تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830466240




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در چه صورتی تشعشعات موبایل و BTS خطر دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:الف: در چه صورتی تشعشعات موبایل و BTS خطر دارد؟
بخش دانش و فناوری الف،20 اردیبهشت95


امواج الکترومغناطیسی توسط دکل‌های BTS یا Base Tranceiver Station ، تششعات رادیو فرکانسی هستند و اشعه‌ ساطع شده از این دکل‌ها، غیر یون‌ساز و سرطان‌زا نیستند؛ اما عدم رعایت استانداردها به خصوص در مورد تشعشعات گوشی‌های غیر استاندارد می‌تواند خطر آفرین باشد.


تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۵
 BTSها همان ایستگاه فرستنده و  گیرنده‌ای هستند که در نقاط مختلف شهر و  جاده ها نصب شده و به کمک شبکه‌ سلولی آنها، آنتن‌دهی صورت می‌گیرد. در این جا سوالی که مطرح است این است که: آیا این امواج برای بدن و سلامتی اثر سوئی دارند یا خیر؟‌  پابمد (Pub med) مجموعه‌ای از اطلاعات کیفی مرکز ملی اطلاعات زیست‌فناوری و سایر نهادهای و سازمان‌های دولتی حوزه‌ی سلامت ایالات متحده‌ی آمریکا است. در این دیتابیس در مجله‌ Toxicology Mechanisms and Methods مقاله‌ای تحت عنوان «اثر محافظت ویتامین c بر تاثیرات امواج رادیویی تولید شده از طریق آنتن‌های BTS بر مغز و مخچه» نوشته شده که در آن آزمایشی به شرح زیر انجام می‌دهد :   از مطالعه بر روی ۳۲ موش نر بالغ به مدت ۴۵ روز و در معرض قرار دادن دسته ای از آنها در معرض امواج BTS، پس از بررسی روی مخچه و مغز آن‌ها، نتایج به شرح زیر حاصل گردیده است .
تشعشعات تلفن‌همراه و BTS ها چه خطراتی دارند ؟

نتایج :   ۱. در مقایسه با دسته موش‌های کنترلی که نه در مقابل امواج قرار گرفته‌اند و نه ویتامین دریافت کرده‌اند، دسته موش‌هایی که تنها در مقابل امواج رادیویی قرار گرفته‌اند ، فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان آنها کاهش پیدا کرده و آنزیم‌های مالون دی آلداید (MDA) افزایش پیدا کرده است.  ۲. موش‌هایی که تحت درمان استفاده از  ویتامین C و تشعشع RFW قرار دارند، نشان می‌دهد فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان آنها افزایش پیدا کرده و آنزیم‌های مالون دی آلداید (MDA) کاهش پیدا کرده است.  ۳. کروموزوم‌های Y ‌که جنسیت نر دارند، به علت حساسیت بالا تاثیر پذیرتر هستند.  ۴. استفاده از ویتامین C‌ در کاهش اثرات مضر امواج رادیویی قابل ملاحظه است .  آنزیم‌های اکسیداتیو در بدن باعث می‌شود بسیاری از رادیکال‌های آزاد برای مثال CH- و OH- که برای سلول‌ها و بدن سمی هستند خنثی شوند .این آنزیم شامل گلوتاتیون پر اکسیداز ، سوپر اکسیداز ، دیسموتاز و کاتالاز است. گلوتاتیونپر اکسیداز در کبد باعث اکسیده شدن بیلیروبین ، املاح صفراوی، و خنثی کردن اثرات سمی دارو‌ها بر بدن می‌شود .  با این وجود به گفته سازمان بهداشت جهانی WHO هنوز مدارک قابل استنادی مبنی بر سرطان زا بودن این امواج در دسترس نیست؛ اما نگرانی در صورت رعایت نکردن استاندارد ها وجود دارد. استانداردها چیست ؟  آنتن موبایل یا همان BTS است که مخفف Base Tranceiver Station  هستند دومین بخش در ساختار سیستم کلی ارتباطات سیار مبنی بر  جی‌اس‌ام (GSM) (سامانه‌ی جهانی ارتباطات همراه یکی از متداول‌ترین استانداردهای تلفن‌های همراه در جهان) هستند که از طریق اینترفیس هوا (Air interface) تبادل اطلاعات بین موبایل و آنتن انجام می‌گیرد. پس ما خواه ناخواه با این امواج در تماس هستیم.   هر تجهیزی در طیف فرکانسی خاصی کار می‌کند؛ برای مثال در ایران شبکه‌ی نسل دو در  GSM 900 MHZ  و GSM1800MHZ - نسل سوم در UMTS 2100 و شبکه‌ی نسل چهارم برای ایرانسل در  LTE 1800 مگاهرتز کار خواهد کرد. شکل زیر انواع طیف فرکانس‌های مختلف را نشان می‌دهد . امواج رادیویی گفته شده در محدوده‌ی امواج یونیزه‌کننده و سرطان‌زا نیستند .  تشعشعات ناشی از آنتن بر حسب وات بر متر مربع بیان شده و این میزان به شدت وابسته به فرکانس و فاصله از آنتن است و با افزایش هر دو مورد توان به شدت کاهش می‌یابد . برای نمونه، آنتن این مورد در شکل زیر نشان داده شده است . هر چقدر به امواجی که از آنتن‌های BTS تلفن همراه ساطع می‌شود، نزدیک‌تر باشیم، این امواج خطرناک‌تر خواهد بود. بر اساس مقاله‌ای  در مجله‌ی Electromagnetic Biology and Medicine،  رعایت فاصله‌ی حداقل ۳۰۰ متر از بی تی اس ها توصیه می‌شود .   
تشعشعات تلفن‌همراه و BTS ها چه خطراتی دارند ؟

 سه سازمان کمیته‌ بین‌المللی حفاظت در برابر اشعه‌های غیر یون ساز (ICNIRP)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات (ITU) استانداردهایی برای این تشعشعات بیان کرده‌اند. برای شخص عادی در معرض تشعشع این مقدار برای باندهای فرکانسی مختلف مطابق جدول زیر است :   
تشعشعات تلفن‌همراه و BTS ها چه خطراتی دارند ؟

 بر این اساس برای شخص عادی چگالی توان تشعشع نباید از ۴.۵ وات بر مترمربع در فرکانس ۹۰۰ مگاهرتز معمول بیشتر باشد.  وضعیت در ایران چگونه است؟   واضح است که چگالی توان تشعشعی وابسته به نحوه‌ی مکان‌یابی و جایگذاری این آنتن‌ها و سطح توان مصرفی و نیز تعداد کابران منطقه دارد. این که این پایش در همه‌ی نقاط کشور انجام می‌گیرد یا خیر، دقیقا شخص نیست . در مقاله‌ی موجود در ژورنال JOURNAL OF ENVIRONMENTAL HEALTH SCIENCE & ENGINEERING برای شهر هشتگرد کرج، بررسی‌ها و اندازه‌گیری تشعشع دو اپراتور ایرانسل و همراه اول انجام شده است. وضعیت بی تی اس های این شهر به شکل زیر است :   
تشعشعات تلفن‌همراه و BTS ها چه خطراتی دارند ؟

 نتایج بررسی در نمودار زیر نشان داده شده است :‌  
تشعشعات تلفن‌همراه و BTS ها چه خطراتی دارند ؟

 نتایج نشان می‌دهد :   1- تشعشعات در بی تی اس های ایرانسل در شهر هشتگرد نسبت به همراه اول بیشتر است. این امر می‌تواند به علت کاربران زیادتر ایرانسل باشد.  2- هردو اپراتور در محدوده‌ی مجاز تشعشع قرار دارند.  3- با افزایش ارتفاع آنتن، میزان تشعشع کاهش می‌یابد .  4- نصب آنتن‌ها بر روی پشت بام، به شرط استاندارد نبودن ارتفاع، خطر تشعشع را افزایش می‌دهد .  هشدار - مراقب نرخ جذب ویژه باشید!  تشعشعات از دو جهت قابل بررسی است؛ یکی از جهت تشعشعات آنتن و دیگری از جهت تشعشعات ناشی از خود دستگاه موبایل. از آنجا که موبایل فاصله‌ی بسیار کمتری با ما دارد،‌ نگرانی در این مورد برای شخصی که به مدت طولانی با تلفن همراه صحبت می‌کند نسبت به شخصی که آنتن در نزدیکی منزلش است، بیشتر است؛ اما چرا؟‌  تشعشعات ناشی از موبایل وابسته به عملکرد اپراتورها و مکان‌یابی بهینه‌ جهت گسترش بی تی اس ها است. در جهت بهبود این امر استفاده از بی تی اس های توزیع شده در بسیاری از کشورها مد نظر قرار گرفته است. مسلما با زیاد شدن تعداد بی تی اس های با توان کمتر، فاصله‌ی دستگاه موبایل از آنتن کمتر شده و دستگاه برای حفظ ارتباط نیاز به مصرف توان بالا ندارد.  اما زیاد شدن توان مصرفی گوشی همراه به منظور تقویت آنتن، چه خطراتی دارد ؟   قبلا راجع به نرخ جذب ویژه یا SAR صحبت کردیم و گفتیم نرخ مخصوص جذب تلفن همراه (SAR) معیاری برای اندازه‌گیری میزان جذب انرژی فرکانس رادیویی توسط بدن انسان، زمانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنید، است. همه‌ی تلفن‌های همراه از خود امواج رادیویی (RF) ساتع می‌کنند و انرژی این امواج بر اساس مدل‌های مختلف گوشی‌های تلفن همراه متفاوت است. برای مثال برای sumsung sm-p601 این مقدار ۰.۶۳۵ وات بر کیلو گرم است .   تلفن‌های همراه در شرایط مختلف با توان‌های مختلف رادیویی کار می‌کنند. این موضوع جهت بهبود مصرف باتری و همچنین کاهش توان تشعشع سیگنال رادیویی صورت می‌پذیرد .  بدترین شرایط کاری تلفن های همراه زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر بیشترین فاصله را با دکل‌های مخابراتی سرویس دهنده دارد. زیرا گوشی‏ برای پیدا کردن آنتن مجبور است توان بیشتری ارسال کند.  این توان تشعشعی موجب ایجاد ولتاژِ در حد میکرو  ولت در مغز می شود که اثرات جانبی آن سردرد ،‌ خستگی و مشکلات خواب خواهد بود.  زمان برخورد امواج بسیار اهمیت دارد و در هنگام خواب احتمال ایجاد خطر بیشتر است.  پرهیز از استفاده‌ی موبایل در فضاهای بسته از جمله داخل ماشین، واگن قطار  مترو و جاهایی که آنتن‌دهی خوبی ندارد، به شدت توصیه می شود.  استفاده از هندز فری در این گونه شرایط بسیار مفید خواهد بود . 
تشعشعات تلفن‌همراه و BTS ها چه خطراتی دارند ؟

دستگاه های LTE،  مصرف باطری بسیار بالایی دارند و دلیل آن این است که در شرایط فعلی، سرویس‌دهی اپراتورهای شبکه به گونه‌ای است که کاربر برای برقراری ارتباطاتش به هر دو حالت عملیاتی CDMA2000 و LTE احتیاج دارد. این به این معناست که برای هر دقیقه اتصال، نسبت به زمانی که شما تنها از CDMA2000 یا LTE استفاده می‌کنید، میزان مصرف باطری و به عبارتی توان دستگاه، دو برابر شده است. بنابراین در صورتی که کاربر این مورد هستید، رعایت اینکه موبایل در اتاق خواب نباشد یا مودم ۲۴ ساعته روشن نباشد الزامی است.  طرح دو سوال ؟!  ۱. با این که هنوز مدارکی دال بر سرطان‌زا بودن این امواج در دسترس نیست،‌ اما با توجه به نیاز به گسترش شبکه‌ها و نیز افزایش حجم اطلاعات تبادلی متناسب با روند پیشرفت تکنولوژی‌های انتقال داده و نگرانی‌های موجود مبنی بر تاثیر بر سلامت افراد، مسلما ایجا یک سیستم پایش و مانیتورینگ تشعشع در اکثر نقاط شهر لازم و ضروری است. در صورت ارائه‌ی خدماتی مبنی بر نصب سنسور اندازه‌گیر شدت امواج در منزل، این امر چه قدر برای شما اهمیت خواهد داشت؟ اگر اهمیت ندارد، شما چه راه‌حلی پیشنهاد می‌دهید و به نظر شما اجرای این کار بر عهده‌ی کدام سازمان خواهد بود؟  ۲. از آنجا که تمامی گوشی‌های تلفن همراه،‌ می‌بایست استاندارد SAR را رعایت کنند و باتوجه به تعداد زیاد گوشی‌های بی کیفیت و بدون استاندارد در کشور،‌ آیا باز هم خرید این دستگاه‌ها منطقی است؟‌ راه‌حل چیست؟ به نظر شما آگاهی دادن در  خصوص این مورد چه قدر تاثیر خواهد داشت؟‌  منبع: زومیت
 






مطالب مرتبط
جزئیات مصوبه رفع انحصار مخابرات در سیم مسی
راه‌اندازی سامانه پاسخگویی به‌مشتریان تجاری مخابرات
موبایل و سرطان مغز چه رابطه‌ای دارند؟
اندازه‌‌گيري ميزان بارش باران با شبكه موبايل ممکن شد
مقایسه تاثیر دکل‌های مخابراتی با برقی بر سلامتی افراد
مقایسه فرکانس گوشی‌های موبایل با اجاق مایکروویو
خطرات وای‌فای برای سلامتی خانواده +نمودار










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن