محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827589670
مناظرۀ داغ عضو پیشین تیم هستهای با مدیر شبکه العربیه/ ایران، دو کشور عربی را از سقوط نجات داد
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
مناظرۀ داغ عضو پیشین تیم هستهای با مدیر شبکه العربیه/ ایران، دو کشور عربی را از سقوط نجات داد بین الملل > دیپلماسی - سیدحسین موسویان، عضو تیم پشین هسته ای کشورمان در گفتگویی با جمال قاشقی، پاسخ ادعاهای وی را داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اخیرا در نسشتی که در برلین برگزار شد، سید حسین موسویان، عضو تیم پیشین هسته ای کشورمان از ایران و جمال قاشقی مدیر شبکه العربیه از عربستان از مواضع کشورهای متبوع خود دفاع کردند. مطالب مطروحه در این نشست عمدتا در مصاحبه مشترک مجله سیاسی آپوتز آلمان منتشر شده است. مشروح این مناظره را در ادامه بخوانید: این یک پدیده جدیدی نیست که ایران و عربستان به یکدیگر مظنون هستند و در رقابت برای هژمونی منطقه ای. ریشه اصلی این رقابت چیست؟ موسویان: بعد از انقلاب عوامل متعددی باعث تنش دوکشور شده است بویژه تجاوز عراق به ایران.صدام با تجاوز به ایران دنبال تجزیه ایران بود که موجب مصیبت های بزرگی برای مردم ایران شد. در حقیقت عربستان حامی اصلی صدام در تجاوز به ایران بود که این عامل تعیین کننده ای در تخریب روابط دوکشورشد.در قضیه بحران هسته ای ایران هم عربستان فشار زیادی برای اعمال سیاستهای تخریبی علیه ایران به آمریکا و کشورهای غربی آورد.درمسایل اخیر منطقه هم این عربستان است که حامی اصلی افراطگرایی و ترویج ایدئولوژی وهابیگری و سلفی گری و تروریستی است. قاشقی: ریاض همیشه با تروریستهای جهادی مبارزه کرده و هیچگاه از آنها حمایت نکرده است. درعین حال با وجودی که دو طرف یکدیگر را متهم میکنند،ما نباید فراموش کنیم که ایران و عربستان در یک دوره ای هم رابطه خوبی داشتند. دو کشور دردوره شاه دوکشوردربسیاری از موارد بوپژه مبارزه با کمونیست همکاری مشترک داشتند.بعد از انقلاب ایران، ماهیت روابط تغییر کرد.باوجود تاسیس یک رژیم جدید،عربستان سعی کرد روابط حسنه خود را باایران حفظ کندو روابط هم در دوره آقای هاشمی و خاتمی خوب یود.
چه موقع روابط دو کشور بد شد؟ قاشقی: بعد از سقوط صدام، ایران سیاست هژمونی منطقه ای را برگزید. لذا روابط حسنه با ایران ممکن نبود. از دیدگاه سعودی، ایران برنامه سلطه بر عراق را آغاز کرد. بعد از بهارعربی،تهران تلاش کرد به قلب شامات عربی یعنی سوریه سلطه پیدا کند.حمایت ایران از حوثیها، نمونه دیگری از سیاست سلطه طلبی ایران است. خلاصه مشکل ما با ایران،دخالت در کشورهای عربی است که این خود یکی از عوامل بی ثباتی منطقه خاورمیانه است. موسویان: من اعتقاد دیگری دارم. ریشه اصلی بی ثباتی های بی سابقه ای که در خاورمیانه شاهد هستیم و خاورمیانه را در آستانه سقوط قرار داده، به خاطرمشکلات ساختاری حکومتهای جهان عرب در چند دهه گذشته است. دیکتاتوریها و فسادهای سران عربی در طول چندین دهه عواملی مهم بی ثباتیها جهان عرب هستند که هیچ ربطی به ایران ندارد.ایران هیچ دخالتی در سقوط مبارک درمصروبن علی در تونس نداشت.تهران هیچ مداخله ای در لیبی نداشت بلکه این ناتو و متحدین عربش بودند که قذافی را ساقط کردند و لیبی را در آستانه سقوط و تجزیه قرار دادند.درمقابل ایران با حمایت از بغداد و دمشق، ازسقوط دوکشور عربی جلوگیری کرده است. این عربستان است که با تجاوز نظامی، یمن را به خاک و خون کشیده و هزاران انسان بیگناه را کشته و می کشد و موجب تقویت گروه تروریستی القاعده شده در یمن شده است.
بجای سرزنش یکدیگر به این بپردازیم که ایران و عربستان چگونه نقش خود را درمنطقه تعریف می کنند. قاشقی: ایران هنوز نقش یک جمهوری انقلابی و تهاجمی را درمنطقه ایفاء میکند. در سوریه، ایران از یک دیکتاتور جانی حمایت میکند و عربستان با وجودی که پادشاهی است درکنار مردم ایستاده است.
موسویان: اگر عربستان حامی جنبش های مردمی در منطقه است، چرا در بحرین از حکومت اقلیت و سرکوب اکثریت مردم که شیعه هستند،حمایت میکند؟ چرا از دیکتاتور مصر حمایت کرد؟ و بعد هم ازکودتای نظامی برای ساقط کردن حکومت منتخب مردم مصر حمایت کرد؟ تمام سیاستهای عربستان در سوریه و من، صرفا برای مقابله با جایگاه ایران است؟ برا ی عربستان چیزی که معنی ندارد، دمکراسی است. تا چه اندازه تقابل شیعه و سنی و عامل فرقه گرایی در ژیوپولتیک منطقه و اختلافات سیاسی نقش دراد؟ قاشقی: فرقه گرایی بعنوان ابزاری در تقویت حس رقابت ایران و سعودی استفاده میشود. اما یک مطلب روشن است و آن اینکه اگر سیاستهای توسعه طلبانه ایران نبود، فرقه گرایی هم نبود.
موسویان: فرقه گرایی یک واقعیت است و باید جدی گرفته شود اما نباید فراموش کرد که شیعه و سنی قرنها در منطقه درکنار یکدیگر زندگی کرده اند. لاکن شدت درگیریهای اخیر بی سابقه است و عامل این گروههای تروریستی داعش و القاعده زائده عربستان هستند که موجب بحران فرقه گرایی های اخیر میباشند. آنها عامدانه و باشیوه های بیرحمانه ای به خشونت علیه فرقه های مختف دینی و اقلیتهای دینی متوسل شده اند.هرکس علاقه مند به ثبات در منطقه خاورمیانه است باید با این پدیده که موجب شعله ور شدن اختلاف شیعه و سنی شده است، مقابله کند. پس یک فاکتور کلیدی برای ثبات خاموش کردن شعله فرقه گرایی است؟ موسویان: این یک عامل مهم است اما تنها عامل نیست.خاورمیانه در آستانه سقوط است. واضح است که تقابل عربستان و ایران یک عامل بی ثباتی منطقه خواهد بود اما فقر وفساد و دیکتاتوری،حکومت مداری بد و عدم مشارکت سیاسی مردمی در کشورهای عربی موجب تقویت افراطگرایی و بی ثباتی شده است.لذا برای ثبات خاورمیانه تحولات ساختاری سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در این کشورها اجتناب ناپذیر خواهد بود. قاشقی: یک بعد تحلیل آقای موسویان درست است. وقتی که ما از بی ثباتی منطقه حرف میزنیم باید ببینیم عوامل آن چه بوده است. بله فقر و حکومت مداریهای بد عامل بی ثباتی بوده است اما مداخله ایران در امور داخلی کشورهای عربی هم موثربوده است. برای مثل همین اخیر، تهران کشته شدن یکی از فرمانده هان نظامی خود در درحلب را تایید کرد. سئوال اصلی این است که ایرانیها در سوریه چه میکنند؟ چراباسوریها میجنگند؟ ژنرال ایرانی در سوریه چه میکند؟ این رفتاری است که تحریک کننده است زیرا ممکن است موجب شود ایران و عربستان . .... به جنگ کشیده شوند؟ قاشقی: یک تقابل آشکار به نفع هیچکس نیست اما وضع واقعا خوب نیست و با مداخله روسها بدتر هم شده است. در حقیقت چشم انداز امیدوارکننده ای در افق خاورمیانه بی ثبات کمتر دیده میشود. برجام یکی از موارد نادر مثبت و امیدوارکننده میباشد. برخی امیدوار بودند که برجام به همکاریهای سازنده تر منجر شود؟ آیا امید بی جایی بوده است؟ قاشقی: برجام تغییری درشرایط منطقه بوجود نیاورده است. آنچه که تعیین کننده سرنوشت روابط عربستان و ایران است، جاه طلبیهای ایران در سوریه و عراق و لبنان و یمن است. موسویان: برجام امکان صلح و ثبات در منطقه را افزایش داده است .برجام علیرغم همه کارشکنی های اسراییل و عربستان ،مانع بروز یک جنگ ویرانگرشد و قدرت دیپلماسی را به نمایش گذاشت. باتوجه به بی اعتمادی آشکار بین ایران و عربستان،چه اقدامات اعتماد سازی ممکن است؟ موسویان: عربستان و ایران ناچار به مذاکره و همکاری برای یک منفعت مشترک هستند که آن هم ثبات منطقه است.ایجاد یک ساختار امنیتی درخلیج فارس بین ایران و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس ضروری است. معاهده هلسینکی در مورد همکاری و امنیت در اروپا میتواند ایده خوبی برای ایجاد چنین ساختاری در منطقه به ما بدهد.
به عقیده من حل وفصل مسالمت آمیز بحرانها بر اساس: انتخابات آزاد و حکومت منتخب اکثریت و تامین مصونیت اقلیتها باید اساس چهارچوب مدیریت بحرانها باشد و رفتار ها و سیاستهای دوگانه نیز باید کنارگذاشته شود. قاشقی: این ایده ایدآلیستی است.شرایط خیلی پیچیده است.برسرمیز آوردن همه عناصر موثر برای مذاکره برای چنین ساختاری سخت است.بهتریت راه اعتماد سازی بین ایران و عربستان این است که ایران حمایت مالی و تسلیحاتی خود را از بشار اسد متوقف کند و بخشی از راه حل باشد و نه مشکل. آیا این راه حل مشکل سوریه است؟ موسویان: عنصر کلیدی برای حل بحران سوریه، تلاشهای هماهنگ و جدی قدرتهای منطقه ای و بین المللی برای ریشه کن کردن گروه های تروریستی همچون داعش و القاعده میباشد. سپس آتش بس بین دولت و مخالفین و تشکیل یک گفتگوی ملی سوری-سوری برای مصالحه ملی است. مسئله بشار اسد را هم باید به عهده مردم سوریه گذاشت تا در مورد رییس جمهور و قانون اساسی خود تصمیم بگیرند.به همین دلیل هم تهران از انتخابات ازاد تحت نظارت سازمان ملل حمایت کرده است.برای ریشه کن کردن داعش هم باید اول مسئله سوره را حل کرد. قاشقی: من با آقای موسویان موافقم که حل مشکل داعش نیازمند حل مشکل سوریه است.با ایشان هم موافقم که باید به خواست مردم سوریه عمل شود.اقای موسویان حکومت منتخب اکثریت را برای حل بحران سوریه و سایر بحرانهای منطقه پیشنهاد میکند.در تئوری درست است اما در عمل مشکل است چون اکثریت مردم سوریه مخالف بشار اسد هستند.با این وجود تهران برماندن بشار تاکید دارد.آیا منظور یک انتخابات تقلبی برای باقی ماندن زندانیان سیاسی و حضور روسیه و ایران مورد نظر است؟
ایران و عربستان درچه مورد میتوانند در سوریه تفاهم داشته باشند؟ موسویان: ثبات منطقه منفعت مشترک است و همه باید برای آن کوشش کنیم اما برخی هنوز هم ذهنیت راه حل با حاصل جمع صفر را دارند. سوریه یک حکومت قانونی دارد که از طرف سازمان ملل به رسمیت شناخته میشود. دولت سوریه از ایران برای مقابله با تروریست کمک خواسته است و ایران برای مبارزه با تروریستهای تکفیری و نجات سوریه وارد عمل شده است.گروههای مورد حمایت ریاض هستند که ثبات و تمامیت ارضی سوریه را بهم ریخته اند.
قاشقی: عربستان و ایران منافع مشترک درموارد متعدد دارند ازجمله تجارت مشترک و مبارزه باتروریسم. منتهی همکاری در منافع مشترک نیازمند اراده برای رسیدن به صلح است. 5252
کلید واژه ها: ایران و عربستان -
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1395 - 09:32:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
نشست مشترک معاون اول روحانی و مدیران شبکه پولی و بانکی کشور
نشست مشترک معاون اول روحانی و مدیران شبکه پولی و بانکی کشور اقتصاد > اقتصاد کلان - عصر امروز نشست مشترک اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با وزرای اقتصادی دولت و همچنین رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک های خصوصی و دولتی برگزاری شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینافشاگری عضو سابق هیات مدیره سپاهان از بازیکن سالاری تا پیربسته شدن قهرمان کفعمی:حرفهای استیماچ نشان از ضعف مد
افشاگری عضو سابق هیات مدیره سپاهان از بازیکن سالاری تا پیربسته شدن قهرمانکفعمی حرفهای استیماچ نشان از ضعف مدیریت است به نویدکیا از اصفهان زنگ زدند و با خواهش خواستند تیم به میدان برود عضو سابق هیات مدیره سپاهان افشا کرد که بازیکن سالاری در این تیم از سالهای قبل بوده است حسینمدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی خبر داد اردوی یک ماهه تیم ملی وزنهبرداری جوانان کشور در ارومیه
مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی خبر داداردوی یک ماهه تیم ملی وزنهبرداری جوانان کشور در ارومیه مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی گفت اردوی یک ماهه تیم ملی وزنهبرداری جوانان کشور در ارومیه برگزار میشود عبدالله چمنگلی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیهاوباما:هیچ کشوری از ستیز با ایران سود نمیکند/امیدواریم ایران با برداشتن گامهای مثبت اختلافاتش را با کشورهای
اوباما هیچ کشوری از ستیز با ایران سود نمیکند امیدواریم ایران با برداشتن گامهای مثبت اختلافاتش را با کشورهای عربی منطقه حل کند رئیس جمهور آمریکا در پایان نشستش با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به این کشورها قول داد که ایران به تعهداتش پایبند باشد و گفت تهران باید حسن نگلایه روحانی از بدبینها و بدگمانها به مذاکرات هستهای: میگویند در سایه تحریم زندگی خوبی داشتیم!
گلایه روحانی از بدبینها و بدگمانها به مذاکرات هستهای میگویند در سایه تحریم زندگی خوبی داشتیم رئیس جمهور با انتقاد از افراد بدبین و بدگمان به مذاکرات هستهای گفت عدهای میگویند ما در سایه تحریم زندگی خوبی داشتیم چرا زندگی خوب ما را برهم زدید به گزارش نامه نیوز حجت الاعضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز:در کشور،جریانی به نام اصولگرایی یا اصلاح طلبی وجود ندارد
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در کشور جریانی به نام اصولگرایی یا اصلاح طلبی وجود ندارد سیاست > احزاب و شخصیتها - عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز معتقد است در انتخابات مجلس دهم جریان اصولگرایی نتوانست جذابیت لازم را در مردم برای کسب آرا ایجاد کند حجت الاسصعود تيم هاي اكباتان و ذوب آهن اردبيل به مرحله نهايي ليگ مناطق فوتبال نوجوانان كشور
صعود تيم هاي اكباتان و ذوب آهن اردبيل به مرحله نهايي ليگ مناطق فوتبال نوجوانان كشور ايلام - ايرنا - رئيس هيات فوتبال استان ايلام از صعود 2 تيم اكباتان و ذوب آهن اردبيل به مرحله نهايي ليگ مناطق مسابقات فوتبال نوجوانان كشور فصل 95 - 94 خبر داد آبختي سنجابي روز يكشنبه در گفت وگو بامحکومیت موضعگیری رژیم صهیونیستی در خصوص منطقه جولان از سوی کشورهای عربی
محکومیت موضعگیری رژیم صهیونیستی در خصوص منطقه جولان از سوی کشورهای عربی نمایندگان کشورهای مختلف اتحادیه عرب در نشستی فوق العاده موضعگیری اخیر رژیم صهیونیستی در خصوص منطقه اشغالی جولان را به شدت محکوم کردند به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکهمدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خبر داد ورود دو گروه سرمایهگذاری خارجی از کشورهای چین و افغانستان به منطقه
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خبر دادورود دو گروه سرمایهگذاری خارجی از کشورهای چین و افغانستان به منطقه آزاد چابهار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار گفت دو گروه سرمایهگذاری خارجی از کشورهای چین و افغانستان با هدف سرمایهگذاری در بخشهای صنعتی و تجاری در رأسکاخ سفید: برای بمباران هستهای هیروشیما عذرخواهی رسمی بدهکار نیستیم
سهشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶ ۳۴ سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که باراک اوباما معتقد است کشورش در قبال بمباران هستهای هیروشیما در سال 1945 به ژاپن عذرخواهی رسمی بدهکار نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت اوباما-
گوناگون
پربازدیدترینها