واضح آرشیو وب فارسی:مهر: با حضور شاعران غزلسرای ۴ استان؛
نشست تخصصی بررسی وضعیت امروز غزل ایران در گناوه برگزار شد
شناسهٔ خبر: 3617847 - جمعه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۱
استانها > بوشهر
گناوه - با حضور بزرگان غزل نو ایران و به مناسبت سالگرد درگذشت استاد حسین منزوی، نشست بررسی وضعیت امروز غزل ایران در گناوه برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، بخشدار مرکزی شهرستان گناوه در حاشیه این نشست در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه برگزاری این نشست های تخصصی در شهرستان اظهار داشت: قطعا برگزاری اینگونه نشستها در شهرستان گناوه نشان از پویایی انجمنهای هنری گناوه و به ویژه انجمن آدینه ادبی دارد. حسین امیری گفت: این شهرستان دارای شاعران مطرح در عرصه کشوری است که از جمله آنها دکتر حسین جلالپور ریاست انجمن آدینه ادبی گناوه از جمله شاعران مطرح غزل نو ایران هستند. امیری بیان داشت: برگزاری این کارگاه های تخصصی در گناوه بر شناخت شاعران استان ما از روند جاری غزل امروز ایران کمک شایانی می کند و باعث همگامی شاعران استان با سطح نخست شعر و غزل امروز ایران خواهد شد.
رئیس انجمن آدینه ادبی گناوه در این نشست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این نشست تخصصی شاعران غزلسرایی از استان های تهران، اصفهان، خوزستان و بوشهر حضور داشتند. دکتر حسین جلالپور گفت: نشست ما در دو نوبت صبح و عصر در محل انجمن آدینه ادبی واقع در مجتمع فرهنگی هنری خلیج فارس شهر گناوه انجام و شاعران در آن به بررسی وضعیت امروز غزل نو ایران پرداختند. وی با اشاره به مناسبت این نشست تخصصی در شهرستان گناوه بیان داشت: این نشست با سالگرد درگذشت حسین منزوی شاعر بزرگ غزلسرای معاصر برگزار شد و تمام تلاش خود را برای هر چه بهتر برگزار شدن آن به کار بستیم.
جلالپور در ادامه افزود: نخست محمدعلی بهمنی در پاسخ به این پرسش که کدام ضرورت باعث شد که شما و حسین منزوی به تغییر در آنچه غزل آن روز بود دست بزنید، گفت: ورود نیما و پیشنهادهای تازهی او به شعر فارسی باعث این تغییرات بود. وی در ادامه به بخش دیگری از پاسخ محمد علی بهمنی درباره علت تغییر در غزل آن روز پرداخت و اضافه کرد: ما با راهنمایی منوچهر نیستانی دست به نوسازی غزل فارسی زدیم و این پیشنهادها و تازگی آنها و نیز ورود این پیشنهادها به شعر بزرگترین عامل این تغییرات بوده است. جلالپور با اشاره به سخنان محمدعلی بهمنی در زمینه بیشترین میزان تاثیرگذاری در میان شاعران معاصر در غزل امروز ایران متذکر شد: سهم حسین منزوی در این دگرگونی و تازهشدن بیش از دیگران بوده است. رئیس انجمن ادبی گناوه گفت: در ادامه محمد سعید میرزایی در مورد تغییرات غزل در دههی هفتاد گفت و اشاره کرد که نامهای متفاوتی که امروز از غزل میشنویم مثل غزل پستمدرن، غزل خودکار و... تنها برای پنهانکردن تاثیرپذیری شاعران شان از غزل دههی هفتاد ساخته شده و نه چیز دیگر!
جلالپور با تقدیر از همه کسانی که در برگزاری این نشست سهمی داشتند، تصریح کرد: نشست صبح با صحبت درباره چگونگی برخورد شاعران با مخاطب و مخاطب با شاعر به پایان رسید. وی با اشاره به نشست بعدازظهر ادامه داد: نشست بعد از ظهر با صحبت دربارهی جریانهای غزل و اینکه آیا کدام یک از اینها زاییدهی سیر طبیعی غزل فارسی است ادامه پیدا کرد. جلالپور با اشاره به سخنان ابراهیم اسماعیلی اراضی افزود: به گفته اسماعیلی اراضی شعر پس از انقلاب گسستی با شعر قبل از انقلاب داشته است و دلایل توجه بیشتر به گونهای خاص را برشمرد. نائب رییس انجمن آدینه ادبی گناوه نیز با اشاره به برگزاری نشست بررسی وضعیت امروز غزل نو ایران در گناوه به تشریح بخشی از آن پرداخت و اظهار کرد: در نشست صبح دکتر حسین جلالپور دربارهی معاصر بودن و نمونههای متفاوت غزل یکی دو دههی اخیر سخن گفت و این سؤال را مطرح کرد که معاصر بودن یعنی چه و آیا همهی شاعرانی که در یک دوره با هم زندگی میکنند و دست به آفرینش ادبی میزنند با همدیگر معاصرند؟ آیا غزلهای امروز همگی معاصرند؟ مهدی بیات نسب گفت: همچنین در نشست بعدازظهر جلالپور در مورد وجه هنری غزلهایی که ارائه میشود صحبت کرد. بیات نسب با اشاره به اینکه توصیف جلالپور از هنر اصیل اضافه کرد: هنر اصیل، هنری است که امتیازهای هنریاش مخصوص خودش باشد، آنها را از خودش بگیرد و در اثری دیگر تکرار نشود، پس زمانی که اثری این امتیازها را از اثری دیگر اخذ کند یک شکل هنری محسوب نمیشود.
وی خاطرنشان ساخت: این شاعر مطرح غزل نو ایران معتقد است که حجم عظیمی از غزل امروز این امتیازها را از شعرهای گذشته میگیرد پس نمیتواند اصالت داشته باشد. وی با بیان اینکه جلالپور معتقد است که قسمت بزرگی از چیزی که به نام غزل، امروز ارائه میشود بیمار است، تاکید کرد: این اشعار صورتهایی هنری نیستند بلکه تکرارهایی بیهودهاند. نائب رئیس انجمن آدینه ادبی گناوه در پایان گفت: حمیدرضا وطنخواه، غلامرضا طریقی، عبدالله رئیسی، عنایت چرزیانی، ایمان عباسپی و حسن فرهادی دیگر کسانی بودند که دربارهی جنبههایی از غزل امروز نظراتشان را بیان کردند. گفتنی است که در نشست عصر محمد غلامی معاون اداره کل بهزیستی استان بوشهر، امیری و برمکی بخشدار مرکزی و مشاور جوان فرماندار شهرستان گناوه حضور داشتند و در پایان این نشست نیز شاعران حاضر در نشست به شعرخوانی پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]