واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران: تا پول واریز نشود، آب سنگین به آمریکا منتقل نمیشود
معاون وسخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: تا زمانی که مطمئن نشویم تمام پول ناشی از فروش محموله آب سنگین به آمریکا واریز شده است این محموله حمل و منتقل نمی شود.
آفتاب : بهروز کمالوندی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به منتقدان این موضوع گفت: قیمت این محصول مشخص است و متناسب با میزان و درجه غلظت آن تعیین می شود و می تواند متفاوت باشد.
معاون امور حقوقی و بین الملل و سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره فروش آب سنگین به آمریکا تصریح کرد : تا زمانی که مطمئن نشویم دریافت پول آن به راحتی صورت می گیرد محموله تحویل داده نمی شود.
وی افزود: این موضوعی نیست که در سطح خیلی گسترده هرکسی بتواند درباره آن اظهارنظر کند زیرا کاری فنی است و این محصول متناسب با مشخصات فنی تعیین قیمت می شود.
کمالوندی گفت : ما قرارداد را به اتمام رسانده و درباره نحوه انتقال آب سنگین صحبت کرده ایم البته باید قطعا اطمینان های کافی را داشته باشیم کمااینکه اطمینان گرفته و یکسری اسناد و مدارک دریافت کرده ایم.
وی تاکید کرد: قطعا تا زمانی که مطمئن نشویم دریافت پول آن به راحتی صورت می گیرد محموله تحویل داده نمی شود و نهایی نخواهد شد.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اما نکته مهم این است که کشوری که بنا بود کارخانه آب سنگین ما را تعطیل کند اکنون خریدار محصول ما شده است و ما در بازار امریکا مواد با فناوری بالا صادر می کنیم که این افتخارآمیز است.
کمالوندی افزود : باید به این موضوع هم توجه داشت که بازار این محصول در دنیا محدود است و شمار کمی از کشورها می توانند آن را بخرند و از قضا در این میان امریکا حدود 75 درصد بازار دنیا را در اختیار دارد.
وی گفت: اگر بخواهیم از بازار امریکا صرف نظر کنیم 75 درصد بازار دنیا را باید کنار بگذاریم ضمن اینکه امریکا کشوری است که نیاز دیگر کشورهای نیازمند به مقادیر کم این محصول را تامین می کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: ما آب سنگین خود را با قیمت روز و با بررسی های دقیق در سازمان انرژی اتمی عرضه می کنیم و افراد متخصص و دلسوز با کسب اطلاعات و در جلسات متعدد در این باره تصمیم گرفته اند که می تواند به نفع کشورمان باشد.
کمالوندی میزان مصرف جهانی غیرهسته ای آب سنگین را سالانه حدود 95 تن اعلام و اضافه کرد : میزان تولید آب سنگین در کشورمان سالانه 20 تن است که باید برای عرضه آن در بازار جهانی تدبیر کنیم.
وی افزود: البته جریان مخالفی در کنگره آمریکا مخالفت هایشان را در این باره آغاز کرده اند که باید دید این جریان به کدام سمت و سو خواهد رفت.
کمالوندی در پاسخ به پرسشی مبنی بر شفاف سازی در اعلام قیمت آب سنگین فروخته شده به آمریکا تصریح کرد: برای همکاران ما در سازمان انرژی اتمی قدری دلسوزی و دانش فنی و حقوقی قائل باشید و برای مسئولان وزارت امورخارجه قدری آگاهی تجاری و حقوقی باید قایل شد.
وی افزود: تصمیمی که این مجموعه می گیرند براساس ماه ها بررسی های حساب شده و در چارچوب منافع ملی است ؛ این کار را با این نگاه انجام داده ایم که در حد خودش کار بزرگی است . صدور محصولات راهبردی به آمریکا کار کمی نیست و این را باید قدر دانست.
کمالوندی گفت : همانطور که قیمت یک میلیون متر پارچه تولیدی با قیمت متری آن متفاوت است قیمت 32 هزار کیلو آب سنگین نیز با قیمت یک کیلوی آن تفاوت دارد.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود : برخی کشورها ممکن است به 20 تا 25 کیلو از این ماده نیاز داشته باشند همه کشورها که در حد بالا به این محصول نیاز ندارند زیرا باید در سطح بالایی از فناوری و در زمینه های تحقیقاتی و دارویی کار کرده باشند.
کمالوندی با اشاره به تایید کیفیت آب سنگین کشورمان در یکی از موسسات تحقیقاتی آمریکا و برنامه افزایش این کیفیت تا سطح محصولات درجه یک دنیا گفت : نمی توانیم خود را از بازار دنیا محروم و از فروش آن خودداری کنیم ؛ ضمن این که نمی توانیم آن را کیلوکیلو بفروشیم.
کمالوندی افزود: به فرض فروش کیلویی این محصول ممکن است قیمت آن دو تا دو و نیم برابر نیز باشد اما قیمت 32 هزار کیلو آب سنگین با قیمت یک، دو یا صد کیلو کاملا متفاوت است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات برخی منتقدان مبنی بر فروش ارزان آب سنگین به آمریکا تصریح کرد: آنهایی که چنین ادعایی دارند بیایند و این محصول را سه برابر قیمت بفروشند؛ دو برابر قیمت هم مال خودشان . صحبت در این باره نباید بدون اساس و مدرک باشد.
وی با اشاره به مذاکره با برخی کشورهای دیگر برای فروش محصول آب سنگین تولیدی کشورمان گفت:با اهداف سیاسی نمی شود حرف های منطقی ، تجاری و علمی زد کسانی که در این باره صحبت می کنند قدری انصاف داشته باشند.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: براساس اطلاعات در 10 سال گذشته مبادله این حجم از آب سنگین بسیار کم بوده ؛ 10 تن، 20 تن و یا 25 تن مبادله شده است اما در این حد خیلی کم داشته ایم.
کمالوندی افزود: منتقدان بدون اطلاعات در این باره صحبت نکنند و سبب تشویش افکارعمومی نشوند و مردم را بیهوده نگران نکنند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره مذاکره با دیگر کشورها به ویژه روسیه برای فروش آب سنگین گفت: با کشورهای مختلف در این باره در ارتباطیم و مسایل مختلفی حول این موضوع مدنظر است زیرا این کالایی راهبردی است که این را به هر کشوری نمی توان فروخت.
کمالوندی افزود: ممکن است کشوری این محصول را به 10 برابر قیمت آن هم بخواهد اما نمی توان آن را به هر کشوری فروخت.
وی گفت: نمی خواهم این محصول را به اسلحه تشبیه کنم اما شاید شبیه به این را بتوان گفت که حتی اگر سلاح را می خواهید بفروشید به هر جایی نمی توان فروخت البته نمی خواهم بگویم این سلاح است که بعد بگویند چرا به آمریکا فروخته اید.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود : این محصول را باید به کشورهایی فروخت که از نظر علمی توانایی استفاده از آن را دارند و ما هم به عنوان کشور تولیدکننده این ماده حیاتی با فناوری بالا ، مسئولیت هایی از نظر حقوق بین المللی داریم.
کمالوندی گفت: درباره آمریکا نیز این تعهد گرفته شده و قرار است از این محصول در زمینه تحقیقاتی و دارویی استفاده شود و اگر به عنوان نمونه قرار بر استفاده تسلیحاتی بود قطعا به آنان نمی فروختیم.
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]