واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تکدی گری؛ معضلی که تمام نمیشود؛
اصفهان؛ شهری ناامن برای گدایان/ ۸۰ درصد متکدیان نیازمند نیستند
شناسهٔ خبر: 3655997 - پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵
استانها > اصفهان
اصفهان -تکدی گری معضلی است که دربسیاری از کلانشهرها روبه رشد بوده و این درحالیست که بیش از ۸۰ درصد این افراد جزء قشر نیازمند جامعه نیستند و به عللی ازجمله تنپروری دست به تکدی گری میزنند. خبرگزاری مهر - گروه استانها: هوا که کمی گرم میشود، سروکلهشان بیشتر از هر زمان دیگری در معابر شهری پیدا میشود؛ جماعتی که با گردن خمیده، نگاه ملتمسانه و دستهای دراز شده بهسوی شهروندان تمنای کمک مالی دارند و انگار عادت کردهاند به نان گدایی خوردن! البته بماند که حضور آنها در خیابانها و پیادهروهای مرکز و جنوب شهر اصفهان پررنگتر است و انگار آنجا میتوانند درآمدهای سر به فلک کشیده به جیب بزنند. در این میان اما انگار کف پیادهرو جولانگاهی میشود برای آنها و هرازگاهی نگاه رهگذران را با حربههای مختلف بهسوی خود جلب میکنند و آنها را قسم میدهد.«کمک کنید. شوهرم فوت کرده. پسرم مریضه و پول دوا و درمان ندارم. تو را خدا کمک کنید.» آنها همهجا هستند؛ کف پیادهروها، سر چهارراهها، روی نیمکت داخل پارکها ... . پیر و جوان، زن و مرد و حتی کودک چندماهه! معضلی که مرز نمیشناسد و حتی پای اتباع خارجی را نیز به اصفهان بازکرده است.
پدیده تکدی گری معضل نا به هنجاری است که امروزه در بسیاری از کلانشهرها رو به رشد است. موضوعی که آبستن بسیاری از نا به سامانیها و آسیبهای اجتماعی است. افراد سالخورده، عاجز، تنپرور و راحتطلب، ناتوان، فقیر، معتاد، معلول به دلیل اینکه نتوانستهاند به جایگاه مطلوبی در بطن جامعه دست پیدا کنند، از روی ناچاری برای بقای خویش به تکدی گری روی آورده و گدایی را پیشه خود میکنند. بیش از ۸۰ درصد متکدیان جزء قشر نیازمند جامعه نیستند و بنا به دلایلی ازجمله تنپروری و راحتطلبی دست به تکدی گری زدهاند دراینبین اگرچه حضور متکدیان در اصفهان نسبت به برخی از کلانشهرهای دیگر چشمگیر نیست اما به گفته مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان، آمار جمعآوری متکدیان در سال گذشته در مقایسه با مدتزمان مشابه سال قبل آن با رشد ۲۰ درصدی همراه بوده است و همواره سعی شده فضای ناامنی برای حضور این افراد در شهر اصفهان فراهم شود. آنگونه که مجتبی کاظمی با مهر مطرح میکند «بیش از ۸۰ درصد از این افراد جزء قشر نیازمند جامعه نیستند و بنا به دلایلی ازجمله تنپروری و راحتطلبی دست به تکدی گری زدهاند.» دراینبین طرح ساماندهی متکدیان موضوعی است که در سال ۸۱ بر اساس مصوبه شورای عالی اداری کشور به کلیه نهادهای ذیربط ابلاغشده است و بر اساس آن کلیه نهادهای مرتبط موظف به ساماندهی وضعیت متکدیان (تحویل و نگهداری، حمایت و آموزش رایگان، تأمین شغل و ایجاد سازوکارهای لازم برای متکدیان بیخانمان) هستند. کمبود اعتبار به نهادهای متولی اجازه نگهداری و توانمندسازی متکدیان را نمی دهد به همین منظور متکدیان شهر اصفهان نیز بعد از جمعآوری به مرکز فضیلت انتقال پیدا میکنند تا آنجا موردحمایت قرار گیرند و مطابق با دستورالعمل شورای اداری کشور متناسب با نوع نیازشان از یکتا ۶۰ روز در این مرکز نگهداری و نسبت به توانمندی آنها اقدام میشود. باوجوداینکه مرکز فضیلت سالیان سال است که در اصفهان مشغول به فعالیت است اما به نظر میرسد که طرح ساماندهی متکدیان در اصفهان با موفقیت چندانی روبهرو نبوده و همواره بهصورت مقطعی اجراشده است. معمولاً متکدیانی که جمعآوری و به مرکز توان مدسازی منتقل میشوند پس از چندساعتی و با دادن تعهد رهاشده و دوباره به چرخه تکدی گری وارد میشوند موضوعی که وحید فولادگر، عضو کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان در گفتوگو با خبرنگار مهر از آن سخن میگوید «متأسفانه باوجوداینکه شهرداری اقدام به جمعآوری متکدیان میکند اما کمبود اعتبار به سایر نهادهای متولی اجازه نگهداری و توانمندسازی آنها را نمیدهد و به دلیل اینکه برنامهریزی مدونی برای ساماندهی گدایان و انتقال گدایان خارجی به کشور خویش وجود ندارد دوباره شاهد حضور آنها در چرخه تکدی گری هستیم.» ابتر ماندن طرح ساماندهی متکدیان موضوعی است که مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان نیز بر آن صحه میگذارد. «معمولاً متکدیانی که جمعآوری و به مرکز توان مدسازی منتقل میشوند پس از چندساعتی و با دادن تعهد رهاشده و دوباره به چرخه تکدی گری وارد میشوند.» کاظمی اما دلیل این موضوع را کمبود اعتبار و تسهیلات میداند و معتقد است» متأسفانه شهروندان با کمکهایی که به افراد متکدیان میکنند، موجب افزایش تعداد آنها و فراهم کردن بستری برای بروز جرائم دیگر ازجمله سرقت، سوءاستفاده از کودکان و میشوند. این در حالی است که بهترین راه کمک به افراد خیر رجوع به خیریههاست.
دراینبین اگرچه به گفته مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان، تکدی گری در شهر اصفهان پدیدهای روبه رشد نیست و اصفهان برای متکدیان شهری است ناامن اما همین تعداد اندک متکدیان نیز میتوانند رخسار زیبای شهر اصفهان را که لقب پنج شهر گردشگری دنیا را یدک میکشد، مخدوش کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]