واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بحران كابينه عراق در پارلمان
كابينه عراق معلق است و هنوز گروههاي سياسي درباره تركيب آن در حال منازعهاي شدهاند كه كار به حمله و تصرف مجلس كشيده است. در پي ورود حاميان مقتدي صدر به پارلمان عراق و تعرض آنها به برخي نمايندگان، منابع خبري از اعلام وضعيت فوقالعاده در شهر بغداد پايتخت عراق خبــــر دادند.
به گزارش فارس، دولت عراق در پي ورود طرفداران رهبر جريان صدر به پارلمان عراق و حمله به برخي نمايندگان، وضعيت فوقالعاده در شهر بغداد پايتخت عراق اعلام كرد. سفارت امريكا و برخي سفارتخانههاي ديگر تخليه شد و دفتر سازمان ملل نيز بسته شد. دهها هزار نفر از طرفداران مقتدي صدر كه به تركيب كابينه عراق معترض بودند، ظهر روزگذشته در پشت ورودي «منطقه سبز» در بغداد تجمع كرده و شعار سر دادند. منطقه سبز بغداد، منطقهاي است كه وزارتخانهها، مراكز دولتي، پارلمان و سفارتخانهها در آن واقع شده و تدابير شديد امنيتي در آن رعايت ميشود. قرار بود حيدرالعبادي، نخست وزير عراق براي بار سوم تركيب كابينه خود را به پارلمان ارائه كند اما به دليل تحريم نشست پارلمان از سوي نمايندگان جريان صدر، اين جلسه به روز سهشنبه موكول شد. مقتدي صدر در سخناني گفته است كه تركيبي از تكنوكراتها و سهميه احزاب سياسي در كابينه را نخواهد پذيرفت و صرفاً به كابينهاي تكنوكرات راضي خواهد شد. با اين حال او عصر ديروز حاميانش را به انتفاضه مسالمتآميز دعوت كرد و برخي منابع نيز از ملاقات او با آيتالله سيستاني خبر دادهاند. همزمان، انفجار در يك خودروي بمبگذاري شده سبب كشته شدن دستكم ۱۳ نفر در بغداد شد. به گفته پليس عراق اين انفجار در مسير راهپيمايي زائران شيعه رخ داده و شمار زخميها نيز تا كنون ۴۰ تن اعلام شده است.
تجزيه دوباره كليد ميخورد!
روزنامه «نيويورك تايمز» در مطلبي از مطرح شدن دوباره طرحهاي مربوط به تجزيه عراق خبر داده و مينويسد: در روزهاي اخير و در پي روانه شدن دهها هزار تن به خيابانهاي بغداد براي درخواست ايجاد تغييرات در حكومت، حيدر العبادي، نخست وزير عراق در پارلمان حاضر شد تا با معرفي وزراي جديد، اين روند تغيير را تسريع كند. با اين حال، جلسه پارلمان به سبب اقدامات برخي نمايندگان، به آشوب و تشنج كشيده شد. روز پنجشنبه جو بايدن، معاون رئيس جمهور امريكا كه در سال ۲۰۰۶ و در زمان سناتوري خود با انتشار مقالهاي خواستار تجزيه عراق شده بود، در سفري از پيش اعلام نشده و غيرمنتظره به بغداد رفت. اين سفر و وقايع پيش از آن، بار ديگر سؤالاتي را درباره چشمانداز عملكرد صحيح دولت عراق مطرح كرده و همزمان سبب طرح دوباره بحثهايي درباره تجزيه اين كشور شده است. بايدن در دوران مسئوليت خود به عنوان معاون رئيس جمهور امريكا، مدافع حفظ وحدت عراق بود و از پيشنهادهاي قبلي خود عقب نشست، اما اظهارات روز پنجشنبه وي در جمع پرسنل ديپلماتيك و نظامي امريكا در بغداد نشان داد كه وي دوباره به ايدههاي سابق خود بازگشته است. بايدن در اين ديدار، اظهار داشت: «به همه جاهايي بينديشيد كه امروز ما در آنها هستيم و تلاش داريم از صلح حفاظت كنيم. همه جاهايي كه شما مردان و زنان به آنجا اعزام شدهايد. اينها مكانهايي هستند كه به واسطه شرايط تاريخي، ما مرزهايي مصنوعي در آن ترسيم كرده و دولتهاي مصنوعي را كه از گروههاي متمايز قومي، مذهبي و فرهنگي تشكيل شده، ايجاد كردهايم.»
همهپرسي استقلال كردستان
ملا بختيار، عضو دفتر سياسي حزب اتحاديه ميهني كردستان اعلام كرد كه با حزب دموكرات كردستان عراق و ديگر احزاب به توافق رسيدهاند در صورت ادامه مشكلات در عراق، همهپرسي تعيين سرنوشت در اين اقليم برگزار شود. حزب اتحاديه ميهني كردستان به رهبري جلال طالباني، رئيس جمهور پيشين عراق كه فواد معصوم رئيس جمهور كنوني اين كشور هم از اين حزب است برخلاف حزب دموكرات به رهبري مسعود بارزاني ديدگاه ملايمتري نسبت به استقلال كردستان عراق دارد. ملا بختيار گفت: اين حق كردهاست كه سرنوشت خود را با برگزاري همهپرسي تعيين كنند. وي افزود: اگر عراق دموكرات و فدرال تشكيل و قانون اساسي به شكلي درست اجرا و مشكلات حل شوند، كردها هيچ مشكلي با ماندن در چارچوب عراق فدرال نخواهند داشت.
منبع : فارس
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]