تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846763803




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده حمایت رژیم اسرائیل از کردهای سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده حمایت رژیم اسرائیل از کردهای سوریه
نکته بارز آن است که با وجود نگرانی تمامی پایتخت‌های خاورمیانه نسبت به استقلال کردستان، این رهبران صهیونیست هستند که با خونسردی در حال تماشای تحولات آن‌سوتر از مرزها در کناره رود سیروان از سواحل مدیترانه‌اند و این تحولات را برای اهداف تجزیه طلبانه و در راستای منافع خود مدیریت می کنند.
کد خبر: ۵۸۸۳۱۸
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷ - 12 May 2016



پشت پرده حمایت رژیم اسرائیل از کردهای سوریه
با توجه به اينکه يکي از ویژگی‌های خاورمیانه‌، وجود قومیت‌ها و مذاهب متفاوت در يک کشور است، بهره‌برداری از اين فرصت يکي از راهکارهاي بنيادين رژیم اسرائيل در منطقه بوده است. در واقع، يکي از مهم‌ترین شیوه‌های ریشه‌دار رژیم اسرائيل براي حفظ موجوديت خود و مقابله با کشورهاي منطقه، طرح ايجاد تزلزل از طريق سازوکارهای تفرقه‌افکنی قومي - مذهبي بوده است و توجه به اين مهم را يک ضرورت امنيتي براي خود به‌حساب آورده است.


به گزارش «تابناک»، با بررسي تاريخچه روابط رژیم اسرائيل و کردها متوجه می شویم که اين رژيم همواره از تمايلات استقلال‌طلبانه کردها حمايت کرده و در واقع يکي از مهم‌ترین اهداف حضور رژیم اسرائيل در گذشته و حال، در منطقه و به‌ویژه سوریه و عراق، ترغيب و حمايت همه‌جانبه از استقلال کردها بوده است.


در همین راستا، اخیرا یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی بر حمایت اسرائیل از تاسیس یک دولت مستقل کُرد با هماهنگی قدرت‌های منطقه‌ای، سازمان ملل و ایالات متحده در سوریه تاکید کرد. «ایوب کارا» معاون وزیر همکاری‌های منطقه‌ای رژیم صهیونیستی در گفتگو با پایگاه خبری «روداو» از دیدارهایش در پاریس با محوریت مسئله کردها و تحولات منطقه‌ای خبر داد.


کارا با ادعای اینکه منطقی نیست 40 میلیون کُرد در منطقه بدون کشور باشند، در رابطه با تلاش فلسطینیان گفت: «آن وقت شما (غرب) به فکر دو یا سه میلیون مردمی هستید که قصد دارند برای خود دولتی تاسیس کنند».


لازم به ذکر است، نتانیاهو سال 2014 بصور علنی اعلام کرد از ایجاد کشور کُردها در منطقه حمایت کرده و آنرا برای اتحاد قدرت‌های میانه‌رو در منطقه ضروری دانست. روز پنجشنبه نیز اوفورا بنجیو، رئیس مطالعات کُردی دانشگاه تل آویو به تایمز اسرائيل گفت «کوردهای سوریه، جامعه ای آماده به همکاری با اسرائيل اند».


بنجیو گفت هیچ اعلام عمومی در حمایت از اسرائيل از سوی رهبری کردهای سوریه ابراز نشده است «اما من خبر دارم که شماری از آنها مخفیانه به اسرائيل (سرزمین های اشغالی) وارد شده اند ولی در جایی اعلام نکرده اند».


 وی گفت: «کردهای سوریه شبیه به شرایط پشت پرده‌ی کُردهای عراق، وقتی احساس قدرت کنند، قادر خواهند بود آشکار کردن روابط نیز در نظر بگیرند».


بنجیو معتقد است که رژیم اسرائیل می بایست شتاب کند و حمایت های ضروری را پشت پرده در اختیار حکومت نوپای کردهای سوریه بگذارد. وی با مقایسه میان همسایگان عرب اسرائيل که بلافاصله پس از اعلام استقلال دولت نوپای اسرائيل در ۱۹۴۸ با این کشور به جنگ برخاستند، گفت «کردهای سوریه در ۲۰۱۲ موجودیت نداشتند. در ظرف چند سال، دولت خود را ساخته اند و همزمان در حال جنگ بوده اند، دقیقا همان وضعیتی که آن زمان بر سر اسرائيل آمد».


در ژوئن ۲۰۱۴، نخست وزیر نتانیاهو از جنبش کردها ابراز حمایت کرد. وی گفت «ما می بایست از تلاش کوردها در راه استقلال حمایت کنیم» و اضافه کرد که کردها «ملتی دلاور و رزمنده اند و تعهدات سیاسی خود را به ثبوت رسانده اند و شایسته استقلال اند».


تمار حسین ابراهیم، روزنامه نگار کرد سوریه ای که اکنون در اربیل، در اقلیم کردستان، عراق، زندگی می کند، گفت نه رژیم اسرائيل و نه کردهای سوریه نمی بایست خود را ملزم به اختفای حمایت متقابل بدانند.


وی می گوید: «اسرائیل می بایست آشکارا آرمان های کردها در سوریه را تایید کرده و از آن حمایت کند و گروه های سیاسی سوریه نیز می بایست آشکارا چنین روابطی را اعلام کنند. بالاخره، چنین گامی، برای ثبات و همزیستی در منطقه گامی مفید است».


او گفت: «اسرائیل در سوریه تازه، متحدی معتمد و قابل اتکا خواهد داشت و من معتقدم که کردها برای این ارتباط آماده اند». او در مصاحبه با «معاریو» از همبستگی کُردی با اسرائیل سخن گفته و اشاره کرده بود که تل‌آویو نقش مهمی در آینده کردستان خواهد داشت. 


همان زمان «آلون بن دیوید»، تحلیلگر مسائل اسرائیل، در معاریو نوشت که دولت کردستان متشکل از بخش‌های کُردنشین عراق، سوریه و ترکیه متحدی رؤیایی برای رژیم اسرائیل خواهد بود.


همین اواخر، در ماه ژانویه، آیلت شاکد وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی، خواهان یک کردستان مستقل در منطقه میان ایران و ترکیه شد و اسرائيل را ترغیب کرد سیاستی شاخص تر در همکاری های میان اسرائيل و کردها در پیش بگیرد.


اگرچه روابط میان کردهای سوریه و رژیم اسرائيل مخفیانه خواهد بود، بنجیو معتقد است اسرائیل می بایست با قدرت پشت کردهای سوریه بایستد و ارتباط خود با ترکیه و سوریه را به طور مجزا و بی ارتباط با هم به پیش ببرد. وی اشاره کرد که ترکیه نیز، در همان حال که از حماس حمایت می کند، روابط خود با رژیم اسرائيل را ادامه می دهد.


حال باید گفت چرا مقامات و کارشناسان اسرائیلی تا این اندازه از استقلال کردهای سوریه حمایت می کنند؟ و دلیل حمایت های اخیر اسرائیلی ها از استقلال و خودمختاری کردهای سوریه به مانند اعلام حمایت آن ها از استقلال اقلیم کردستان عراق چیست؟


در پاسخ باید گفت، روابط اسرائیل با کردها بر اساس «دشمن دشمن من، دوست من است» شکل گرفته است. از نگاه اسرائیلی ها به دلیل موقعیت جغرافیایی و نوع پراکندگی ای که کردها در منطقه خود دارند، بهره برداری از آنها مفید و در عین حال آسان است. به اعتقاد آنها رابطه با کردها می تواند به سود مصالح رژیم اسرائیل در منطقه باشد. بنیامین نتانیاهو می گوید: «کردها به دنیا "اعتدال سیاسی شان" را ثابت کرده اند و از نگاه اسرائیل آنها خطری برای مصالح تلاویو در منطقه محسوب نمی شوند».


صهیونیست ها حتی از این فراتر بر این اعتقادند که تشکیل کشور مستقل کردی به مثابه "دخیره ای استراتژیک برای اسرائیل" محسوب می شود. مثلا عوفرا بنجیو در این باره می گوید: «شکل گیری کشور مستقل کردستان باعث تضعیف کشورهای متعددی که با اسرائیل دشمنی تاریخی دارند مثل عراق و سوریه و ایران می شود».


به اعتقاد آن ها، کردستانی که در دل کشورهای مقاومت تشکیل شود می تواند همانند خنجری در قلب ملت های منطقه حامی "محور ممانعت" باشد. ایجاد کشور مستقل کردی که مورد حمایت اسرائیل باشد می تواند معادلات منطقه را تغییر داده و در درگیری نفوذ تاریخی موجود میان "ترکیه سنی" با "ایران شیعی" تاثیر مستقیم بگذارد و این مساله می تواند به سود رژیم اسرائیل باشد.


در  مقاله دیگری تحت عنوان « پیوندهای شگفت انگیز بین کردها و اسرائیل» به قلم اوفرا بنجیو متخصص امور کردستان آمده است: « هر دو ملت های کوچکی هستند( 15 میلیون یهودی و 30 میلیون کرد)، هر دو از آزار و شکنجه و جنگ ها آسیب جدی دیده اند، هر دو پیشتاز مبارزه مرگ و زندگی برای حفظ هویت منحصر به فردشان بوده اند و هر دو مشروعیتشان برای تشکیل یک دولت متعلق به خودشان نادیده گرفته شد. علاوه بر این، هر دو از نظر قومی متفاوت از همسایگان عرب، فارس و ترک که نماینده اکثریت جمعیتی خارومیانه هستند بوده اند».


برمن نیز در مقاله ای تحت عنوان «آیا کردستان آزاد متحد جدید اسرائیل خواهد بود»؟ به نقل از ایوب نوری روزنامه نگار کرد، استدلال کرده بود که همدردی و همراهی اسرائیل با استقلال کردها به نفع اسرائیل خواهد بود. از نظر برمن کردها باید از آشفتگی کنونی در عراق و سوریه استفاده کنند و به سمت ایجاد یک کردستان آزاد حرکت کنند. کردستان آزادی که می تواند منافع اسرائیل را در جوامع مختلف خاورمیانه که همگی تصورات ضد اسرائیلی دارند به خوبی تامین کند.


علاوه بر بُعد نظامی و امنیتی، استقلال کردستان از نظر جمعیتی نیز برای رژیم اسرائیل اهمیت دارد. یهودیان، ارامنه و آشوری‌ها، مسیحیان مارونی در لبنان، دروزی‌ها و کُردها تنها اقوام غیرعربی هستند که در خاورمیانه، در اقلیت باقی مانده‌اند. در نتیجه رژیم اسرائیل نیز که خود را دولتی یهودی و حافظ منافع آنان قلمداد می‌کند، از دیرباز احساس نزدیکی با گروه‌های فوق داشته و در استراتژی بلندمدت، تشکیل ائتلاف و تقویت هر یک از آنان را سبب برهم‌خوردن توازن قوا به‌نفع خودش در مقابل جبهه عربی و اسلامی می‌داند.


در نهایت به نظر می رسد این مسئله پارادوکس جالبی باشد؛ اسرائیلی که خود در نتیجه توافق سایکس- پیکو ظهور کرد اینک حامی حکومت اقلیم کردستان عراق شده و از استقلال کردهای سوریه حمایت می کند که به معنای فروپاشی و مرگ سایکس-پیکو خواهد بود. نکته بارز آن است که با وجود نگرانی تمامی پایتخت‌های خاورمیانه نسبت به استقلال کردستان، این رهبران صهیونیست هستند که با خونسردی در حال تماشای تحولات آن‌سوتر از مرزها در کناره رود سیروان از سواحل مدیترانه‌اند و این تحولات را برای اهداف تجزیه طلبانه و در راستای منافع خود مدیریت می کنند.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن