واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شکست استقلال در فینال جام باشگاه های آسیا در ورزشگاه آزادی
تقویم امروز فوتبال به مهمترین اتفاقات فوتبالی که در 10 اردیبهشت (29 آوریل) رخ داده است ، اختصاص دارد.
به گزارش خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان در تقویم امروز به مهمترین اتفاقات فوتبالی که در چنین روزی رخ داده است ، می پردازیم.
*شکست اسقلال در فینال جام باشگاه های آسیا در ورزشگاه آزادی
۱۰ اردیبهشت ۱۳۷۸، استقلال برای چهارمین بار در فینال جام باشگاه های آسیا حاضر شد ولی در ورزشگاه آزادی شکست خورد و نتوانست جام را بالای سر ببرد.
استقلال که با هدایت ناصر حجازی پس از 8 سال دوباره به فینال آسیا رسیده بود ،ابتدا در دور دوم مقدماتی مسابقات نیروی هوایی عراق را در مجموع دو بازی رفت و برگشت ۳ بر ۱ از پیش رو برداشتند. مرحله یکچهارم نهایی مسابقات به صورت گروهی و در امارات برگزار گردید. استقلال در برابر الهلال عربستان و العین امارات کار دشواری نداشت اما بر خلاف انتظار بازی را به تیم ناشناخته کوپتداگ ترکمنستان واگذار کرد. استقلال در بازی اول برابر الهلال با دو گل فرهاد مجیدی و سیروس دینمحمدی در نیمه نخست پیش افتاد و با وجود اخراج رضا حسنزاده در دقیقه ۴۵، توانست با ده نفر تیم الهلال را شکست دهد. بازی دوم برابر العین نیز با تک گل علیرضا اکبرپور که با سر و از روی یک ضربه کرنر به دست آمد به سود استقلال پایان یافت تا استقلال پیش از بازی آخر صعود خود را قطعی کند. ناصر حجازی در بازی تشریفاتی برابر کوپتداگ به شش بازیکن خود استراحت داد. دیداری که با یک گل به سود نماینده ترکمنستان پایان پذیرفت. دور نهایی مسابقات در اردیبهشت ۱۳۷۸ به میزبانی استقلال در تهران برگزار شد. روز ۸ اردیبهشت استقلال در نیمه نهایی به دیدار دالیان چین رفت. در این دیدار مهیج و نفسگیر ابتدا استقلال با دو گل دقایق ۴۴ و ۵۶ محمود فکری و علی موسوی پیش افتاد اما دالیان از دقیقه ۶۰ تا ۷۵ با به ثمر رساندن سه گل، بازگشتی باورنکردنی داشت. پس از آن ناصر حجازی دست به تعویض زد و علیرضا اکبرپور را به میدان فرستاد. همین بازیکن در دقیقه ۸۷ استقلال را از کابوس شکست رها کرد و بازی به وقت اضافه رفت. سرانجام با گل طلایی دقیقه ۱۰۷ علی موسوی داور به نشانه پایان بازی در سوت خود دمید و استقلال راهی فینال شد.
این بازی حال و هوای متفاوتی داشت چرا که با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی همزمان شده بود و تماشاگران داخل ورزشگاه به جای شعارهای معمول، شعارهای مذهبی سر داده و سینه زنی می کردند.
دو روز بعد یعنی در 10 اردیبهشت استقلال در حضور بیش از یکصد هزار هوادار خود پای به دیدار پایانی گذاشت و مقابل جوبیلو ایواتای ژاپن قرار گرفت..
پیش از این بازی حاشیههایی در اردوی تیم به وجود آمده بود و ناصر حجازی به همین دلیل محمدعلی یحیوی را جایگزین پرویز برومند در دروازه تیم کرده بود. جوبیلو ایواتا در این بازی با دو گل مشابه در دقایق ۳۴ و ۴۵ از روی دو ارسال بلند و دو ضربه سر، در میان ناباوری ۲−۰ جلو افتاد. استقلال در دقیقه ۶۵ با شوت سیروس دینمحمدی یکی از گلها را پاسخ داد، اما درخشش تاماکی اوگامی دروازهبان جوبیلو ایواتا مانع از به ثمر رسیدن گل تساوی شد و بازی با نتیجه ۲ بر ۱ به سود ژاپنیها به پایان رسید و استقلال نتوانست برای سومین بار قهرمان آسیا شود.
در روزهای بعد روزنامهها به حاشیههایی که در آستانه فینال ایجاد شده بود پرداختند و افزون بر آن، برنامه نقل و انتقالات باشگاه را نیز در این ناکامی تأثیرگذار دانستند. پیش از این بازیها بازیکنانی چون علیرضا منصوریان، مهدی پاشازاده، سرژیک تیموریان، داریوش یزدانی و... از استقلال جدا شده بودند. این انتقالها از نظر مالی برای باشگاه سودآور بود اما قدرت تیم را کاهش میداد.
این آخرین حضور استقلال در فینال جام باشگاه های آسیا بود و پس از آن دیگر موفق به تکرار این موفقیت نشده است.
*اولین قهرمانی لیورپول در لیگ
29 آوریل 1901 ، لیورپول یک بر صفر وستبرومویچ را شکست داد و اولین قهرمانی لیگ خود را به دست آورد.
لیورپول در آن فصل تا اواسط فوریه در رتبه هشتم بود اما سپس12 مسابقه بدون شکست را پشت سر گذاشت و خود را به بالای جدول رساند.
مسابقه آنها در مقابل وست برومویچ آخرین مسابقه فصلشان بود و در رتبه دوم جدول بودند. اما امتیازشان با تیم ساندرلند صدرنشین که پنج روز قبل آخرین مسابقه اش را انجام دادخ بود. بنابراین لیورپول با یک تساوی هم قهرمان می شد.
اما آنها این مسابقه را با یک گل از تیم قعر جدولی وست بروم بردند و اولین قهرمانی خود را در لیگ انگلیس به دست آوردند.
لیورپول اکنون با 18 قهرمانی لیگ ، بعد از منچستر یونایتد دومین تیم پرافتخار انگلیس است.
*سنگین ترین شکست زنبورها
29 آوریل 1978 ، مونشن گلادباخ با نتیجه 12 بر صفر دورتموند را شکست داد و بهترین پیروزی خود و بدترین باخت زنبورها را رقم زد.
این مسابقه ، آخرین بازی فصل بود و منوشن گلادباخ هم امتیاز با تیم کلن صدرنشین در رتبه دوم جدول قرار داشت. اما تفاضل گل آنها ، 10 گل کمتر از تیم کلن بود و برای قهرمان شدن باید این تفاضل را جبران می کردند.
برای آخرین مسابقه فصل گلادباخ برابر دورتموند حدود 38 هزار نفر به ورزشگاه آمدند و این تیم در نیمه اول ، 6 گل به به دورتموند زد . در نیمه دوم دورتموند دروازه بان خود را عوض کرد اما دروزاه بان جدید نیز 6 گل دیگر هم دریافت کرد تا گلادباخ این بازی را 12 بر صفر پیروز شود.
اما حتی این نتیجه هم نتوانست آنها را قهرمان کند زیرا تیم کلن صدرنشین در مسابقه همزمان با پنج گل حریفش را شکست داد و با تفاضل گل بهتر نسبت به گلادباخ قهرمان شد.
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]