تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828655382




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه طرح های جنجالی نیروی انتظامی در این سال ها


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



همه طرح های جنجالی نیروی انتظامی در این سال ها
روز نو :  
در همه این سال ها، پلیس بارها و بارها طرح های مختلفی را مورد آزمایش قرار داده و با نقشه های جدید به خیابان های برگشته و یا بازخوردهای مختلفی رو به رو شده است.
 
قتل دختر 6 ساله افغان به دست پسر 17 ساله در ورامین، حبس و شکنجه 21 روزه یک زن و دو فرزند کوچک در مشهد به دست مرد خانواده و سنگر پراکنی های خون بار در ورزشگاه تختی اهواز، بخشی از خبرهای تلخی بودند که در هفته گذشته به صفحه های حوادث رونق تازه ای بخشیدند و بار دیگر پرده از خشونت سیال در جامعه ایران برداشتند.
 
به گزارش روز نو، درست در شرایطی که همه مردم در انتظار برخورد نهادهای نظامی و مواجه شدن با طرح های پیشگیرانه آنها در مقابل این خبرهای خشن بودند، تصاویری از آموزش هفت هزار نفر برای کار در مقام گشت نامحسوس امنیت اخلاقی در فضای مجازی پخش شد تا ثابت شود اولویت های پلیس همچنان سانتی مترهای روسری و مدل های مو هستند. این اولین بار نیست که نیروی انتظامی با یک طرح تازه غافلگیرکننده، کنترل خیابان ها را به دست می گیرد.
 
در همه این سال ها، پلیس بارها و بارها طرح های مختلفی را مورد آزمایش قرار داده و با نقشه های جدید به خیابان های برگشته و یا بازخوردهای مختلفی رو به رو شده است. بعد از همه این طرح ها، پرسشی کلیدی که نیروی انتظامی ایران باید به آن پاسخ بدهد همچنان به قوت خودش باقی است. پرسشی با این مضمون که شنیدن نام پلیس در ایران، بیشتر به احساس امنیت برای شهروندان منجر می شود یا نگرانی از محدودیت های تازه را قوت می بخشد؟
 
برخورد با واردات و فروش لباس
 
حدود یک دهه قبل در آغاز  رسمی طرح ارتقای امنیت اجتماعی، برخورد با واردات، تولید و فروش لباس های نامتعارف با طراحی های غربی، یکی از اولویت های جدی با این لباس ها، حواشی زیادی خلق کردند. چرا که پیش از آن نیروی انتظامی تنها مجری قانون بود و اجازه وضع قوانین را نداشت اما از آنجایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار مجلس اجازه قانون گذاری را به دست آورد، اختیار برخورد قانونی و وضع قوانین مرتبط با لباس را به نیروی انتظامی واگذار کرد تا تعیین همه حد و مرزها، برعهده پلیس قرار بگیرد و گشت های امنیت اخلاقی، صاحب قدرت بیشتری برای برخوردهای جدی با متخلفانی که خودشان تعیین می کنند داشته باشند.
 
مهمانی ها
 
«هر نوع مهمانی مختلط جرم است». این جمله رییس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ در سال 1389، به همه حرف حدیث ها در مورد برخورد پلیس با مهمانی ها خاتمه داد تا مشخص شود که علیرغم همه تکذیب ها، پلیس امنیت اجازه وارد شدن به مهمانی ها و برخورد با افراد حاضر در این مجالس را دارد. ظرف مدتی کوتاه در همان سال، پنجه مهمانی در شمال شهر تهران با دخالت مستقیم پلیس و دستگیری حاضران به پایان رسیدند و حالا دیگر یک تماس ساده با پلیس و فاش کردن محل برگزاری مهمانی کافی بود تا خبر دستگیری تعداد زیادی از جوان ها به گوش برسد.
 
بدحجاب سفر نکنید
 
دامنه برخورد با بدحجابی، به فرودگاه های مختلف ایران هم کشیده شد و در همان ماه های آغازین این طرح در سال 86، پلیس از جلوگیری از سفر 50 زن و تشکیل پرونده برای آنها در فرودگاه خبر داد. برخوردهای فرودگاهی در سال های بعدی کمی نرم تر شدند اما دو سال قبل با تاکید دوباره رییس پلیس امنیت، این برخوردها برای مدتی به صورت جدی تشدید شدند. پلیس تاکید داشت که فرودگاه نباید به نسبت سایر نقاط شهر «تافته جدابافته» باشد و همه «مانکن هایی» که با ظاهر نامناسبی در فرودگاه حاضر هستند باید با مجازات مناسبی رو به رو شوند.
 
کنسرت، جشنواره
 
استقرار ون های سفید و سبزرنگ گشت امنیت اخلاقی بیرون سالن های کنسرت و نمایشگاه های کتاب و مطبوعات، یکی از طرح های دیگر نیروی انتظامی بوده دکه در سال های اخیر با جدیت زیادی پیگیری می شود تا هر سال، گروه زیادی از افرادی که برای تماشای کنسرت یا حضور در جشنواره کتاب و مطبوعات به محل برگزاری این برنامه ها می روند، به جای ون های ویژه جشنواره، سوار بر ون های گشت ارشاد محل را ترک کنند.
 
تئوری ونک
 
یکی از طرح های منحصر به فرد پلیس امنیت اخلاقی که هشت سال قبل در میدان ونک آغاز شد و البته به سرانجام خاصی ترسید، ردیابی فروشگاه هایی بود که لباس های نامتعارف را در اختیار مردم قرار می دادند. براساس این طرح، پلیس امنیت، علاوه بر مواخذه بدحجاب ها و برخورد با آنها، نام فروشگاهی که لباس شان را از آنجا خریداری کرده بودند می پرسید و بلافاصله با لباس فروشی مورد نظر نیز برخورد می کردند. پرونده این بازجویی عجیب خیابانی در نهایت بدون نتیجه خاصی بسته شد.
 
شرکت های خصوصی، کافه و رستوران
 
آبان ماه سال 1386، سردار رادان اعلام کرد که مبارزه پلیس برای برخورد با بدحجابی در شرکت های خصوصی، تالارها، کافی شاپ ها و رستوران ها به صورت جدی آغاز خواهدشد. بعد از اولین نشست مشترک پلیس با اصناف، تصمیم بر آن شد که مبارزه با انحطاط اخلاقی حتی به کافی نت ها کشیده شود و هیچ کافی نتی اجازه استفاده همزمان از یک سیستم را به یک دختر و یک پسر ندهد. یکی از دلایل عنوان شده نیروی انتظامی برای تقابل با گروه های مختلف حاضر در کافه ها و رستوران ها، برخورد با شیطان پرستی بود. بهانه ای که تا مدت ها برای برخورد با هر گروهی مورد استفاده قرار می گرفت.
 
پلیس موبایل
 
«پلیس موبایل» پدیده تازه ای بود که روزنامه کارگزاران مرداد سال 87 در گزارشی پرحرارت به آن اشاره کرد. این اتفاق هرگز مورد تایید خود ناجا قرار نرگفت. اما گزارش هایی از سطح جامعه وجود داشت که نشان می داد نیروی انتظامی فایل های تلفن همراه افراد مختلف را کنترل و در صورت تشخیص با آنها برخورد می کند.
 
عکاسی ها
 
از اولین روزهای آغاز طرح ارتقای امنیت اخلاقی تا امروز، استودیوهای عکاسی همواره یکی از مورد توجه ترین مکان ها برای نیروهای انتظامی بوده اند. در طول این سال ها عکاسی های زیادی مورد بازرسی قرار گرفتند و واحدهایی که با الگوبرداری از مدل های غربی اقدام به گرفتن عکس های فیس بوکی و مدلینگ می کردند برای مدتی پلمب شدند. برخورد با عکاسی های مختلف از سوی پلیس امنیت، هنوز هم با قاطعیت زیادی پیگیری می شود.
 
گشت های بسیج
 
ایده گشت های بسیج در سال های اول بعد از انقلاب و بعد از شورش مسلحانه سازمان منافقین کلید خورد اما در سال های گذشته نیز گروهی بار دیگر این گشت ها را در محله های مختلف پایتخت راه انداختند. این اتفاق به ویژه در سال 87 با اعلام فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) به شکل جدی تری دنبال شد و گشت ها از ساعت 12 شب تا 6 صبح مسوولیت ارتقای امنیت محله های مختلف تهران را برعهده گرفتند. موضوعی که به بحث میان حقوقدان ها منجر شد.
 
آزادی در راهپیمایی
 
توقف برخورد با بدحجاب ها، تنها در روزهای خاصی از هر سال اعمال می شود تا افراد بدحجاب در طول آن روزها از مصونیت کاملی برخوردار باشند. روزهای قبل از راهپیمایی هایی مثل 22 بهمن، یکی از همین روزها هستند. وقتی که تصاویر زیادی از خانم ها با حجاب های متفاوت با در درست داشتن بنرهایی علیه آمریکا دیده می شود و طبیعتا هیچ برخوردی با آنها از سوی پلیس امنیت صورت نمی گیرد.
 
در صف های رای گیری نیز هیچ مشکلی برای چهره های بدحجاب ایجاد نمی شود و آنها به عنوان رقم زنندگان حماسه سیاسی، با ظاهر دلخواه شان در کنار صندوق های رای حضور پیدا می کنند و با تهدید سوار شدن پشت پنجره های مات ون های سفید و سبزرنگ نیز رو به رو نمی شوند.
 
شلوار کوتاه، لباس چسبان، شال باریک
 
اواخر فروردین 86، اداره کل مبارزه با مفاسد اجتماعی ناجا رسما مصادیق بدحجابی را معرفی کرد. از نگاه پلیس، شلوار کوتاه، مانتوی چسبان و بدن نما و شال های باریکی که موی سر را نمی پوشانند، در سه مرحله ارشادی، انتظامی و قضایی قرار بود با برخورد جدی رو به رو شوند. توجیه نیروی انتظامی برای آغاز گسترده این طرح، آمارهایی بود که از سطح داده می شود.
 
به باور نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، در سال 85، بیشتر مزاحمت ها برای خانم های ایجاد شده بود که پوشش درستی نداشتند و اساس حجم زیادی از ناامنی در خیابان های شهرهای مختلف ایران، نتیجه پوشش نامتعارف بانوان بود. به اعتقاد حقوقدانان نکته کلیدی در پروسه رقم خوردن این ماجرا، تاثیر سلیقه در تعیین برخوردها بود. هیچ وقت قانون منتشرشده ای در مورد پوشش وجود نداشت و سلیقه نیروهای پلیس امنیت اخلاقی، برخورد یا عدم برخورد با بدحجاب ها را تعیین می کرد.
 
طرح هایی که عناد می سازند
 
درباره همه طرح های پلیس امنیت ناجا در این سال ها برای برقراری امنیت اخلاقی در جامعه با امان ا... قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه صحبت می کنیم و از او می پرسیم که آیا اساسا طرح هایی مشابه گشت ارشاد و گشت نامحسوس در برقراری امنیت اخلاقی در جامعه اثر مثبتی خواهندداشت؟: «به اعتقاد من این طرح چیزی جز آب در هاون کوبیدن نیست. سوال اینجاست که چرا در این 37 سال موفقیتی برای این قبیل طرح ها ایجاد نشده است؟».
 
قرایی مقدم درباره روش های مناسب تر بسترسازی برای حجاب در جامعه و عواقب طرح های گشت نامحسوس این طور توضیح می دهد: «پلیس باید مسوولیت برقراری حجاب را به جامعه بسپارد. این اتفاق با فرهنگ سازی از طریق تلویزیون، رادیو، کتب درسی و سایر رسانه ها ممکن می شود. پلیس صاحب شخصیت و پایگاه و سکوی اجتماعی است. ما باید پلیس را به عنوان حافظ امنیت اجتماعی، پناهگاهی برای مردان و زنان و دختران و پسران بشناسیم. پلیس باید حافظ حریم خصوصی مردم باشد و نه نقض کننده آن. طرح هایی شبیه این در جامعه عناد و دشمنی ایجاد می کند. نه فقط برای مردان و زنان، بلکه حتی برای کودکان. کودکی را در نظر بگیرید که برخورد نامناسب نیروی امنیت اخلاقی پلیس با مادرش را می بیند. او تا همیشه از پلیس کینه خواهدداشت.
 
این جامعه شناس نتیجه طرح امنیت اخلاقی نامحسوس را قرار گرفتن مردم در مقابل یکدیگر می داند و اضافه می کند: «حجاب اجابت کردنی نیست. رعایت آن در ظاهر و به عنوان یک قانون جدی، فایده ای ندارد. مردم باید خودشان حجاب را انتخاب کنند و خودشان به استفاده از آن مجاب شوند. این اتفاق هرگز با دخالت مستقیم پلیس رخ نمی دهد». تماشاگران امروز




تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن