واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
شگرد خودروسازان برای خالی کردن جیب مردم به نظر میرسد بعد از هزاران طرح برای دادن تنفس دهانبهدهان به خودروسازیها مانند پرداخت وام 25 میلیونی به خودروسازیها یا طرح جایگزینی ناوگان تاکسیرانی اکنون موضوع فروش اوراق سلف موازی از سوی خودروسازیها مطرحشده است.
به گزارش فرهنگ نیوز، با این طرح، یک نفر هم صاحب خانه نمی شودطبق آخرین تصمیم سازمان بورس کالای ایران قرار است در راستای ارائه ابزارهای مالی جدید اوراق سلف موازی خودرو ارائه دهد، کارشناسان بورس بر این اعتقاد هستند که با عرضه این اوراق بازار سیاه خودرو کساد خواهد شد و فعالیتهای سفتهبازی در این روش بهراحتی قابلکنترل است.
عرضه اوراق موازی بورس اذعان این کارشناسان در زمان رکود بیاثر است و اکنون کسی در بازار به فکر سفتهبازی و احتکار خودرو نیست و اگر قرار بر انجام چنین کاری بوده باید مدتها پیش انجام میشده است.
به نظر میرسد بعد از هزاران طرح برای دادن تنفس دهانبهدهان به خودروسازیها مانند پرداخت وام 25 میلیونی به خودروسازیها یا طرح جایگزینی ناوگان تاکسیرانی اکنون موضوع فروش اوراق سلف موازی از سوی خودروسازیها مطرحشده است و معلوم نیست مانند طرحهای دیگر مخصوص نشینان به کام خودروسازیها تمام خواهد شد یا مردم هم بهرهای از آن خواهند برد.
علی علی لو عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از بازی جدید خودروسازیها دراینباره میگوید: خودروسازها تنها برای فرار مالیاتی و دور زدن قانون برای قیمت گزاری خودرو این بازی جدید را راه انداختهاند و قصد دارند از بورس به نفع خودشان استفاده ابزاری ببرند.
این نماینده مجلس دراینباره گفته است: چرا آقایان فرمول طبیعی قیمت گزاری خودرو را که در تمام دنیا از آن تبعیت میشود را رعایت نمیکنند و همیشه به دنبال راهکارهای خاصی میگردند. اگر در کل کشور نظرسنجی انجام شود شاید کمتر از یک درصد مردم به شیوه عرضه اوراق سلف موازی آشنایی ندارند.
وی گفت: جدا از این از شرایط ورود کالا به بورس این است که آن کالا در کشور مرجع قیمت گزاری نداشته باشد این در حالی است که خودرو در کشور ما سالها است که توسط شورای رقابت - چه درست وچه غلط - انجام میشود.
این نماینده مجلس گفت: هدف خودروسازیها این است که چرخه فروش خودرو را بر هم بزنند و اکنونکه نتوانستهاند در بازار خودرو خواسته خود را بهصورت تمام و کمال تکمیل کنند از بورس بهعنوان محلل استفاده کنند، مردم اطمینان داشته باشند که اینیک بازی جدید است و نفع آن تنها به خودروسازها خواهد رسید.
این نماینده مجلس گفت: خودروسازیها با این روش به فکر دور زدن قانون هستند و میخواهند با وارد شدن به بورس پول بیشتری را عاید جیب مدیران خود کنند، مردم اگر متوجه شوند که خودروسازها بورس را ابزار تأمین نقدینگی خود قرار داده است، قطعاً بورس نیز لطمه جدی خواهد خورد و مردم بورس را نیز شریک این بی مدیریتیها خواهند دانست.
ای نماینده مجلس گفت: رفتار دوگانه در استفاده از ابزار بورس برای مردم رو شده است، روزگاری شخص جناب وزیر اعتقاد داشتند که صنعت پتروشیمی باید از بورس جدا شود و عرضه آن باید در بازار صورت گیرد، اکنون در خودرو این فرمول جدی را که کاملاً برعکس نظر قبلی بوده ارائه داده است این تعارضات منشأ یک سؤال جدی است و تنها پاسخ این سؤال در خالی کردن جیب مردم و پر کردن خودروسازیها داخلی است.
در اینکه بورس می تواند به شفافیت بازار کمک کند شکی وجود ندارد اما انجام این کار در شرایط رکود و درزمانی که اثری از سفتهبازی در بازار خودرو دیده نمیشود توجیه چندانی ندارد و باید دید آیا این ابزار جدید مالی برای خودروسازها به کام مردم خواهد شد یا خودشان خواهد بود و اینکه ورود بازار رانتی خودرو به بورس، بورس را تحت تأثیر قرار خواهد داد یا نهادهای ناظر بورسی قادر به منظم کردن این بازار خواهند شد؟
منبع: تابناک
95/2/21 - 16:57 - 2016-5-10 16:57:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]