واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
یک پیروزی مهم ترامپ و کلینتون
دونالد ترامپ پس از پیروزی بزرگ در نیویورک این بار هم توانست روند پیروزی هایش را ادامه دهد و در هر پنج ایالت انتخابات سه شنبه شب برنده شود.
روز نو : دونالد ترامپ پس از پیروزی بزرگ در نیویورک این بار هم توانست روند پیروزی هایش را ادامه دهد و در هر پنج ایالت انتخابات سه شنبه شب برنده شود.
به گزارش روز نو، سه شنبه بزرگ دیگری در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا از راه رسید و دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، پیشتازان دو حزب جمهوری خواه و دموکرات توانستند موقعیت خود را مستحکم کنند. در ادامه به نتایج انتخابات سه شنبه شب پرداخته می شود.
نتایج انتخابات
در این هفته هر دو حزب در پنج ایالت کنتیکت، دلور، مریلند، پنسیلوانیا و رودآیلند انتخابات مقدماتی برگزار کردند. جدول زیر نتایج انتخابات جمهوری خواهان را نشان می دهد.
.
ترامپ توانست با پیروزی در این 5 ایالت مجموعاً 109 نماینده حزبی (Delegates) (نمایندگان حزبی هر ایالت به مثابه امتیازاتی هستند که کاندیداها با کسب این امتیازات می توانند در انتخابات به پیروزی برسند) کسب کند و رقبای وی کیسیک و کروز به ترتیب توانستند فقط 5 و 3 نماینده حزبی (امتیاز) کسب کنند. با احتساب این پیروزی مجموع نمایندگان حزبی ترامپ به 993 رسید و کروز و کیسیک هم به 563 و 153 نماینده حزبی (امتیاز) رسیده اند. جمهوری خواهان برای این که بتوانند نامزد نهایی شوند باید به حد نصاب 1237 نماینده حزبی (امتیاز) برسند.
کلینتون هم با پیروزی در 4 ایالت کنتیکت، دلور، مریلند و پنسیلوانیا توانست 217 نماینده حزبی (امتیاز) کسب کند و سندرز هم با پیروزی در ایالت رودآیلند و کسب نماینده حزبی (امتیاز) از دیگر ایالت ها توانست 165 نماینده حزبی (امتیاز) به دست بیاورد. شمار نمایندگان حزبی کلینتون در مجموع به 2183 رسیده است و سندرز هم موفق به کسب 1406 نماینده حزبی (امتیاز) شده است. دموکرات ها برای این که به حد نصاب نامزدی نهایی برسند باید 2383 نماینده حزبی (امتیاز) کسب کنند.ادامه پیشتازی ترامپ
دونالد ترامپ پس از پیروزی بزرگ در نیویورک این بار هم توانست روند پیروزی هایش را ادامه دهد و در هر پنج ایالت انتخابات سه شنبه شب برنده شود. پیروزی های وی قاطعانه بوده است و فاصله اش با نفر دوم بین 30 تا 40 درصد بوده است. با وجود این که این پنج ایالت در منطقه شرقی یا نیو انگلند بوده اند و این منطقه هم قلمروی ترامپ است، ولی کسب این پیروزی ها با این فاصله نشانه پیشتازی قاطعانه ترامپ در کمپین جمهوری خواهان است.
ترامپ تنها کاندیدای جمهوری خواهی است که می تواند به حد نصاب برسد. در 10 ایالت باقی مانده از رقابت ها، 502 نماینده حزبی برای جمهوری خواهان وجود دارد که ترامپ از این میان نیاز به کسب 244 نماینده حزبی دارد. امری که محتمل است. بیشترین نقش را در این میان ایالت کالیفرنیا با 172 نماینده حزبی ایفا می کند که انتخاباتش در 7 ژوئن برگزار می شود.
تنها خطری که ترامپ را تهدید می کند تبلیغات مخالفانش در جناح اصلی حزب است که با نامزدی وی مخالف هستند و هر کاری انجام می دهند تا مانع از رسیدن ترامپ به حد نصاب نمایندگان حزبی شوند و انتخاب نامزد نهایی را به کنوانسیون ملی حزب واگذار کنند. برخی از ایالت ها همانند ایندیانا هم می توانند مانع از رسیدن ترامپ به حد نصاب شوند به همین خاطر انتخابات این ایالت که در 3 می برگزار می شود هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
اتحاد کروز و کیسیک
کروز و کیسیک به عنوان دو کاندیدای جمهوری خواهی که در رقابت ها باقی مانده اند و هیچ گونه شانسی هم برای رسیدن به حد نصاب ندارند (کروز اگر تمام 502 نماینده حزبی باقی مانده را هم کسب کند به 1065 نماینده حزبی می رسد و برای رسیدن به حد نصاب 1237 نماینده حزبی، 172 نماینده کم می آورد) قصد دارند با یکدیگر متحد شوند و مانع از رسیدن ترامپ به حد نصاب شوند.
کروز و کیسیک قصد دارند در ایالت هایی که باقی مانده است و مشخص است که هر کدام شانسی برای پیروزی ندارند، هوادارانشان را تشویق به رای دادن به فرد مقابل که از شانس بیشتری برای پیروزی برخوردار است بکنند. به طور مثال کروز در ایالت اورگن از شانسی برای پیروزی برخوردار نیست و به همین دلیل حامیانش را تشویق به رای دادن به کیسیک می کند تا از این طریق بتوانند مانع از پیروزی ترامپ و در نتیجه نرسیدن وی به حد نصاب شوند.
مشابه این اقدام را مارکو روبیو در اوهایو انجام داده بود. وی که می دانست در این ایالت شانسی برای پیروزی ندارد از طرفدارانش درخواست کرد تا به جای وی به کیسیک رای دهند که شانس بیشتری داشت. در نهایت کیسیک هم توانست در اوهایو (ایالت خودش) ترامپ را شکست دهد.
اقدام دیگر کروز برای ممانعت از رسیدن ترامپ به حد نصاب، فعالیت در کالیفرنیا و پیروزی در این ایالت پرجمعیت است. ترفند کروز برای این مهم، اقدام غیرمعمول انتخاب معاون و شریک انتخاباتی بود. کمتر پیش می آید که کاندیدایی در جریان انتخابات مقدماتی معاونش را انتخاب کند و پس از کنوانسیون ملی حزب است که معاون کاندیدا انتخاب می شود، اما کروز، کارلی فیورینا از کاندیداهای انصرافی انتخابات امسال را به عنوان معاونش انتخاب کرد.
عمده ترین دلیل این اقدام کروز جلب نظر اهالی کالیفرنیا است. چون کالیفرنیا ایالت فیورینا است و وی کاندیدای جمهوری خواهان در انتخابات سنای کالیفرنیا در سال 2010 بود اما در انتخابات نهایی رقابت را به سناتور دموکرات باربارا باکسر واگذار کرد.
در کمپین دموکرات ها خبری نیست
پس از پیروزی تعیین کننده کلینتون در نیویورک، وی توانست سه شنبه شب در 4 ایالت دیگر هم پیروز شود و فاصله اش برای رسیدن به حد نصاب را به 200 نماینده حزبی (امتیاز) برساند. در حالی که در 9 ایالت باقی مانده برای دموکرات ها 1206 نماینده حزبی (امتیاز) وجود دارد، کاملاً مشخص است که کلینتون می تواند به حد نصاب 2383 نماینده حزبی (امتیاز) دست پیدا کند.
به همین دلیل سندرز عملاً شانسی برای رسیدن به حد نصاب ندارد و فعالیت های انتخاباتی اش سیر نزولی به خودش گرفته است. با این اوصاف سندرز تا انتخابات مهم کالیفرنیا که 546 نماینده حزبی (امتیاز) دارد در رقابت ها باقی می ماند، اما در این ایالت همچنان از کلینتون عقب تر است و از این رو باید کلینتون را به عنوان کاندیدای نهایی دموکرات ها حساب کنیم.
منبع: عصرایران
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]