واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: احداث پايگاه جديد نيروي دريايي ارتش در سواحل مكران
جانشين فرمانده نيروي دريايي ارتش از تلاش اين نيرو براي توسعه سواحل مكران خبر داد.
به گزارش تسنيم، امير دريادار بيغم جانشين فرمانده نيروي دريايي ارتش با اشاره به تلاش اين نيرو درباره حضور مؤثر در ساحل مكران، گفت: مدت زمان زيادي نميگذرد كه در سواحل مكران مستقر شدهايم. به عنوان نيروي دريايي ارتش و به واسطه مأموريتي كه داريم همواره در درياها حضور داشته و تمام سواحل خود را پايش كرده و مرتب زيرنظر داشتهايم و حتي به درياهاي دوردست هم ميرفتيم، اما فرمان مقام معظم رهبري در سال 88 نه فقط به نيروي دريايي بلكه به تمام كشور نگرش جديدي داد و هوشيار شديم كه سواحل مكران علاوه بر ارزش فيزيكي و معنوي، داراي اهميت استراتژيك است.
وي افزود: رهبر معظم تأكيد كردند نيروي دريايي به علت اشراف خوب سواحل مكران بر شمال اقيانوس هند، حضور جدي و قوي در اين منطقه داشته باشد. از همان زمان به صورت جدي وارد عمل شده و كار احداث پايگاه ساحلي آغاز شد. امروز امكانات نظامي از ايستگاههاي رادار گرفته تا ايستگاه ديدهباني در اين منطقه فراهم شده و بخشي از اسكله اين ساحل به اسكله نظامي تبديل شده است. علاوه بر اين، يگانهاي شناور گشتي آبهاي نزديك ما در اين منطقه حضور دارند و ميتوان گفت يك پايگاه اطلاعاتي قوي ايجاد كردهايم و تجهيزات خوبي را بهكار گرفتهايم. پرسنل پدافند و ديدهباني نيز با قدرت در پايگاه حاضر شده و ساير امكانات نيز در حال تأمين و بهرهبرداري است. امروز ديگر وضعيت مكران با پنج يا شش سال گذشته قابل مقايسه نيست و بسيار پيشرفت كرده است. عمليات ساخت خانههاي سازماني هم شروع شده است تا پرسنل بتوانند به صورت ثابت در اين منطقه مستقر شوند. امير دريادار بيغم با اشاره به حضور نيروي دريايي در شمال كشور گفت: آستارا همانند مابقي پايگاهها از جمله مكران در حال گسترش است اما بايد در نظر داشت كه آستارا يك پايگاه مرزي است و نميتوانيم پايگاههاي مرزي را همانند ساير مناطق گسترش دهيم. اما به عنوان پايگاه اطلاعاتي نزديك به مرز تا حدامكان بايد تقويت شود كه اين كار هم اكنون در حال انجام است. در همه كشورهاي دنيا پايگاههاي مرزي، پايگاههاي اطلاعاتي - عملياتي هستند.
وي با اشاره به ساخت تجهيزات زيرسطحي در كشور گفت: زيردريايي فاتح به صورت كامل ساخته شده و آزمايشاتي نيز روي آن انجام شده است و تجهيزات بسياري دارد اما بايد توجه داشت كه زيردريايي فاتح اولين نمونه ساخته شده در اين كلاس است (در كلاس نيمهسنگين) و مسلماً بايد آزمايشات بيشتري روي آن صورت بگيرد كه آزمايشات كارخانهاي، آزمايشات كنار ساحلي و آزمايشات... از اين جمله است.
امير بيغم گفت: ناوشكن سهند در حال ساخت و نصب تجهيزات است و مراحل خوبي را پشت سر گذاشته و 70 تا 80 درصد كار آن به انجام رسيده و اكنون روي آب است. اين ناوشكن جايگزين همان ناوشكن سهندي است كه در سال 67 در مأموريتي كه در منطقه خليج فارس داشت از سوي ناوهاي امريكايي مورد محاصره و حمله قرار گرفت و به همان نام نيز نامگذاري شده است. در حال حاضر، ناوشكن سهند روي آب بوده و در مرحله نصب تجهيزات است و بعد مراحل فت، ست و هت خواهد رسيد. هر تجهيزاتي كه نيروي دريايي از آن برخوردار است، روي سهند نصب خواهد شد، اما اگر تجهيزات جديدتري ساخته شود، آنها را جايگزين تجهيزات فعلي خواهيم كرد، مطمئناً ناوشكن سهند با ورژن قديميترش متفاوت خواهد بود. وي درباره توسعه يگان هوادرياي نيروي دريايي گفت: درخصوص بخش هوادرياي نيروي دريايي صرفاً ترابري در دريا مطرح نيست و بالگردهاي ما تخصصي است و هركدام از بالگردهاي ما مأموريت خاصي را دنبال ميكنند، به عنوان مثال بالگردهاي ضدزيردريايي ما با برخورداري از امكان جست و جو و يافتن اهداف زيرسطحي ميتوانند به اهداف زيرآب حمله كنند. اين بالگردها بايد به سونارهاي مختلف و سلاح مناسب تجهيز شوند تا اهداف و تهديدات زيردريايي را كشف كنند.
امير دريادار بيغم گفت: اين خود داستان مخصوص خودش را دارد كه آيا بالگرد خودش بايد سونار داشته باشد، چه نوع سوناري بايد باشد و در حال حاضر اژدر تنها وسيلهاي است كه براي مبارزه با زيرسطحيها موجود است، در رزمايشات مشاهده كرديد كه بالگردهاي اساچ اژدري پرتاب كردند كه يكي از پيشرفتهترين اژدرهاي موجود در نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي است كه اين اژدر هم توسط بالگرد و هم توسط يگان شناور امكان پرتاب دارد. اين اژدر نيز جزو اژدرهاي مارك 46 است كه ما در حال استفاده از آنها هستيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]