تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وجود یک عالم برای ابلیس سخت تر از هزار عابد است زیرا عابد در فکر خود است و عالم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846542637




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین وداع با «پدر تعلیم و تربیت ایران»


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آخرین وداع با «پدر تعلیم و تربیت ایران»
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران صبح امروز شاهد اشک و اندوه جمعی سوگوار از اهالی علم و پژوهش بود که برای آخرین وداع با استاد غلامحسین شکوهی، «پدر علم تعلیم و تربیت ایران» گرد آمده بودند.
آفتاب : دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران صبح امروز شاهد اشک و اندوه جمعی سوگوار از اهالی علم و پژوهش بود که برای آخرین وداع با استاد غلامحسین شکوهی، «پدر علم تعلیم و تربیت ایران» گرد آمده بودند.

به گزارش ایسنا، پیکر دکتر غلامحسین شکوهی، استاد برجسته تعلیم و تربیت دانشگاه تهران صبح امروز با حضور دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش و معاونین وی، دکتر خرازی وزیر سابق امور خارجه و جمع کثیری از اساتید، دانشجویان، دانشگاهیان و اعضای خانواده آن مرحوم از مقابل در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران راهی بهشت زهرا شد.

مرحوم دکتر غلامحسین شکوهی، اولین وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران که از وی به عنوان «پدر علم تعلیم و تربیت» یاد می‌شود، روز شنبه در سن 90 سالگی بعد از مدتی بستری به دلیل کهولت سن درگذشت.

او یک مربی بسیار بزرگ در نظام آموزش و پرورش بود

در این مراسم دکتر سیدکاظم اکرمی، استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایسنا سجایای علمی و اخلاقی مرحوم شکوهی را بی‌نظیر توصیف کرد و افزود: دکتر شکوهی یک مربی بسیار بزرگ در نظام آموزش و پرورش کشور بود که در آموزش و شیوه تدریس ریاضی از اساتید بسیار برجسته به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: مرحوم شکوهی در زمینه تعلیم و تربیت چندین کتاب تالیف و ترجمه کرده است، دیانت و علمی بودن از بارزترین ویژگی‌های ایشان بود.

دکتر اکرمی خاطرنشان کرد:‌ وی در شرایط سخت پس از انقلاب عهده‌دار وزارت آموزش و پرورش کشور شد و در تحولات آموزش و پرورش کشور نقش بسیار موثر و فراموش نشدنی داشته است.

به گفته وی، مرحوم شکوهی مردی جامع و کامل بود و به نوشته‌های دانشمندان علوم تعلیم و تربیت اروپایی و به آثار متفکران مسلمان و پیشینیان تسلط قابل ملاحظه‌ای داشت. ضمن این که مفسری بسیار گرانقدر و ارزشمند در علوم نهج‌البلاغه به شمار می‌رفت.

وی یادآور شد: سالها قبل از این که انقلابی به وقوع بپیوندد و بگویند که ما استادی می‌خواهیم که هم اسلام‌شناس باشد و هم به تجربه‌های علمی غرب مسلط باشد، کسی نبود جز مرحوم شکوهی؛ به طوری که وقتی که از ایشان به دلیل علمی بودن تقدیر می‌شد، ‌می‌گفت که من کسی نیستم، تنها تحقیقات علوم غرب را ترجمه کرده‌ام.

مرحوم شکوهی از نظر علمی و سجایای اخلاقی فوق‌العاده بود

در ادامه دکتر احمد صافی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که مرحوم شکوهی از نظر علمی و سجایای اخلاقی فوق‌العاده بود، گفت: آن مرحوم در اخلاق زبانزد، در روانشناسی صاحب‌نظر و استادی مسلم در تعلیم و تربیت و انسانی جامع بود که از خود تالیفات و آثار گرانبهایی به جای گذاشته است.

وی در گذشت مرحوم شکوهی را ضایعه‌ای بسیار سنگین در نظام آموزش و تربیت کشور دانست و تصریح کرد: از آن مرحوم 30 جلد کتاب در زمینه‌های مختلف، 300 مقاله علمی، ده‌ها تحقیق و ترجمه‌های بیشماری باقی مانده است. آثار درخشان وی می‌تواند مسیر آموزش و تعلیم کشور را مشخص کند.

استاد شکوهی نشان داد که تربیت یک علم است نه شعار

دکتر محمدصادق ذاکری، استاد دانشگاه فرهنگیان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مرحوم شکوهی برای اولین بار با تالیف کتاب «روش آموختن حساب» تحولی در یادگیری ریاضیات ایران به وجود آورد. به طوری که توانست برای اولین بار مفهوم منطقی و روانشناسانه را در آموختن درس ریاضی تدریس کند که این تحولی به یاد ماندنی در آموزش ریاضی به شمار می‌رود.

دکتر ذاکری افزود: کار دیگر مرحوم شکوهی ترجمه بسیار ساده و روان کتاب «مربیان بزرگ»، اثر ژان شاتر بود که در سال 55 ترجمه کرد و البته با تالیف کتاب دیگری با عنوان تعلیم و تربیت و مراحل آن که در چندین نوبت نیز به چاپ رسید، نشان داد که تربیت یک علم است نه شعار.

او معلمی به تمام معنا بود

در ادامه سیدحمید میرجمالی، مدیر آموزش وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: تقریبا 40 سال است که مرحوم شکوهی را می‌شناسم، ایشان معلمی به تمام معنا بود که معلمی را از دبستان تا دانشگاه طی کرده بود و با ساختار آموزش و پرورش، تعلیم و تربیت و روانشناسی کاملا آشنا بود.

وی در ادامه افزود: مرحوم شکوهی متعهد به شغل استادی بود؛ از معدود معلمانی بود که به آنچه که اعتقاد داشت یا جزء دانشش بود، بر سر کلاس‌ها پیاده می‌کرد و با تمام وجود و عشق تدریس می‌کرد.

به گفته دکتر میرجمالی، مرگ یک حقیقت و یک واقعیت است؛ اما در گذشت اساتیدی نظیر مرحوم شکوهی می‌تواند ضایعه‌ای سنگین برای نظام آموزشی کشور باشد، اگر چه این افراد تنها از نظر جسمی می‌میرند اما از نظر فکری آثار و تالیفات‌شان همواره مسیر تعلیم و تربیت کشور را می‌تواند زنده نگه دارد.

بر اساس این گزارش، دکتر مرحوم غلامحسین شکوهی در سال 1305 در شهر خوسف بیرجند متولد شد. وی سال 1335 در رشته ادبیات فارسی با رتبه اول فارغ‌التحصیل و با بورسیه تحصیلی عازم سوییس شد. وی که از شاگردان ژان پیاژه بود، در سال 1340 با درجه دکترا در رشته علوم تربیتی از دانشگاه ژنو فارغ‌التحصیل شد. دکتر شکوهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 نخستین وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران بود که در کنار تدریس دانشگاهی ریاست شورای عالی آموزش و پرورش را برای یک دوره چهار ساله برعهده داشت. مرحوم شکوهی شاگردان بسیاری تربیت کرده است که هم اکنون جزء اساتید برجسته کشور به شمار می‌رود و از آن به عنوان پدر علم تعلیم و تربیت کشور یاد می‌شود.



تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن