واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یک پژوهشگر دینی تاکید کرد:
هرنوع حرکتی که شهوت زا و تحریک آمیز باشد از نظر اسلام حرمت دارد
شناسهٔ خبر: 3620209 - دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰
استانها > قم
قم - یک محقق حوزه دینی با بیان اینکه هیچ نوع رقصی در مناسک دینی تجویز نشده است، گفت: از نظر اسلام هرنوع حرکتی که شهوت زا و تحریک آمیز باشد حرمت دارد. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد رضایی آدریانی شامگاه یکشنبه در نشست علمی - پژوهشی موضوعشناسی رقص و حرکات موزون که در موسسه موضوعشناسی احکام فقهی برگزار شد، با بیان اینکه ورود به مباحث رقص و سماع چالش برانگیز است، گفت: متأسفانه در حوزه با کمبود کارشناس و پژوهشگر در این زمینه مواجه هستیم. وی با تأکید بر اینکه مسائل رقص و حرکات موزون در دنیای امروز ابعاد مختلف و جدیدی یافته است، گفت: ضروری است واژه رقص از دیدگاه سنتی و جدید مورد بررسی و مداقه قرار گیرد.
نبود کلمه «رقص» در اسلام این پژوهشگر حوزه دینی با عنوان اینکه در روایات مستقیما به واژه رقص اشاره نشده است، گفت: عدم اشاره به این واژه بررسی در این حوزه را دچار حساسیت و دقت بیشتری کرده است.
حجت الاسلام رضایی با اشاره به اینکه در زمان پیامبر اسلام(ص) بحث رقص مطرح نبوده است، گفت: بعدها با انحراف ارزشها، مدینه به مرکز ترویج موسیقی و رقص تبدیل شد.
وی با اعلام اینکه برخی از اهل سنت با استناد به روایات نامعتبر دنبال ایجاد تجویز برای رقص و سماع بودهاند، گفت: آنچه که در روایات در این حوزه مطرح است شامل واژه غنا و لوازم آنکه رقص و آواز میشود.
محقق رساله رقص و حرکات موزون در اسلام، با بیان اینکه ویژگی محوری رقص در همه زبانها حرکات موزون است، گفت: آنچه از تفاسیر و رسالات اسلامی برمیآید رقص به معنی حرکات موزون همراه با آواهای موسیقی است. حجت الاسلام رضایی با اشاره به اینکه حرکات ورزشی از نظر مقام معظم رهبری رقص محسوب نمیشود، گفت: ایشان به همراه برخی از مراجع تقلید نگاه جامعی به مسئله رقص داشته و معتقدند هر حرکت موزونی که همراه با موسیقی باشد و معنای خاصی را تداعی کند رقص محسوب میشود. وی با اشاره به تغییر مقتضیات رقص در ۱۰۰ ساله گذشته ادامه داد: شاید در دوران گذشته رقص صرفا به حرکات شهوانی و ملعبانه اطلاق میشد اما در دوران جدید رقص تعاریف و ابعاد گستردهای یافته است. تشریح انواع رقص حجت الاسلام رضایی در ادامه به تشریح گونهها و اشکال مختلف موسیقی پرداخت و اظهار کرد: امروزه رقصها به انواع سنتی و محلی، هنری، ورزشی، رفتار درمانی و یا ترکیبی از همه نوع رقص تقسیم میشود. این پژوهشگر دینی با تأکید بر اینکه از نظر اسلام هرنوع حرکتی که شهوت زا و تحریک آمیز باشد حرمت دارد، افزود: در دوران جدید برخی از حرکاتها برای آمادگی جسمانی و رفتار درمانی انجام و تجویز میشود. وی با رد این نظریه که رقصهای متنوع و مختلط ورزشی برای کودکان به دلیل عدم بلوغ سنی اشکال ندارد، گفت: متأسفانه برخی رقصهای هنری به بهانه آمادگی جسمانی و لاغری و تمتع اعصاب انجام میشود که دور از شأن و دارای حرمت است. حجت الاسلام رضایی با تأکید بر اینکه در اسلام چیزی به نام رقص آیینی حلیت ندارد، گفت: هیچ کس حق ندارد به نام تربیت بدنی و آرامش روانی رقصهایی که مصداق لهو و لعب است را تجویز کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]