واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مشاور اقتصادی رئیس جمهور:
آموز ش و پرورش باید دنبال کیفیت و محتوای غنی باشد
شناسهٔ خبر: 3615107 - سهشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۳
استانها > قزوین
قزوین- مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: معلمان باید در مسیر محتوا و کیفیت آموزشی گام بردارند و دولت وظیفه دارد همه توان خود را برای تحقق این هدف و حل مشکلات فرهنگیان به کار گیرد. به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی نجفی در همایش زمزمه محبت بزرگداشت و تجلیل از مقام معلم و فرهنگیان استان که دوشنبه شب در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد اظهارداشت: تحقق برنامه های توسعه و پیشرفت به واسطه تلاش معلم تسریع می شود و اگر خدمات فرهنگیان نباشد بسیاری از کارها انجام نخواهد شد. نجفی بیان کرد: جامعه فرهنگیان در دوران پس از انقلاب گامهای بسیار مهمی در مسیر تعالی و رشد فرهنگی کشور برداشته و نشان داده در این راه حاضر است از جان خود نیز بگذرد. وی اضافه کرد: معلمان فداکار زیادی در سالهای اخیر با نثار جان خود در مسیر تعلیم و تربیت و نجات جان دانش آموزان موجب سربلندی و عزت این جامعه شدند که امیدواریم با تداوم این ایثارگری ها الگوهای عملی به جامعه معرفی شود. مشاور اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: امروز آموزش و پرورش کشور هنوز درگیر مشکلات زیادی است و سکوی پرتاب آن آماده برای تعالی تعلیم و تربیت نسیت اما امیدواریم روزی برسد تا مشکلات را پشت سر بگذاریم و به محتوی و کیفیت توجه کنیم. نجفی یادآورشد: حرکت در مسیر محتوا و کیفیت یک خواسته منطقی است که فرهنگیان دارند و دولت باید حل مشکلات آموزش و پرورش را سرلوحه کار خود قرار دهد و همه تلاش را برای رفع موانع به کار گیرد. وی بیان کرد: اگر امروز معلمان از محدودیت، موانع و نارسایی هایی در شغل خود می گویند فقط مسائل معیشیتی نیست بلکه روح بلند فرهنگیان به گونه ای است که قبل از معیشت به آینده نسل جوان فکر می کنند تا توسعه کشور محقق شود.
فضای انجام وظایف حرفه ای فراهم شود نجفی گفت: دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته همه تلاش خود را برای حل مشکلات آموزش و پرورش بکار گرفته اما به دلیل میراث نامناسبی که از دولت قبل رسیده از جمله کمبودها، تحریم ها، کارشکنی های سیاسی نتوانسته آنگونه که می خواهد مشکلات را حل کند. وی اضافه کرد: دولت در سال گذشته با همه مشکلات مالی توانست بخشی از مطالبات فرهنگیان را معادل ۲۶ هزار میلیارد تومان که ۱۵ درصد بودجه جاری کشور است را در آموزش و پرورش هزینه کند اما مشکلات زیاد است و هنوز کار فراوانی باید انجام شود. مشاور اقتصادی رئیس جمهور بیان کرد: باید نگاه به آموزش و پرورش تغییر کند زیرا این نهاد زیربنای توسعه کشور است و بدون تحول بنیادین به توسعه واقعی نمی رسیم. وی تصریح کرد: تحولات آموزش و پرورش در کشورهای اروپایی در اولویت بوده و رفاه واقعی در توسعه، آسایش درونی و بیرونی در گرو تحول در آموزش و پرورش است که برای تحقق آن باید یک تقسیم کار ملی تعریف و اجرایی شود. نجفی اظهارداشت: رسانه ها، ارگانهای دولتی، مجلس و دستگاه قضایی باید کمک کنند تا معلمان با داشتن نیروی انسانی و سرمایه انسانی ارزشمند مسئولیت های بزرگتری بر عهده گیرند زیرا امروز مردم بیشترین اعتماد را به این نهاد دارند. محتوای آموزشی و کیفیت مورد توجه قرار گیرد وی بیان کرد: باید به محتوای آموزشی و کیفیت توجه کنیم و با استفاده از روشهای آموزشی مدرن بتوانیم انسانهایی اندیشمند، خلاق، عزتمندو با اعتماد به نفس، تربیت کنیم و در اختیار جامعه قرار دهیم. مشاور اقتصادی رئیس جمهور اضافه کرد: اگر به جای تربیت دانش آموزانی سر به راه، مقلد و مطیع بتوانم انسانهایی خلاق، پرسشگر، شاداب تحویل جامعه دهیم در توسعه نقش خواهیم داشت اما باید در بیرون این نهاد نیز تحولی صورت گیرد تا معلمان برای این کار آماده شوند.
نجفی با مروری بر میراث گذشته و سوء مدیریت در کشور گفت: در سال ۹۰ درآمدهای نفتی بسیار خوبی بالغ بر ۱۱۰ میلیارد دلار داشتیم که در رشد و توسعه و ایجاد زیرساختها استفاده نشد و با اعمال تحریمها بتدریج محدودیت های آن آغاز شد و امروز درگیر چالش های آن هستیم. وی افزود: یک استاد تئوریسین آمریکایی در همین زمان اعلام کرد برای این که ایران به بن بست برسد با دو روش باید وارد شد که انهدام اقتصادی اولین راهش بود که در سال اول تحریم ها رشد اقتصادی به منفی ۶.۸ درصد رسید و سرانه درآمد کشور هم هشت درصد کاهش یافت و مردم فقیر تر شدند. مشاور اقتصادی رئیس جمهور اظهارداشت: در سال ۹۲ هم رشد منفی را تجربه کردیم و روش دوم دشمنان دامن زدن به خشونت و تهدیدبود که دولت گذشته سیاست هایی اتخاذ کرد که در مسیر همین دو محور بود و با شعارهای ناپخته و شاید ناآگاهانه به دنیا نشان داد نظام اهل خشونت و تهدید است. نجفی گفت: خوشبختانه مردم با این مسائل در سال ۹۲ تصمیم دیگری گرفتند و نشان دادند نمی خواهند در انزوا باشند و دولتی می خواهند که اهل منطق و گفتگو باشد و اگر اقتدار هم می خواهند انتظار دارند این کار با دلیل و منطق و گفتگو شکل بگیرد. وی اضافه کرد: با حرکت منطقی دولت شاهد کاهش ایران هراسی در جهان هستیم و اگر روزی بنزین هواپیما هم به ما نمی فروختند و باید در یک پرواز از کشورهای دیگر با قیمت های اضافه سوخت خود را تامین می کردیم و یا کشتی ها حاضر نبودند کالای ما را از بنادر بارگیری کنند و هزینه های زیادی از جیب این ملت را پرداخت می کردیم تا ندانم کاری های ما جبران شود امروز دولت در مسیر عقل و منطق حرکت می کند و دیگر باج نمی دهیم. نجفی یادآورشد: با این سیاست ها سرمایه های زیادی از کشور خارج شد و هیچ بانکی ما را تحت پوشش قرار نمی داد و مجبور بودیم ارز خود را از صرافی هایی با ۱۰ تا ۳۰ درصد گرانتر تهیه کنیم که برخی صلاحیت لازم را هم نداشتند و سالانه حدود ۱۸ میلیارد دلار از جیب ملت هزینه ندانم کاری ما می شد تا به دیگران اضافه پرداخت کنیم که با روی کار آمدن دولت دیگر این مخارج را نداریم.
وی گفت: در شرایطی که سالانه ۸۵۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی جویای کار هستند و باید تا ۵ سال آینده با برنامه ریزی برای دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیکار فعلی شغل ایجاد کنیم باید پرسید چه کسی مسئول و پاسخگوست در حالی که برای رشد هشت درصدی به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیازمندیم. نجفی اظهارداشت: در خوشبینانه ترین حالت و بسیج همه امکاات دولتی، بانکها ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ظرفیت داریم لذا باید بخش زیادی از این اعتبار با جذب سرمایه گذاری خارجی تامین شود و امروز شرایط بین المللی به ما اجازه می دهد از این ظرفیت استفاده کنیم. مشاور اقتصادی رئیس جمهور یادآورشد: ذخایر نفتی ایران ۱۸۵ میلیارد بشکه است که با استفاده از تکنولوژی روز و افزایش ضریب بازیافت می توانیم ظرفیت خود را یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بشکه افزایش دهیم و به بخشی از اهداف دست یابیم. نجفی گفت: با جذب سرمایه گذاری خارجی، استفاده از تکنولوژی مدرن و پیدا کردن بازارهای بین المللی می توان گامهای موثری برداشت و امیدواریم با کمک مجلسی هماهنگ با دولت که همراه با برنامه های رئیس جمهور خواهد بود تحت حمایت رهبر معظم انقلاب راه توسعه کشور را با شتاب بیشتری طی کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]