واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: قانونی که دولت پیگیری می کند؛ انتخاب شهردار تهران و شهرهای بزرگ با رای مستقیم مردم
بر اساس پیشنویس لایحه مدیریت شهری از این پس شهرداران ۵۰ شهر بالای ٢٠٠ هزارنفر جمعیت با رأی مستقیم مردم انتخاب خواهند شد. در صورت تصویب نهایی این پیشنویس که تاکنون کمیسیونهای تخصصی وزارت کشور و کمیسیون تخصصی دولت آن را تأیید کردهاند، انتخابات شهرداران این شهرها همزمان با انتخابات شوراها برگزار میشود.
آفتاب : علی نوذرپور، معاون شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور، با اعلام این خبر با بیان اینکه تاکنون شهرداریها و شوراها مخالفتی با لایحه مدیریت شهری و بهخصوص بند مربوط به انتخاب شهردار توسط مردم نداشتهاند، گفت: این لایحه مدیریت شهری اعم از شوراها و شهرداریها را تقویت کرده و زمینه رشد شهرها را فراهم میکند.
به گزارش شرق، نوذرپور میگوید با انتخاب شهردار توسط مردم در ٥٠ شهر بالای ٢٠٠ هزارنفر جمعیت، عمر مدیریتی شهرداران تضمین میشود و دیگر آنها هر لحظه در معرض انواع تهدید، استیضاح و برکناری و بدهبستانهای مختلف با مراجع مختلف قرار نمیگیرند چراکه مشروعیت خود را از مردم گرفتهاند.
او به نظامهای انتخاباتی در شهرهای مطرح و نمونه دنیا اشاره کرد و گفت: حداقل عمر دوره مدیریت شهری در این شهرها همان چهارسال است و شهرداران میتوانند در این دوره زمانی برنامهای برای خود ارائه داده و مطمئن باشند که فرصتی برای اجرای آن دارند.
معاون شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور با اعلام اینکه در سالهای گذشته تاکنون متأسفانه عمر دوره مدیریت شهرداران در کل شهرهای کشور کمتر از دوسال بوده است، گفت: این عمر مدیریتی در شهرهای بزرگ بسیار کمتر از همین دوسال است به نحوی که هرچه شهرها بزرگتر میشوند، ثبات مدیریتی کم میشود و شهرداران بیش از حد معمول در معرض انواع جابهجاییها هستند. این در حالی است که مدیریت در شهرهای بزرگ حساسیت بیشتری دارد و باید بتوانند با ثبات مدیریتی کارشان را پیش ببرند.
نوذرپور مسئله مهم دیگر در مورد اهمیت انتخاب شهردار توسط مردم در شهرهای بالای ٢٠٠ هزارنفر جمعیت را «اقتدار انتخاب توسط مردم» برای شهردار انتخابی عنوان کرد و گفت: شهرداری که رأی خود را از مردم آن شهر گرفته است میتواند با مشروعیت و اقتدار برنامههای خود را پیش ببرد و در تصمیمهای اجرائی با پشتوانه این رأی اقدام کند.
وی با تأکید بر اینکه در این روند تغییری در مرجع تأیید حکم شهردار به وجود نمیآید و در نهایت وزیر کشور حکم شهرداران انتخابی را امضا خواهد کرد، گفت: این روند زیرساخت اجرائی مضاعفی برای انتخابات نیاز ندارد و همان زمان که مردم برای انتخاب شوراها اقدام میکنند، گزینههای مطرح برای شهرداران هم اعلام خواهد شد و مردم هم علاوه بر اعضای شورای شهر، شهردار شهر خود را هم انتخاب میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه با این روند، بسیاری از چالشها و زدوبندها و بدقولیهایی که شوراها با گزینههای احتمالی خود برای شهرداری دارند، کاهش مییابد، افزود: در همین دوره اخیر شوراها، از جمله در شهر تهران، در فهرست انتخابی ،شوراها برای خودشان شهردارانی را به صورت ضمنی اعلام کرده بودند و مشخص شده بود که اگر فلان فهرست انتخاب شود، شخص موردنظر اعلامی هم شهردار انتخابی آنها خواهد بود و مردم هم با همین ملاکها انتخاب کردند.
نوذرپور تأکید دارد که در صورت انتخاب شهردار توسط مردم، شهردار منتخب برای گرفتن رأی قبل از انتخاب و در ادامه کار خود، مجبور به مشارکت مستقیم با بسیاری از گروههای مردمی، شهری، ارگانها و دستگاههای اجرائی خواهد بود و درعینحال خود را نسبت به سرنوشت آنها مسئول میداند و میداند که اگر درست عمل نکند مشروعیت خود را از دست خواهد داد. درواقع در این لایحه و بخش مربوط به انتخاب شهردار توسط مردم، مشروعیت شوراها و مشروعیت شهردار افزایش مییابد و در نهایت موجب تقویت مشروعیت مدیریت شهری خواهد شد.
معاون شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور به اهمیت پذیرش لایحه مدیریت شهری توسط دستگاههای اجرائی اشاره کرد و گفت: مسئله مهم این است که دستگاههای اجرائی بپذیرند که مسئولیتهای مدیریت شهری را به شهرداریها واگذار کنند و اگر این اتفاق رخ دهد، در مورد بند مربوط به انتخاب شهردار توسط مردم مانعی وجود نخواهد داشت. از دهه ٧٠ و دوره برنامه دوم پنجساله کشور موضوع واگذاری این مسئولیتها به مدیریت شهری بهعنوان یک قانون مطرح بوده اما دائما و تا امروز عقب افتاده است.
وی افزود: با توجه به تصویب پیشنویس این لایحه در کمیسیون تخصصی دولت و نیز در وزارت کشور و موافقتهایی که تاکنون دستگاههای مختلف در مورد آن اعلام کردهاند و نیز اظهارات امیدوارکننده رئیسجمهور در سالروز شوراها، روزنههای امید برای تصویب و اجرائیشدن این لایحه و بندهای مهم آن از جمله انتخاب شهردار توسط مردم باز شده است. رئیسجمهور در سالروز شوراها تأکید کردند که اراده دولت بر واگذاری این وظایف به مدیریت شهری است و همکاریها در دولت و تغییرات در مجلس این نوید را میدهد که بتوانیم بهزودی شاهد اجرائیشدن آن باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]