تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):مؤمن نيازمند سه چيز است: توفيقى از پروردگار، پند دهنده اى از درون خويش و پذيرش از نصيح...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827598250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضربه‌هایِ کاری دولت یازدهم به "مپنا"


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: پنجمین تولیدکننده توربین‌های بزرگ جهان یعنی مپنا در سال‌های اخیر به دلیل سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم در محاصره کالای وارداتی قرار گرفته و حال و روز خوشی ندارد.

به گزارش تراز ، عباس علی آبادی، مدیر عامل مپنا اقدام اخیر دولت برای خرید توربین‌ از ایتالیا را به شدت به باد انتقاد گرفته و ابراز امیدواری کرده که ‌این تفاهم‌نامه فقط در حد حرف بماند!

واردات توربین و تجهیزات نیروگاهی دست دوم و نوی چینی از مدت‌ها قبل پیشانی صنعت نیروگاهی کشور را نشانه رفته و در این سوی مرزها، جایی در قلب پایتخت، شرکت "مپنا"، پنجمین تولیدکننده توربین‌های بزرگ جهان در محاصره کالای وارداتی و مستاصل از هرگونه راهی برای تقابل با واردات!

اینک، گویی که سیطره توربین‌های اسقاطی وارداتی، اجازه هرگونه حرکتی را از سازنده انحصاری نیروگاه‌های بزرگ در ایران یعنی "مپنا"، ربوده است.

"مپنا" همان شرکتی است که از سال 71 پابه عرصه نیروگاهی کشور گذارده و تا اکنون با اجرای یکصد پروژه به ارزش 30 میلیارد یورو، کوله باری از تجربیات ریز و درشت را در انبان خویش جمع کرده و با اجرای 56 هزار مگاوات پروژه خاتمه یافته، در دست اجرا و آتی خود در تامین بیش از 90 درصد ظرفیت تعیین شده نیروگاهی کشور نقش آفرینی کرده است.

هم‌ اکنون صنعت برق کشور با 74 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی نصب شده و 33 میلیون مشترک برق بزرگترین مجموعه صنعتی بخش برق در منطقه بوده که باید در چند سال آینده 25 هزار مگاوات به ظرفیت خود اضافه کند تا به 100 هزار مگاوات ظرفیت برسد، این اقدامات تا اکنون، موقعیت ایران را در مقام چهاردهم جهانی تثبیت کرده است.
 
1.mp4 | دانلود فیلم




"عباس علی آبادی" سکاندار شرکت مپنا واردات توربین‌های دست دوم را پدیده ای زشت خوانده که این توربین‌های وارداتی  از قضا راندمانی کمتر از 20 درصد را دارا هستند. این رقم یعنی 50 درصد کمتر از راندمان توربینهایی بوده که در شرکت تحت امر علی آبادی ساخته شده و رهسپار بازارهای  داخلی و بین المللی می‌شوند.

او با همه دلخوری به صورت مشخص روشن نساخته که چه کسانی این تجهیزات دست دوم را از غرب و شرق وارد کشور می‌کنند. واقعیت این است که از مدتها  قبل بدین سو، واردات توربین‌های دست دوم و نو به کشور رشد فزاینده‌ای یافته و ذهن و روح این صنعت را به شدت آزرده است.

به گزارش نسیم آنلاین، البته هنوز، هیچ آمار دقیقی از میزان واردات این دست توربین‌ها و ارزی که بابت این حجم از واردات به کشورهای خارجی پرکشیده به دست نیامده است. گمان می رود، این توربین های دست دوم به دلیل فقدان عوارض گمرکی و تعرفه ای با سهولت هر چه تمامتر وارد کشور شده و زیر پای صنعت نیروگاهی کشور را خالی کرده است. به گزارش نسیم‌آنلاین، هرچند که همواره دولتمردان با تکیه بر واژه اقتصادی مقاومتی و ضرورت بازتکرار آن درعرصه عمل، واردات کالاهای مشابه تولید داخل از خارج از کشور را امری مذموم تلقی کرده اند، با اینمهمه، واردات توربین های خارجی به کشور همچنان ادامه دارد.

"حمید چیت چیان" وزیر نیرو اکنون، از هرگونه واردات توربین دست دوم به کشور ابراز بی اطلاعی کرده و گفته که در جریان امر  نیست. در صورت قرین به صحت بودن این اظهارات، مگرنه اینکه وزارت نیرو به عنوان متولی اصلی تولید برق درکشور، باید آمار دقیقی  از فعل وانفعلات صنعت نیروگاهی کشور در دست داشته باشد.

احتمال آن می رود که صنعت نفت و گاز کشور در زمره مهمترین مشتریان واردات تجهیزات نیروگاههای دست دوم کشور قرار داشته باشند چرا که با وجود طرح این مدعا، دست اندرکاران این صنعت هیچ واکنش منفی از خود بروز نداده‌اند. پر واضح است، عمده  کاربران توربین‌های دست دوم ،برای نیروگاهای خود سوخت یارانه‌ای دریافت داشته و همین نیروگاههای با توربین های اسقاطی برق تولیدی را با قیمت مشابه سایر تولیدکنندگان در معرض فروش  قرار می دهند.

منهای این امر، همچنان مشخص نیست که این توربین های دست دوم چگونه از مبادی رسمی کشور پا به عرصه صنعت نیروگاهی کشور گذارده و در گردش چرخ  صنعت تولید برق ،به صورت شکسته و بسته نقش آفرینی می کنند. قانونگذار در این موارد تصریح دارد که ورود هرگونه کالای دست دوم از مبادی رسمی کشور ممنوع بوده و حتی  ممکن است که مشمول جریمه هم باشد.

با این اوصاف، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی زمین بازی واردات تجهیزات نیروگاهی  را با اظهارات جالب خود تعویض کرده؛ ورود توربین های دست دوم به هیچ عنوان صحت نداشته  اما در دوسال گذشته  500 مگاوات  نیروگاه در مقیاس کوچک واردکشور شده که دلیل آن نیز  ناتوانی در تولیدآن در داخل کشور بوده است.

البته، بعید است که ماجرا به همین جا ختم شده باشد، اما هرگز اینطور نیست، چراکه"فلاحتیان"بر واردات 20 مگاوات  نیروگاه بادی  هم صحه گذارده و اینچنین،مقام بالادست خود در وزارت نیرو را از واردات نیروگاه باخبرمی سازد.

فارغ از اشاره به مصداق  های بیشتر برای واردات توربین وتجهیزات نیروگاهی به کشور اما به نظر می رسد با آگاهی وزارت نیرو از واردات 500 مگاوات نیروگاه به کشور باید پذیرفت که دولت هم در بعد کلان ماجرا، میل چندانی برمقابله با واردات تجهیزات نیروگاهی به کشور ندارد. این یعنی تغییر ذائقه صنعت نیروگاهی کشور از کالای تولیدداخل به سمت استفاده از توربین های وارداتی مستعمل. به ویژه آنکه این اواخر هم یک شرکت ایتالیایی درسفراخیر رئیس جمهوری ایران به این کشور، تفاهم نامه‌ای با طرف ایرانی به امضا رسانده که قرار شده قطعات ساخته شده توربین‌های نیروگاهی کلاس F را به ایران صادر کرده تا در داخل کشور مونتاژ شود.

عباس علی آبادی، مدیر عامل مپنا اقدام اخیر دولت برای خرید توربین‌ از ایتالیا را به شدت به باد انتقاد گرفته و ابراز امیدواری کرده که ‌این تفاهم‌نامه فقط در حد حرف بماند. این یعنی  اوج نگرانی مدیر عامل شرکتی که به مرور از قله ساخت تجهیزات نیروگاهی درعرصه بین الملل به سمت کوهپایه کاهش تولید، درحال سقوط کردن است.

تحقق چنین امری "مپنا"را دیر یا زود به زانو در خواهد آورد، مگر اینکه دولتمردان دولت یازدهم به میثاق قبلی خویش دایر ممانعت از واردات کالای خارجی که مشابه آن در داخل تولید می گردد بازگردند، درغیراینصورت دیری نمی پاید که "مپنا" به حال روزهای پیشیین خود به شدت خواهد گریست.


منبع: نسیم











زمانبندی انتشار: 12 ارديبهشت 1395 - 12:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن