تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ واعـظـى مـؤثرتر از نصيحت نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803935533




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرمول کم حاشیه برای انتخاب رییس مجلس دهم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: فرمول کم حاشیه برای انتخاب رییس مجلس دهم
هر قدر ائتلاف اصلاح طلبان و حامیان دولت می کوشد بحث رقابت را به وسیله اختلاف بدل نشود جناح مقابل که به «نابرجامیان» شهرت یافته بی میل نیست چنین رقابتی در صحن رخ دهد.
عصر ایران؛ مصطفی داننده - هر چند انتخابات مجلس دهم را می توان فصل تازه ای در تقسیم بندی های سیاسی و گذار از دو گانه اصلاح طلب - اصول گرا به «برجامیان» و «نابرجامیان» دانست و با این نگاه اصول گرایان میانه رو و اصلاح طلبان را در یک طیف تعریف کرد اما اگر بحث بر سر رقابت  و استمرار دو جریان سیاسی کشور بعد از پایان دور دوم انتخابات ولو درون طیف برجامی ها باشد می توان گفت هر یک عزم خود را جزم‌کرده‌اند تا نامزد خود را به کرسی  ریاست مجلس دهم برسانند.

از این منظر علی لاریجانی نامزد مطلوب اصول‌گرایان میانه است و عارف نامزد مورد نظر اصلاح‌طلبان. با این حال از نگاه اعتدالی هر دوی اینها در جریان اعتدال تعریف می‌شوند و این یعنی برای جریان اعتدال و دولت چندان تفاوتی ندارد که لاریجانی بر کرسی ریاست مجلس تکیه بزند یا عارف. در این میان با تجربه تر ها در مقام توصیه می گویند طرفداران این دو نامزد به این نکته توجه کنند حال که جریان اعتدال (اصلاح طلب و اصول‌گرای حامی دولت) با ائتلاف توانسته‌‌اند کرسی‌های اکثریت مجلس را به دست آورند مراقب باشند طعم شیرین پیروزی را با رقابت برای کسب کرسی ریاست مجلس تلخ نکنند و البته بر این باورند هم عارف و هم لاریجانی هر دو توان ریاست مجلس را دارند.

استفاده از شیوه اصول‌گرایان در مجلس هشتم برای انتخاب رئیس مجلس دهم

علی لاریجانی خود سابقه 8 سال ریاست قوه مقننه را در کارنامه دارد و عارف نیز 4 سال معاونت اول دولت اصلاحات و 3 سال نیز عهده دار وزارت ارتباطات بوده است. این سوابق نشان می‌دهد هر کدام از این دو بتواند رأی نمایندگان را به خود اختصاص دهد می تواند رییس مقتدری باشد. در این میان جالب است که آن که اصرار دارد این رقابت را داغ کند و بر آتش آن بدمد  همان جریانی است که بیشترین کرسی ها را از دست داده و از تقابل برجام طرفی نبسته است. آنها به دنبال این هدف هستند که میان اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان حامی دولت چنان اختلافی ایجاد شود که میوه آن را در انتخابات 96 بچینند. اختلافی که تا آخر مجلس با نمایندگان همراه می ماند و نمایندگان جریان اعتدال نمی‌توانند با یک نگاه مشترک به هدف خود برسند و مجلس تبدیل به دو قطبی اصلاح طلب و اصول‌گرا خواهد شد. درحالی که چنان که گفته شد تقسیم بندی سیاسی از اصلاح طلب و اصول گرا فراتر رفته و به دو گانه فراگیرتری بدل شده است.
برای اجتناب از این وضع اما راهکارهایی هم پیشنهاد می شود. از جمله این که از تجربه مجلس هشتم استفاده کنند که اصول‌گرایان بیرون از صحن به توافق رسیدند. در آن زمان حداد عادل رئیس مجلس هفتم و علی لاریجانی ( دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، رئیس سابق صداوسیما و وزیر سابق ارشاد) نامزدهای پست ریاست مجلس بودند و اکثریت قاطع مجلس نیز در اختیار اصول‌گرایان بود. این جریان سیاسی برای اینکه نشان دهد اختلاف درون گروهی ندارد تصمیم گرفت قبل از آغاز رسمی مجلس هشتم، در جلساتی درون گروهی رئیس آینده مجلس را انتخاب کند. نمایندگان منتخب مجلس با حضور در فراکسیون اصول‌گرایان از میان لاریجانی و حداد، رای به ریاست علی لاریجانی دادند و بعد از این رای تنها لاریجانی برای ریاست مجلس هشتم نامزد شد و با رای اکثریت نمایندگان بر کرسی ریاست تکیه زد. نمایندگان جریان اعتدال نیز این گزینه را طبعا مد نظر دارند. به گونه ای که قبل از تشکیل مجلس یک فراکسیون گسترده شکل بگیرد و ریاست مجلس را به رای گذارند و نمایندگان با یک تفاهم سیاسی رئیس آینده مجلس را انتخاب کنند تا اختلافی در صحن روی ندهد.
همچنین می توان به لاریجانی و عارف پیشنهاد کرد موضوع را در جلساتی بین خودشان طرح و به تصمیم واحد برسند.
این شیوه به راحتی می‌تواند به یک اختلاف احتمالی در مجلس دهم پایان دهد و بار دیگر نشان دهد جریان اعتدالی از احساس و هیجان فاصله دارد و قادر به تصمیم گیری در فضای عقلانی است.
بی گمان،

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 08 May 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن