واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس بررسی میکندحکایت تفاوت آمار صادرات گمرک با صنعت، معدن و تجارت
تفاوت آمار میزان صادرات از گمرک همدان با آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت به دلیل تفاوت مبادی خروجی کالاهای تولیدی این استان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از استان همدان، یکی از مشکلاتی که از دیرباز گریبانگیر این استان بوده، صادرات کالاهای استان از گمرکهای دیگر به ویژه گمرکهای مرزی است. البته این کار از دلایل بسیاری برخوردار است که میتوان آنان را بررسی کرده و به پاسخی متقن رسید. اینکه فعالان اقتصادی چه گمرکی را برای انجام فعالیتهای خود انتخاب میکنند در درجه اول به خود آنان بازمیگردد که البته دلایل خاص خود را دارند. ابتدا به ساکن، چگونگی محاسبه هزینههای گمرکی، چگونگی بروکراسی اداری، نحوه برخورد با فعالان اقتصادی، سرعت انجام امور در ترخیص کالا و وجود کارشناسان خبره از جمله مواردی است که فعال اقتصادی در خصوص انتخاب گمرک مورد نظر خود به آن فکر میکنند. در گذشته گمرکات استانهای غیر مرزی چندان مورد استقبال فعالان اقتصادی قرار نمیگرفتند اما امروز به لطف سامانه جامع امور گمرکی و امکاناتی که در حال تکمیل این نوع گمرکات از جمله استان همدان وجود دارد، تغییر چندانی بین گمرک همدان و سایر گمرکات وجود ندارد، ضمن آنکه میزان استقبال فعالان اقتصادی از گمرک استان نیز افزایش یافته است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه اداره کل گمرک استان به خوبی در حوزه صادرات همکاری میکند، اظهار کرد: بخشی از صادرات کالاهای استان همدان به صورت پیلهوری صورت میگیرد و قصد هم نداریم که این میزان صادرات را از دست بدهیم. حمیدرضا متین با تأکید بر اینکه میزان صادرات پیلهوری رصد میشود، افزود: اداره کل حمل و نقل و پایانههای استان، میزان خودروهای سنگینی که به سمت مرز محصولات مختلف را بارگیری کردند، تأیید میکند که تمام این محصولات در مرز، به کشور عراق صادر میشود. وی با بیان اینکه در سال گذشته بستنی استان به شکل قابل توجهی به صورت پیلهوری صادر شده و امسال نیز این نوع صادرات ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: در هوای گرم تابستان روزانه سه تا چهار خودروی دارای یخچال به سمت مرز در حرکت بودند و در مردادماه به هشت خودرو نیز رسیدند، به شکلی که در زمان ارسال بستنی با کاهش خودروی یخچالدار مواجه شدیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تأکید کرد: تخمه، چینی، فرغون و بیل، ادوات کشاورزی، ظروف آلومینیوم و تفلون، قطعات ریختهگری و تراشکاری شده از جمله کالاهایی بودند که از استان همدان به صورت پیلهوری به صورت انبوه صادر شدند و بازارهای مناسبی نیز دارند. بنابراین سازمان صنعت، معدن و تجارت میزان فروش پیلهوری محصولات تولیدی استان را به آمار صادرات میافزاید که میتواند دلیلی بر تناقض آمار صادراتی باشد که اداره کل گمرک استان و سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه دادند؛ اتفاقی که البته چندان هم عجیب نیست چراکه حتی برخی از کالاهای استان از سایر گمرکات صادر میشوند و طبیعتاً در آمار گمرک همدان قرار نمیگیرد و سازمان متولی تجارت این آمار را طبقهبندی میکند. مدیرکل گمرک استان همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس خاطرنشان کرد: گمرک همدان تمام تلاش خود را برای ایجاد رضایتمندی در فعالان اقتصادی به کار گرفته تا بتواند در کاهش قمیت تمام شده کالا و افزایش قدرت رقابتپذیری کالاهای استان در بازارهای خارجی موثر باشد.
جمال خشوعی با بیان اینکه زمان ترخیص کالا در گمرک همدان به شدت کاهش یافته است، گفت: در تلاش هستیم تا اکثر امکانات لازم را در گمرک استان از جمله کارشناسان خبره را داشته باشیم تا در اسرع زمان، امور گمرکی انجام پذیرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر کارشناسان فرش گمرک همدان از جمله افراد برجسته در این حوزه هستند، اظهار کرد: هم اکنون کارشناسان فرش استان به استانهای دیگر نیز در این زمینه خدمات ارائه میدهند. مدیرکل گمرک استان همدان تأکید کرد: تمام تلاش ما بر این است که فعالان اقتصادی، تمام امور گمرکی از جمله صادرات و واردات کالا را در استان همدان انجام دهند. وی با بیان اینکه برای این کار تا جای ممکن بسترهای لازم را فراهم کردایم، افزود: همچنان در تلاش برای ایجاد شرایط بهتر در این زمینه هستیم. انتهای پیام/89040/ق40
95/01/22 :: 13:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]