تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855114436




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استرس مانعی برای رشد عضلات


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: استرس مانعی برای رشد عضلات
بدن در شرایط استرس زا با ترشح هورمون کورتیزول مانع رشد بافت ماهیچه ای می شود.


به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، شاید برای بسیاری از افراد پیش آمده باشد که با وجود تغذیه مناسب و تمرینات در باشگاه ها اما به تناسب اندام و آنچه از تمرینات بدنسازی توقع دارند،نمی رسند.اگر تمامی علت ها را بررسی کرده اید و بازهم به پاسخ صحیحی نرسیده اید ، به طور حتم مشکل شما مربوط به استرس و در نهایت ترشح بیش از حد کورتیزول است.
کورتیزول چیست؟
کورتیزول که از آن به عنوان هورمون استرس یاد میشود اگرچه به طور طبیعی در طول روز ترشح میشود ولی‌ در مواجه با استرس مقدار این هورمون بیشتر خواهد شد.غدد فوق کلیوی مکانی است که کورتیزول در آنجا تولید و آزاد میشود و بدن میزان ترشح آن در طول روز را کنترل می‌کند.سطح کورتیزول به طور کلی‌ در صبح بیشتر است و همینطور که به شب نزدیک می‌شویم سطح این هورمون به مرور کاهش می‌یابد ولی‌ همانطور که گفتیم بدن در شرایط استرس زا مقدار بیشتری از این هورمون را ترشح خواهد کرد.
نقش کورتیزل در تمرینات بدنسازی
همه ما می دانیم که تستوسترون در عضله‌ سازی به ما کمک می‌کند ولی‌ کورتیزول دقیقا برعکس تستوسترون عمل می‌کند! کورتیزول یک هورمون کاتابولیک است که مقدار سنتز پروتئین را کاهش داده و از رشد بافت‌های ماهیچه ای‌ جلوگیری می‌کند.هنگامی که یک ساعت از تمرین شما بگذرد مقدار تستوسترون درون بدن شما کاهش یافته و مقدار کورتیزول افزایش خواهد یافت.این موضوع بسیار ناخوشایند می‌باشد و به این دلیل است که هر برنامه خوب بدن سازی باید زیر یک ساعت به پایان برسد.شما باید فرایند گرم کردن و حرکات کششی خود را به طور کامل انجام دهید و سپس تمرین خود را با تمرکز و بدون صحبت با اطرافیان در کوتاه ‌ترین زمان ممکن به پایان برسانید تا از اثر کورتیزول در جلوگیری از رشد ماهیچه‌ها بکاهید.
درست است که تمرینات سنگین بدنسازی و  افزایش فشار روی عضلات  باعث رشدو افزایش بافت عضلانی می شود. اما این بدان معنا نیست که اجازه ندهید تا عضلات به اندازه کافی ریکاوری شوند،زیرا دراین حالت در اثر کمبود استراحت و استرسی که وارد می شود کورتیزول ترشح شده و نه تنها عضلات ضعیفتر از قبل شده بلکه به توقف رشد می رسند
در هنگام تمرینات ورزشی بدن برای تامین ذخائر گلیکوژن خود شروع به ترشح کورتیزول میکنه و این هورمون به سراغ بافتهای عضلانی رفته و با شکستن این بافتها شروع به تبدیل کردن آنها به گلیکوژن میکند ،در واقع تلاشهای تمرینی و تغذیه ای ما در مرز نابودی قرار می گیرد. برای مقابله با این وضعیت و جلو گیری از ترشح بی موقع کورتیزل باید به این نکته توجه کنید که از آنجاییکه بدن خالی از انرژی و گلیکوژن است  باید فوری یک ماده غذایی که سریع تبدیل به انرژی می شود به آن رساند .بهترین گزینه در این شرایط استفاده از کربوهیدرات های ساده ای است که دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند .در این حالت علاوه بر رساندن انرژی به بدن این کربوهیدرات  باعث ترشح هورمون انسولین می شود،  که ترشح انسولین مانع از ترشح کورتیزل است و علاوه بر ان قند خون را نیز تنظیم میکند.
پس دقت کنید که به تغذیه پس از ورزش اهمیت دهید زیرا با کمی کوتاهی نتیجه تلاش های خود را از بین می برید.
نقش کورتیزل در تمرینات هوازی
انجام بیش از حد تمرینات هوازی باعث افزایش ترشح کورتیزول در بدن میشود و همانطور که می دانیم کورتیزول باعث نابودی ماهیچه ها و عدم نتیجه گیری شما خواهد شد.پس به یاد داشته باشید که برخی‌ اوقات مقدار کم می تواند تاثیرات بسیاری داشته باشد.محدود کردن تمرینات هوازی به ۴-۵ جلسه در هفته بسیار تأثیرگذار تر از انجام ساعت‌ها دوندگی در روز است.
برای نتیجه گیری بهتر از تمرینات هوازی لازم است تا تفاوت بین کاهش وزن و چربی‌ سوزی را یادآور شویم .حقیقت این است که تا زمانی‌ که شما چربی‌ نسوزانید به ظاهری مناسب نخواهید رسید….و در اکثر مواقع این اتفاق برای افراد نمی‌افتد. زیرا با تمرینات بیش از حد و غیر اصولی هوازی شما  فقط از ذخایر قندی خود استفاده می کنید و در واقع قند می سوزانید نه چربی!  اگر قرار بود با انجام دادن  تمرینات هوازی چربی‌ سوزی کنید ، پس همه می‌توانستند در طول روز آنقدر دوچرخه سواری‌ کنند تا تمام چربی‌‌های آنها بسوزد! اما همه ما می دانیم که این‌گونه نیست. تمرین بیش از حد باعث می شود بدن از ماهیچه‌ها به عنوان منبع سوخت استفاده کند و به جای اینکه چربی‌‌ها را بسوزاند ، آن را ذخیره  می کند وبه جای آن بدلیل مصرف بیش از ذخایر گلیکوژن بافت عضلانی تحلیل می رود .
مضرات و مزایای  کورتیزول:
دقت کنید که وقتی از مضرات کورتیزول گفتیم در صورتی است که بیش از حد نیاز این هورمون ترشح شود که این اتفاق در صورت استرس و فشارهای عصبی رخ می دهد وگرنه میزان کافی کورتیزول در بدن باعث تقویت حافظه کوتاه مدت و کمک به کبد در پاکسازی سموم از بدنمی شود ،همچنین دستگاه ایمنی بدن نیز با همکاری این هورمون سطح قند خون بدن را تنظیم می‌کند.
اما در صورت ترشح بیش از حد این هورمون شامل مضراتی همچون  افزایش فشار خون و کاهش تراکم استخوان‌هااست . کورتیزل را عامل اصلی چاقی شکمی و سکته های قلبی وموارد دیگر میدانند.البته باز هم نیاز به تاکید است که مقدار نرمال کورتیزول در بدن مشکلی‌ ایجاد نخواهد کرد ،اما  زمانی‌ که بدن در مواجه با استرس قرار می‌گیرد مقدار این هورمون افزایش می‌یابد و این زمان است که باید احساس خطر کرد.
(طیبه خزاعلی)







۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن