واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدچاردیواریها؛ مرکز ثقل اجرای اقتصاد مقاومتی/ بانوان، اقتصاددان میشوند
مدیریت اقتصادی زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی را باید جدی گرفت و واکاوی نقش این قشر در درون خانوادهها به منظور اجرای فرمان مقام معظم رهبری را مد نظر قرار داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بانوان همواره در عرصههای مختلف از خانه تا اجتماع نقشآفرینی کرده و گاه حتی پا به پای مردان در مشاغل سخت و صنعتی نیز فعالیت داشتند. جدای از این موضوع، بانوان همواره در اقتصاد خانواده و مدیریت آن نیز نقشآفرین بودند که در این مقطع نیز به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی حضور آنها در عرصه اجرایی شدن این اقتصاد ضروری است. زنان یکی از اضلاع مهم مدیریت اقتصادی در خانواده هستند و شاید به جرأت بتوان مدیریت اقتصادی زنان را در خانه در ایجاد یک صندوق پسانداز پنهان خانواده موثر دانست که گاه همین صندوق، خانواده را از بحرانهای اقتصادی به سلامت عبور میدهد. *زنان در خانواده الگوی فرزندان در مصرف هستند سارا دولتی یکی از بانوان همدانی است که نقش زنان را در تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار موثر میداند و میگوید: با توجه به اینکه در کشور ما زنان خواسته و ناخواسته در هزینههای زندگی نقش دارند با مصرف درست انرژی و جلوگیری از هزینههای نابجا نقش بهسزایی در کاهش هزینههای خانواده دارند. این بانوی همدانی که ترجیح میدهد از کالاهای تولید داخل استفاده کند، تصریح کرد: استفاده از کالاهای تولید داخل یکی از روشهای کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی است که زنان در این خصوص نقش مهمی دارند. وی با بیان اینکه زنان در خانواده برای فرزندان الگو هستند، افزود: نباید از کنار این موضوع که یک مادر در شکلگیری ذهنیت فرزندانش موثر است، ساده گذشت. دولتی استفاده صحیح از انرژی را از دیگر عوامل کاهش هزینهها در خانواده برشمرد و یادآور شد: استفاده صحیح از انرژی و جلوگیری از هدررفت منابع ملی وظیفه تک تک افراد جامعه است که نقش زنان در این بخش نیز خاص و اثرگذار است. مدیر دفتر امور بانوان استانداری همدان نیز با بیان اینکه اقتصاد در همه جوامع و کشور ما به ویژه بعد از پیروزی انقلاب مورد توجه است، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی که محور شعار سال است به این معنا نیست که مردم در سختی باشند بلکه عمل به این شعار باعث کیفیتبخشی و رونق اقتصادی کشور میشود.
طاهره دوروزی با اشاره به بندهای سیاست کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب، افزود: در چندین بند از سیاست کلی اقتصاد مقاومتی، عموم مردم در اصلاح الگوی مصرف و گفتمانها مورد خطاب هستند که مردم، خانوادهها و به ویژه زنان نقش محوری در تحقق این امر دارند. وی با تأکید بر اینکه زنان با حضور در عرصههای فرهنگی، سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی شایستگیهای بسیار خود را ثابت کردهاند، تصریح کرد: باید راهکارهای اصلاح الگوی مصرف و کاهش هزینهها برای بانوان تعریف و انتظارات از آنان عنوان شود. مدیر دفتر امور بانوان استانداری همدان یادآور شد: به عنوان یک زن در جامعه میدانیم بانوان نقش مدیریتی در اقتصاد خانواده دارند که با توجه به این نقش میتوانند در تحقق اقتصاد مقاومتی در بستر خانواده موثر باشند. وی مدیریت مصرف توسط زنان را خواستار شد و با بیان اینکه اسراف، در الگوهای اسلامی جایگاهی ندارد، افزود: زنان شهری و روستایی با مصرف درست، کاهش هزینهها و پرهیز از و تجملگرایی و مدگرایی میتوانند اقدام و عمل را در اقتصاد مقاومتی محقق کنند. دوروزی الگوپذیری از الگوهای نظام اقتصاد اسلامی توسط بانوان را مطرح کرد و گفت: اصلاح الگوی مصرف به عهده بانوان است و زنان با هزینه کردن درست و متناسب با درآمد نقش ارزندهای در این امر دارند. وی با بیان اینکه برخی زنان با مشاهده افزایش قیمت در برخی کالاها اقدام به انبار کردن آن میکنند، اظهار کرد: برای جلوگیری از وقوع این معضل، بانوان باید در خرید و مصرف کالاهای مورد نیاز مدیریت داشته و کالاها را در خانه انبار نکنند. مدیر دفتر امور بانوان استانداری همدان ادامه داد: زنان نقش مهمی در مدیریت منابع و انرژی در خانواده دارند و باید در این موارد متناسب با نیاز خود استفاده کنند که این موضوع نیز باید از طریق رسانههای تصویری اطلاعرسانی و آموزش داده شود.
*مهمترین مسئله در تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده از کالای داخلی وی مهمترین مسئله در تحقق اقتصاد مقاومتی را مصرف کالاهای داخلی دانست و تأکید کرد: در صورت استفاده کالاهای تولید داخل توسط زنان، تولیدکنندگان در افزایش کیفیت محصولات به صورت رقابتی فعالیت میکنند و تولید داخلی رونق میگیرد. دوروزی نقش زنان روستایی را در چرخه اقتصادی موثر دانست و یادآور شد: زنان و به ویژه زنان روستایی در اقتصاد و امنیت عاطفی خانواده نقش دارند و اگر بتوانیم مشاغل خانگی و صنایع دستی را با توجه به تحقق برجام و صادرات بیشتر توانمند کنیم زنان روستایی نقش بهسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی خواهند داشت. وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر به دلایل متعدد از برخی مسائل همچون توجه به مشاغل خانگی و صنایع دستی فاصله گرفته شد که بازگشت این موارد به جایگاه اصلی خود نیاز به زمان و فراهم شدن شرایط دارد. *ترویج استفاده از کالای داخلی نیازمند فرهنگسازی مسئول بسیج جامعه زنان استان همدان نیز با تأکید بر اینکه زنان با استفاده از کالاهای ایرانی در رونق اقتصادی نقش دارند، گفت: ترویج استفاده از کالاهای ایرانی نیاز به فرهنگسازی دارد که به همین منظور برنامههایی برای برگزاری نشست در پایگاههای بسیج با هدف افزایش روحیه قناعت، سادهزیستی و جلوگیری از گرایش به تجملگرایی خواهیم داشت. فاطمه ستارینوید تصریح کرد: اولین و مهمترین گام در تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده از کالاهای تولید داخل است که این مهم بیشتر به عهده زنان است زیرا این قشر میتوانند در رونق اقتصادی نقش داشته باشند. وی به نبود بازار فروش تولیدات زنان در بسیج اشاره کرد و افزود: بانوان بسیجی در پرورش و تولید قارچ، بستهبندی و صنایع تبدیلی، پرورش بلدرچین و قالیبافی فعال هستند اما متأسفانه بازار فروش این تولیدات را در استان نداریم. مسئول بسیج جامعه زنان استان همدان خاطرنشان کرد: فرمانداریها باید برای ایجاد نمایشگاههای دائمی و بازار روز به منظور ارائه تولیدات بانوان ورود کنند. وی نقش زنان روستایی در تحقق اقتصاد مقاومتی را انکارناپذیر دانست و گفت: حمایت از تولیدات زنان روستایی در اصل کمک به اقتصاد خانوادههای روستایی است.
*بانوان در فعالیتهای اقتصادی ورود کنند مرجان مرادی یکی از بانوان بسیجی و فعال اقتصادی همدان که در حوزه پرورش بوقلمون کار میکند، با بیان اینکه فعالیت خود را در عرصه اقتصاد از پنج سال پیش آغاز کرده است، اظهار کرد: ابتدا با تهیه 10 جوجه بوقلمون فعالیتم را در روستای یکانه در جاده ملایر آغاز کردم و این تعداد در سالهای بعد افزایش یافت. وی بیان کرد: سال گذشته با دریافت مبلغی وام از بسیج سازندگی، تعداد بوقلمونها را به 100 قطعه افزایش دادیم که دریافت این وام در توسعه کار بسیار تأثیرگذار بود. این فعال اقتصادی ادامه داد: بانوان میتوانند در فعالیتهای اقتصادی هر چند کوچک نیز حضور داشته باشند و به مرور فعالیت اقتصادی خود را توسعه دهند و در چرخه اقتصاد کشور موثر واقع شوند. وی با بیان اینکه بانوان باید فرموده مقام معظم رهبری را در خصوص اقتصاد مقاومتی را محقق کنند، افزود: بانوان نقش موثری در اقتصاد خانواده و در نتیجه اقتصاد جامعه دارند و قادر به افزایش توان اقتصادی خانواده با جلوگیری از صرف هزینههای نابجا هستند. مرادی خواستار الگو قرار دادن بانوان موفق در تمام عرصهها به ویژه عرصه اقتصادی توسط دیگر بانوان شد و تأکید کرد: بانوان ایرانی تواناییهای بسیاری دارند که میتوانند با استفاده از هنر خود در منبع درآمدی خانواده نقش داشته باشند. وی با تأکید بر اینکه داشتن روحیه بسیجی در کسب موفقیت در عرصههای مختلف بسیار تأثیرگذار است گفت: یک بسیجی روحیه خودباوری و اعتماد به نفس بالایی دارد که در صورت شکست در کار ناامید نشده و با پشتکار بیشتری شروع به کار میکند. این بانوی فعال تصریح کرد: در نظر دارم حرفهام را در سالهای آینده توسعه دهم و واژه «بانوی بسیجی موفق» را در کارهایم به منصه ظهور بگذارم. انتهای پیام/89039/ق40
95/01/27 :: 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]