واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چطور سن قلب را کاهش دهیم؟
شنیده اید که می گویند فلانی قلبش جوان است؟ درست است. خیلی از افراد هر سال که یک سال به عمرشان اضافه می شود اجازه نمی دهند پیری وارد قلب شان شود. در این مطلب توصیه هایی داریم تا قلب شما نیز جوان بماند و سال ها با این قلب جوان، عاشقانه زندگی کنید.
آفتاب : تبیان: کم خوابی، تنظیم هورمون های بدن را بر هم می زند و این مسئله در طولانی مدت به تخریب عروق خونی منجر می شود. کمبود خواب همچنین به اضافه وزن (در طولانی مدت)، افزایش استرس، کاهش ایمنی بدن و تمایل بدن به مصرف الکل، قهوه و سیگار برای کاهش استرس منجر می شود. تمام این عوامل برای قلب خطرساز هستند. کمبود خواب در کوتاه مدت باعث بروز خستگی، تحریک پذیری، کم شدن تمرکز ذهنی و کاهش حافظه می شود.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که هر شب بین 6 تا 8 ساعت بخوابید، اما برای متخصصان قلب مهم ترین مسئله کیفیت خواب است. در نتیجه لازم است که شرایط لازم برای داشتن خوابی راحت، کافی و باکیفیت را مهیا کنید.
با آشپزی در منزل میزان نمک و روغن دریافتی تان را کاهش دهید
هیچ کس مانند خودتان نمی تواند مراقب سلامتی تان باشد. بهتر است بدانید سلامتی از بشقاب هایتان شروع می شود، در نتیجه آستین ها را بالا بزنید و آشپزی کنید. باید نسبت به آنچه میل می کنید آگاه باشید.
وزن تان را ثابت نگه دارید و بهترین شیوه ی پخت غذا (آب پز و بخارپز کردن غذا به جای سرخ کردن) را انتخاب کنید و در عین حال مصرف مواد غذایی مضر برای قلب و عروق بخصوص نمک و چربی را کاهش دهید.
بنابراین تا حد امکان مصرف روغن و نمک را محدود کنید. از مصرف نوشابه نیز خودداری کنید و تا حد امکان از مواد غذایی تازه در برنامه ی غذایی تان استفاده کنید. تمام این موارد را می توانید با آشپزی در منزل کنترل کنید.
هر روز 30 دقیقه تحرک بدنی داشته باشید
کم تحرکی و پشت میز نشینی بدترین دشمن قلب است، چون قلب قبل از هر چیز یک عضله است و باید از آن مراقبت کرد. قبل از اینکه فکر کنید به کدام باشگاه ورزشی بروید یا چه ورزشی را در پیش بگیرید، حتما به فعالیت روزمره بیاندیشید. چون هفت الی هشت ساعت کار و بی تحرکی مداوم برای سلامتی سم است.
یادتان باشد که یک ساعت ورزش در روز جمعه و بی تحرکی در سایر روزهای هفته خوب نیست. برای داشتن قلبی جوان لازم است که روزانه نیم ساعت تحرک بدنی داشته باشید. حتما هر دو تا سه ساعت یکبار از جایتان بلند شوید و چند دقیقه راه بروید و حرکات کششی انجام دهید. در خصوص ورزش در منزل یا پارک نیز بهتر است طبق علاقه تان عمل کرده و تنوع ایجاد کنید. سعی کنید پیاده روی داشته باشید و تمام اندام ها را به کار بگیرید.
فشار خون تان را کنترل کنید
یکی از مهم ترین و نخستین عوامل خطرآفرین برای قلب و عروق، فشار خون بالاست، یک بیماری بی سر و صدا، اما بسیار خطرناک برای قلب. اگر می خواهید قلبی سالم داشته باشید، به فشار خون تان اهمیت دهید. اگر در خانواده تان سابقه ی فشار خون بالا دارید، بخصوص بعد از 40 سالگی، حتما تحت نظر پزشک باشید و فشار خون تان را کنترل کنید.
یادتان باشد که باید کلسترول خون تان نیز کنترل شود، چون اگر نتوانید چربی خون تان را کنترل کنید، خون به خوبی در رگ ها جریان پیدا نمی کند، در نتیجه قلب خسته می شود و خطر بروز آنفارکتوس و نارسایی قلب افزایش پیدا می کند.
میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید
اگر می خواهید قلب جوانی داشته باشید، مصرف نمک و چربی را کاهش دهید و در عوض تا می توانید میوه و سبزیجات تازه میل کنید. این موادغذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبرها و پتاسیم هستند که به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک می کنند. یادتان باشد که حبوبات مانند لوبیاها، نخود یا عدس نیز قلب تان را جوان نگه می دارد.
نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که داشتن رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل مواد غذایی اشاره شده در بالا به اضافه ی روغن زیتون و ماهی است (و کاهش گوشت قرمز و روغن) یکی از بهترین رژیم ها برای جوان نگه داشتن قلب محسوب می شود. بنابراین بهتر است به جای استیک و سیب زمینی سرخ شده، لوبیا سبز را انتخاب کنید. البته همه چیز به میزان مصرف مواد غذایی و ایجاد تناسب بستگی دارد. بهتر است به جای داشتن رژیم های لاغری سفت و سخت به کاهش غذاهای سنگین فکر کنید.
یاد بگیرید استرس هایتان را کاهش دهید
نمی توان به طور مستقیم ارتباط بین میزان استرس و سلامت قلب را عنوان کرد اما به عقیده ی اکثر متخصصان قلب، استرس طولانی مدت به همراه سبک زندگی ناسالم آسیب های جدی به سلامت قلب می زند.
معمولا افراد پراسترس سیگاری های قهاری نیز هستند. اما باید بدانید که مصرف دخانیات به مرور قلب و عروق را تخریب می کند. علاوه بر این، استرس مزمن تاثیر بیولوژیکی نیز دارد، چون می تواند باعث بر هم خوردن ترشح هورمون ها شود. برای مقابله با استرس و کنترل هورمون ها بهتر است به سراغ ورزش و تفریحات سالم بروید.
به هیچ عنوان الکل مصرف نکنید
قلب نسبت به مصرف الکل حساس است. این قبیل نوشیدنی ها به طور مستقیم روی افزایش فشار خون تاثیر می گذارند و به مرور به قلب آسیب می زنند. در واقع مضرات نوشیدنی های الکلی خیلی بیشتر از فواید آن است.
تا دیر نشده سیگار را ترک کنید
دخانیات باعث بروز بیماری های قلبی عروقی می شود، چون اولین عاملی است که جریان خون را کاهش می دهد و به این ترتیب مانع از اکسیژن رسانی درست به بافت ها می شود. این مسئله نیز خطر بروز سکته قلبی یا سکته مغزی را افزایش می دهد. مونواکسید کربن وارد خون شده و قلب را خفه می کند.
ترک سیگار باعث کاهش رسوبات وریدی شده و اکسیژن رسانی به بافت ها با کیفیت بالاتری صورت می گیرد. به عقیده ی متخصصان از هر دو مورد مرگ و میر بین افراد سیگاری یک مورد آن ارتباط مستقیم با مصرف سیگار دارد. توصیه می کنیم تا دیر نشده سیگار را ترک کنید، چون اثرات مخرب آن روی قلب بعد از پنج سال از ترک سیگار خود را نشان می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]