واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مجلس دهم؛ فرصت مغتنم روحانی برای ترمیم کابینه و حل مشکلات مردم
اگر دولت تدبیر و امید طی یک سال آینده بتواند گام های بیشتری برای مسائل معیشتی مردم بردارد، در انتخابات سال 96 نیز پیروز میدان خواهد بود و در آن زمان خواهد بود که می تواند به دیگر مسائل اجتماعی و مدنی و حقوق شهروندی اقدام نماید.
*ایرج شرف زاده
این بار نیز تحلیل های اصولگرایان اشتباه از آب درآمد؛ آنهاهیچ گاه به مخیله خود راه نمی دادند اسامی 30 نفری که از صندوق آرای تهران بیرون آمده همگی از جناح« اصلاح طلبان » و «امید» و به عبارتی حامیان دولت باشند. شاید به دلیل همین غافلگیری بود که در واکنش به شکست مطلق شان، با دستپاچگی امام، تهران را کوفه و پایگاه ضدانقلاب خواندند! جناح شکست خورده در دور اول انتخابات، تمام هم و غم خود را برای مرحله دوم انتخابات در دهم اردیبهشت متمرکز کرد و بر این باور بود حالا که تهران پایگاه ضد انقلاب است ، ما می توانیم در شهرستان ها و شهرهای کوچک در مرحله دوم از 68 کرسی باقی مانده ، سهم بسیار بالایی داشته باشیم. البته شاید هم منطقی فکر می کردند چرا که با توجه به در اختیار داشتن این همه تریبون از صدا و سیما و نماز جمعه گرفته تا برخی نشریات و با توجه به حجم گسترده تبلیغات و سخنرانی ها و سخنوری ها ، چیزی جز پیروزی متصور نبود.
اما مردم سراسر کشور که هشت سال ریاست جمهوری احمدی نژاد را به وضوح دیده بودند و از عملکرد مجلس نهم دل خوشی نداشتند ، این بار نیز آگاهانه و با شعور سیاسی بالا ، تصمیم به تغییر گرفتند. مردم کمی قبل از این قاطعانه در خرداد ماه 1392 در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و به کاندیدای مورد نظر خود ( حسن روحانی ) رأی دادند تا شاید بتواند برخلاف رئیس جمهور سابق مذاکرات هسته ای را به سرانجام برساند و فکری به حال اقتصاد و معیشت مردم داشته باشد و زمانی که دیدند برخی نمایندگان مجلس نهم چوب لای چرخ دولت می گذارند و برای رئیس جمهور منتخب و تیم مذاکره کننده هسته ای آن خط و نشان می کشند و آنان را تهدید به مرگ با سیمان می کنند ، تصمیم قاطع خود را برای حمایت از رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده هسته ای و تغییر آرایش سیاسی و مجلسی فراتر از مجلس نهم اتخاذ کردند. بدین ترتیب دود سفید همراهی عقلای قوم، به همت مردم به هوا بلند شد و « امید » روانه خانه ملت شد.حال که بیش از 43 درصد کرسی های مجلس در اختیار اصلاح طلبان ، 29 درصد در اختیار نمایندگان مستقل و تنها 26 درصد در اختیار اصول گرایان است ، این موضوع می تواند شروع تازه ای برای دولت حسن روحانی باشد.
با توجه به آرایش سیاسی جدید در پارلمان ایران و پاسخ کوبنده مردم به جناح تمامیت خواه، رئیس قوه مجریه که همراهی قوه مقننه را از این به بعد با خود دارد، می تواند در مرحله اول با ترمیم کابینه به حل برخی مشکلات فراروی کشور بپردازد. مطمئناً در زمانی که حسن روحانی ، همراهی و هماهنگی مجلس را با خود دارد می تواند آن را به منزله یک پیروزی سیاسی قلمداد و از این فرصت طلایی برای حل مسئله اشتغال ، معیشت مردم و بهبود وضعیت اقتصادی استفاده کند.
یقیناً اگر دولت تدبیر و امید طی یک سال آینده بتواند گام های بیشتری برای مسائل معیشتی مردم بردارد، در انتخابات سال 96 نیز پیروز میدان خواهد بود و در آن زمان ( چهار سال دوم ) خواهد بود که می تواند به دیگر مسائل اجتماعی و مدنی و حقوق شهروندی اقدام نماید و حمایت مردم ایران را بیش از پیش داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 03 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]