تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817179800




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحران ترکیب جمعیتی با برهم خوردن تعادل جنسیتی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بحران ترکیب جمعیتی با برهم خوردن تعادل جنسیتی
طي سال‌هاي اخير و با تعريف سياست‌هاي جمعيتي در ايران چنين استنباط مي‌شود كه قرار است مسائلي كه افزايش جمعيت را با چالش مواجه مي‌كند بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد...
نویسنده : محمد‌رضا‌هاديلو 
طي سال‌هاي اخير و با تعريف سياست‌هاي جمعيتي در ايران چنين استنباط مي‌شود كه قرار است مسائلي كه افزايش جمعيت را با چالش مواجه مي‌كند بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد و نسبت به رفع آن همت گمارده شود. بر همين اساس علاوه بر اينكه مسئولان و كارشناسان درباره كاهش تمايل زوجين به فرزندآوري هشدار مي‌دهند، اظهارنظرهاي اخير نشان مي‌دهد بعضي از تغييرات جمعيتي نيز مي‌تواند بحران جمعيت در ايران را تشديد كند كه از جمله آنها افزايش طلاق، كاهش ازدواج، بالارفتن آمار ناباروري‌ها و عدم تمايل زوجين به داشتن بيش از يك فرزند است.

 بر اساس آمارها در سال 90 رشد جمعيت ايران 1/3 بود كه نشان از كاهش جمعيت در ايران و رسيدن به آمار جهاني رشد جمعيت 1/2 داشت. همچنين ميزان باروري كل به زير دو بچه كاهش يافته كه اين به معني كاهش تدريجي جمعيت و نهايتاً انقراض نسل است.

بر اساس گزارش‌ها قرار بود نرخ رشد جمعيت در سال 90 به 2/3 درصد برسد اما اين عدد به رقم 1/3 درصد رسيد.

متأسفانه كاهش نرخ باروري كلي، امري فراگير در كشور شده است كه اين موضوع خسارت‌هاي بزرگي به همراه دارد.

 با كاهش باروري، كشور دچار چالش‌هاي جمعيتي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي مي‌شود، از جمله چالش‌هاي جمعيتي مي‌توان به كاهش جمعيت ملي، كاهش نيروي كار، بحران سالمندي و افزايش مهاجرت‌هاي بين‌المللي اشاره كرد.

براساس پيش‌بيني‌ها، اگر نرخ باروري كلي به همين روند پايين باشد، جمعيت ايران در سال 1480 شمسي به 31 ميليون نفر كاهش مي‌يابد.

با اينكه در حال حاضر ايران درگير افزايش جمعيت است اما نبايد فراموش كنيم كه ثبات يك جامعه در تعادل بين جمعيت دختران و پسران است و كاهش جمعيت يك جنس مي‌تواند تعادل جامعه را به هم بزند.

حدود يك‌سال پيش بود كه محمد اسحاقي، معاون برنامه‌ريزي و هماهنگي دبيرخانه شوراي ‌عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به كاهش شمار دختران در جامعه، مدعي شده بود اين مسئله، كشور را در آينده دچار بحران تجديد نسل خواهد كرد.

در همين راستا و به استناد گزارش سازمان ثبت احوال طي سال گذشته در مقابل هر 6/105 تولد پسران، ۱۰۰ تولد مربوط به دختران به ثبت رسيده است؛ آماري كه كاهش جنس مونث را نشان مي‌دهد. كاهش تعداد دختران در جامعه تبعات بسياري به همراه دارد و كارشناسان از اين مسئله ابراز نگراني مي‌كنند.

آنها اميدوارند اين مسئله موقتي باشد، زيرا در صورت ادامه، عواقب بدي جامعه را تهديد مي‌كند كه كاهش ازدواج و كاهش نرخ مواليد تنها بخش كوچكي از عوارض آن است كه بحران باروري را رقم مي‌زند.
اما مشكل جمعيت به همين جا ختم نمي‌شود و زوج‌هاي نابارور نيز به نوبه خود دردي قابل تأمل است. در حال حاضر ۱۵ تا ۲۰ درصد زوج‌ها نابارور هستند كه ‌علت ناباروري مردان در ايران نسبت به زنان بيشتر است.

در دنيا 40 درصد ناباروري علت مردانه و 40 درصد نيز علت زنانه دارد. علت 15 درصد موارد زن و مرد هستند و علت 5 درصد ناباروري هم ناشناخته است اما در ايران علت مردانه ناباروري بيشتر است و به 50 تا 55 درصد مي‌رسد.

البته مطالعات انجام گرفته نشان مي‌دهد كه اين ناباروري‌ها در غرب كشور بيشتر است.  در شمال ايران نيز استفاده از سموم مزارع برنج سبب افزايش ناباروري شده است.

در همين رابطه نبايد فراموش كنيم كه امواج موبايل هم روي سلول‌هاي زاينده تأثيرات سوءداشته و چاقي در دختران نيز سبب افزايش احتمال ناباروري شده است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن