واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاندار قزوین:
منطقه ویژه اقتصادی زیتون در محدوده استانهای زیتون خیز ایجاد شود
شناسهٔ خبر: 3619645 - یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۴
استانها > قزوین
قزوین- استاندار قزوین گفت: با وجود ظرفیت های بسیار خوب سطح زیرکشت زیتون در استانهای زنجان، قزوین و گیلان ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زیتون به طور مشترک در منطقه ضروری است. به گزارش خبرنگار مهر، نشست مشترک روسای سازمان های جهاد کشاورزی استانهای قزوین، زنجان و گیلان با محور هماهنگی کنترل آفت مگس زیتون با حضورمحمد علی باغستانی رییس سازمان حفظ نباتات کشور، عرب قائم مقام معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، رمضانی مشاور معاون وزیر و مجری طرح زیتون و معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی سه استان در محموعه باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد. فریدون همتی در این نشست گفت: زیتون یکی از محصولات مهم کشاورزی است که در امنیت غذایی مردم نقش مهمی دارد لذا باید برنامه های مدونی برای توسعه این محصول در کشور و استانهای زیتون خیز تدوین شود.
وی اظهارداشت: زیتون یکی از ظرفیتهای نهفته کشور است که از نظر ارزش افزوده، مسائل اقتصادی و تولید و نیز اشتغال می توان بر روی آن سرمایه گذاری و برنامه ریزی کرد. استاندار قزوین بیان کرد: با ظرفیت بسیار خوبی که در زمینه زیتون در سه استان کشور وجود دارد پیشنهاد می کنیم ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زیتون در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم از این قابلیت برای شکوفای اقتصاد منطقه استفاده کنیم. وی با اشاره به اهمیت مبارزه با آفت مگس زیتون اظهارداشت: به دلیل همجواری استانهای زیتون خیز اگر مبارزه در یک استان کم رنگ باشد و جدی گرفته نشود می تواند تلاش های سایر استانها را نیز از بین ببرد لذا در این مسیر باید هماهنگی و نظم و مدیریت خوبی حاکم باشد. استاندار گفت: باید امکانات سه استان را برای مبارزه با آفت مگس زیتون بسیج کنیم و در طرح های توسعه نیز با رسیدن به راهکاری مدون و یکپارچه در مسیر توسعه باغات گام برداریم. با توجه به تجربه خوبی که در سال ۹۳ و ۹۴ در خصوص کنترل و مبارزه آفت مگس زیتون بدست آمد و هوشمندانه و به هنگام مدیریت شد می توان از این تجربه امروز نیز استفاده کرد تا بتوان با آفت مگس زیتون بموقع مبارزه کنیم تا خسارت به باغات زیتون کاهش یابد. همتی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی می تواند با ایجاد انسجام و هماهنگی بیشتر بر سه استان زیتون خیز کشور مدیریت بیشتری داشته باشد تا با تخصیص اعتبار و امکانات لازم بتوان بموقع با این آفت مبارزه کرد.
وی خاطر نشان کرد: ۹۰ درصد روغن کشور وارداتی است وتوسعه کشت زیتون و دانه های روغنی می تواند یکی از ظرفیتهایی باشد که بتوانیم واردات را کنترل کرده و خودکفا شویم و حتی این محصول را صادر کنیم. همتی اضافه کرد: با توجه به شعار اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل باید نگاه ما رسیدن به عمل و اجرا باشد که در این راستا محصول زیتون می تواند یکی از محورهای توسعه، تولید و اشتغال محسوب شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]