه به دوربین (و در صورت لزوم لنز) استفاده کنید
استفاده از این اجزاء بر روی دوربین می تواند بدنه اضافه ای برای جلوگیری از ضربه خوردن به دوربین شما باشد، و جایگزین کردن این اجزاء به شدت راحت تر از تعویض کردن بدنه دوربین است.
6.دوربین را بدون پوشش از مکانی با حرارت پایین به مکانی با حرارت بالا منتقل نکنید
اگر در محیط باز با حرارت پایین عکاسی می کنید، بعد از ورود به محیط سر بسته اختلاف دمایی که دوربین متحمل می شود می تواند به اجزاء خارجی و داخلی آن آسیب برساند.برای جلوگیری از آسیب دیدگی دوربین، قبل از داخل شدن به محیطی گرم دوربین را در داخل پلاستیک عایق قرار دهید. از عایق بودن پلاستیک مطمئن شوید. بعد از اینکه دوربین به آهستگی به حرارت محیط رسید می توانید آن را از داخل پلاستیک خارج کنید.
7.ترجیحاً بر روی لنز دوربین خود یک فیلتر UV قرار دهید
به دلایل مختلفی استفاده از یک فیلتر بر روی لنز می تواند از لنز دوربین شما محافظت کند. اگر فیلتری بر روی لنز شما نصب نباشد با ضربه خوردن و یا دلایل دیگری ممکن است شیار های موجود بر روی لنز که برای نصب کردن فیلتر روی آن قرار گرفته خراب شوند.استفاده از هود لنز (Lens hood) می تواند در ضربه هایی که به جلوی دوربین وارد می شود از آسیب دیدن لنز جلوگیری کند. یک فیلتر تمیز برای عکاسی در باران هم می تواند به شما کمک کند، و همچنین در هنگام عکاسی در نزدیکی آب های آزاد می تواند از سوختگی شیشه لنز جلوگیری کند.
8.زمانی که باد می آید لنز دوربین را عوض نکنید
مسلماً هر زمانی که بخواهید می توانید لنز دوربین را تعویض کنید، اما اگر زمانی که باد می آید لنز دوربین را تعویض کنید احتمال اینکه گرد و غبار وارد دوربینتان شود بالا می رود و وارد شدن گرد و غبار به داخل دوربین می تواند به سنسور دوربین و یا به فیلتر Anti-aliasing مقابل آن آسیب جدی ای برساند.اگر در ساحل و یا در شرایطی که هوا غبار آلود است لنز دوربین را تعویض کنید، دوربین را در خطر انداخته اید. بهتر است چنین شرایطی را از قبل پیش بینی کنید و با بستن یک لنز زوم بر روی دوربین انعطاف بالاتری به فاصله کانونی بدهید.
9.لنز دوربین را در نزدیکی کیف دوربین تعویض کنید
هر چه اجزاء دوربین شما از فاصله بیشتری بیفتد احتمال خرابی آن هم بیشتر است، که حتی ممکن است قابل تعمیر نباشد و مجبور شوید برای جایگزین کردن آن قطعه هزینه بالایی بپردازید. سعی کنید دوربین را بر روی میز یا به صورت نشسته بر روی زمین تعویض کنید و این کار را در داخل کیف دوربین و یا درست در بالای ان انجام دهید. هیچوقت ایستاده لنز دوربین را تعویض نکنید، مگر اینکه به خودتان مطمئن هستید که به هیچ عنوان دوربین را نخواهید انداخت.
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]