واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ریاست عارف بر مجلس، در امتداد نتیجه انتخابات
روز نو : ریاست مجلس دهم شاید یکی از مهمترین دغدغههای این روزهای فعالان دو طیف سیاسی کشور است؛ اگرچه جریان اصولگرا بعد از شکاف شدید در درون خود و جداافتادن جریان تندرو و میانهرو از هم، قافیه انتخابات را غافلگیرانه باخت اما حالا در تلاشی تبلیغی و البته سیاسی سعی در حفظ جایگاه ریاست مجلس به دست علی لاریجانی دارند. این جریان اگرچه در روزهای انتخابات، جایگاهی برای لاریجانی و جریان اصولگرای حامیان دولت تعیین نکردند اما بههرحال با رأی امیدبخش مردم به جریان امید حالا نگران بهدستگرفتن ریاست مجلس از سوی اصلاحطلبان و شخص محمدرضا عارف هستند. سویدیگر این ماجرا البته اصلاحطلبان و اعتدالیون هستند که باوجود رقابت نابرابر بعد از ماجرای رد صلاحیت، به پشتوانه مردم در تدارک شکلدهی مجلسی با اکثریت اصلاحطلبی و بیشک با ریاست محمدرضا عارف هستند؛ شخصی که به نظر میرسد نه تنها حمایت قاطبه رهبران اصلاحات را دارد بلکه گفته میشود چهرههای شاخصی همچون هاشمیرفسنجانی و حسن روحانی نیز بیمیل به ریاست وی بر مسند مجلس شورای اسلامی نیستند. بااینحال به قول محمدعلی وکیلی، نماینده منتخب مجلس «در انتخابات هفتم اسفند، پارادایم جدیدی را شکل دادیم و مردم به این پارادایم رأی دادند و توقع دارند در هشتم خرداد هم رویکرد نمایندگان منطبق بر این خواسته باشد. این پارادایم هم خردگرایی در مقابل خردگریزی، مردمباوری در مقابل مردمگریزی، قانونگرایی در مقابل قانونگریزی، اعتدالیون در مقابل افراطیون و برجامیان در مقابل نابرجامیان است. عمل ما در هشتم خرداد اگر منطبق با رفتار و خواست مردم در هفتم اسفند و 10 اردیبهشت بود یعنی ما قدر سرمایههای اجتماعی را میدانیم ولی اگر این تصمیمگیری متفاوت بود نشان میدهد ما از سرمایههای اجتماعی عدول کردهایم.» در این گزارش نظر تعدادی از منتخبان تهران در مجلس دهم درباره ریاست عارف منتشر شده است. محمدعلی وکیلی: آقای عارف و آقای لاریجانی در یک پارادایم تعریف میشوند؛ اگر آنها برای ریاست مجلس رقابت کنند، ما را به قبل از انتخابات هفتم اسفند برمیگردانند. معتقدم خسارت شکست دکتر عارف قابل پذیرش و تحمل نیست، چراکه آقای عارف سمبل جریانی است که در هفتم اسفند و 10 اردیبهشت به لیست امید تبدیل شد. مردم توقع ندارند مجلسی که اکثریت آن متعلق به لیست امید است، خودش عامل شکست سرلیست و سمبل این لیست شوند، بنابراین معتقدم پشتکردن اعضای لیست امید به نامزد لیست امید برای ریاست مجلس، نوعی میثاقشکنی است و در افکار عمومی مردم نسبت به میثاقشکنان حساسیت زیادی دارند و برایشان قابل پذیرش نیست و از نظر تاریخی هم که وجود دارد، مردم میثاقشکنان را هرگز نمیبخشند.
داوود محمدی: آقای عارف شخصیتی مناسب با توان مدیریتی بالاست و معتقدم با توجه به سوابق اجرائی گذشته وی توانمندی لازم را برای ریاست مجلس دهم دارد، بنابراین از وی برای ریاست مجلس حمایت میکنیم.
محمود صادقی: همه تصمیمات ما در مجلس باید متناسب و پاسخگوی خواست اکثریت مردم باشد. مردم ما در انتخابات نشان دادند، خواهان تغییر شرایط موجود هستند. از نظر ما آقای عارف هم نماد تغییر هستند، بنابراین مطابق خواست اکثریت مردم وی را شایسته ریاست مجلس میدانیم.
محسن علیجانىزمانى: درباره ریاست مجلس دهم باید در فراکسیون امید پس از شکلگیری تصمیمگیری شود ولی ضمن ارادت به آقای لاریجانی شخصا معتقدم مناسبترین گزینه برای ریاست مجلس دهم دکتر عارف است و به ایشان رأی میدهیم.
احمد مازنی: از نظر من آقایان عارف و لاریجانی هر دو گزینه مناسبی برای ریاست مجلس هستند ولی فراکسیون امید گرایش بیشتری به ریاست دکتر عارف بر مجلس دهم دارد و جلسه بعدازظهر امروز (شنبه) فراکسیون امید، تکلیف را روشن میکند البته معتقدم برای حفظ وحدت و ائتلاف لیست امید نباید به موضوع ریاست مجلس دامن بزنیم و برای ایجاد آرامش و رونق اقتصادی که به مردم وعده داده بودیم نباید حساسیت ایجاد شود.
طیبه سیاووشىعنایتی: چون من عضو لیست امید هستم، موافق ریاست دکتر عارف بر ریاست مجلس هستم ولی رأی اکثریت اعضای مجلس است که ریاست ایشان را تأیید میکند. از آنجایی که دکتر عارف معاون اول رئیس جمهوری بوده است نشان میدهد، ایشان فرد توانمندی است و همین موضوع کفایت میکند.
فاطمه سعیدی: مردم رأی خود را هفتم اسفند و 10 اردیبهشت به آقای عارف دادند و این رأی تعیینکننده است و ما نباید جز خواست و نظر مردم عمل کنیم. ضمن اینکه دکتر عارف فردی توانمند هستند و بارها نشان دادهاند هم توانمندی ریاست مجلس را دارند و هم اخلاقمدارند.
ابوالفضل سروش: قطعا با اقبالی که مردم به لیست امید و اصلاحطلبان در تهران و سراسر کشور نشان دادند، تأکید دارند سرلیست امید، توانایی و شایستگی ریاست مجلس دهم را دارد.
عبدالرضا هاشمزایی: با توجه به انتخابات مرحله اول و دوم و استقبال مردم از لیست امید نشان میدهد، شانس رأیآوری و ریاست آقای عارف بیش از آقای لاریجانی یا هر نامزد دیگر برای ریاست مجلس است.
علیرضا رحیمی: موضوع ریاست مجلس در آینده بسیار نزدیک روشن میشود و بهطور کلی آنچه موجب برآوردهشدن انتظارات و توقعات مردم است، اهمیت دارد. رأیی که مردم در مرحله اول و دوم انتخابات دادند، نشانگر مطالبه یک تغییر در فضای مجلس، هیئترئیسه و ریاست مجلس است. البته این تغییر را نمایندگان مجلس پس از ورود درباره آن تصمیم میگیرند و فضاسازی این تغییر هم از سوی فراکسیونهایی که تشکیل میشود اتفاق خواهد افتاد. آقای عارف نامزد ریاست مجلس هستند و فراکسیون امید هم قطعا از ریاست ایشان حمایت خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]