تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را با اعتقاد و دوستى محمد و آل پاكش و با تسليم در ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848385153




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يك پرسش بي‌پاسخ در دل تاريخ جنگ


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: يك پرسش بي‌پاسخ در دل تاريخ جنگ
شخصيت شهيد محمدجواد تندگويان يك الگوي تمام‌عيار و تمام نشدني در تاريخ دفاع مقدس است. وزير نفت شهيد رجايي، فارغ از عناوين و منصب‌هايي كه در حكومت نوپاي جمهوري اسلامي داشت، در روزهايي كه دشمن آبادان را زير آتش سنگين خود قرار داده بود، در آن شرايط سخت و دشوار براي بازديد از وضعيت پالايشگاه‌هاي آبادان، راهي اين شهر شد كه در طول مسير به همراه معاون و ديگر همراهانش به اسارت عراقي‌ها درآمد. اسارت و شهادت اين وزير انقلابي، همانند برخي چهره‌هاي ديگر مثل حاج احمد متوسليان يك علامت سؤال بزرگ در تاريخ است. در ادامه نگاهي به روايت‌هاي افرادي كه در جريان اسارت و نحوه شهادت تندگويان بوده‌اند، مي‌اندازيم تا زواياي تازه‌اي از اسارت و شهادت او پيش‌رويمان باز شود.
نویسنده : احمد محمدتبريزي 


   روايت اول: سعيد صادقي
عكاس جنگ
قبل از شروع جنگ تحميلي صادقي عكاس روزنامه جمهوري اسلامي بود و به واسطه رفت ‌و آمدش به مجلس، آشنايي نسبي با وزيران دولت رجايي داشت. آن زمان تندگويان جواني بود كه هنوز به 30 سال نرسيده و توانسته بود تنها با سه رأي مخالف، عهده‌دار يكي از حساس‌ترين وزارتخانه‌هاي دولت شود.  شهيد تندگويان مهرماه سال 1359 در نزديكي دارخوين، نزديك جاده آبادان- اهواز به اسارت بعثي‌ها درمي‌آيد. تلويزيون عراق پس از به اسارت درآمدن وي، در برنامه‌هاي خود اعلام مي‌كرد: اكنون ايراني‌ها نه وزير نفت دارند و نه نفت. دولت ايران تا يك سال به اميد بازگشت تندگويان از انتصاب وزير نفت جديد، خودداري كرد.  پس از پايان جنگ و در جريان تبادل اسرا در سال 1370 پيكر تندگويان به ايران تحويل داده شد ولي زمان و نوع شهادتش يك علامت سؤال بزرگ بود. سال 2003 وقتي امريكا به عراق حمله مي‌كند، صادقي راهي عراق مي‌شود. در ميان پرونده و اسنادي كه به چشم‌شان مي‌خورد، عكسي از شهيد تندگويان هم جلب توجه مي‌كند:«ما در بين اين مدارك عكسي از شهيد تندگويان ديديم و تصميم گرفتيم كه اين عكس‌ها را جمع‌آوري كنيم. در اين اثنا عكسي از شهيد تندگويان پيدا كرديم كه در بين عراقي‌ها گرفتار بودند، البته قيافه ايشان چندان تغييري نكرده بود. در ذهن ما اين موضوع شدت گرفت كه دنبال عكس‌هاي جنگ ايران و عراق بگرديم.»
صادقي با ديدن عكس، به جست‌وجوي عكاسش مي‌پردازند و عاقبت سيد بطاط، كسي كه از تندگويان عكاسي كرده را پيدا مي‌كنند. زماني كه از او درباره شهادت وزير نفت ايران سؤال مي‌كنند، بطاط مي‌گويد كه ايشان تا حوالي سال 1370 زنده بود. ادامه ملاقات را صادقي اينگونه بيان مي‌كند: «آقاي بطاط نخستين كسي بود كه از شهيد تندگويان عكس گرفته بود و اطلاع داشت كه تا چه زماني زنده بود. مي‌گفت بر اثر شكنجه سنگين، شهيد شد و اين اطلاعات را از طريق احمد زيدان كه از دوستان صميمي‌اش بود به دست آورده و از طريق رده‌هاي بالاي مسئولان عراق فهميده بود كه مهندس تندگويان تا نزديك سال 1370 زنده بوده است. در واقع ايشان به خاطر شدت جراحت‌هاي وارده شهيد شده بود.»
   روايت دوم: فاطمه تندگويان
خواهر شهيد
شهيد تندگويان در دوران اسارت با خانواده‌اش نامه‌نگاري داشته. خواهر شهيد مي‌گويد: «در چند نامه‌اي كه در ابتداي اسارت نوشته بودند احتمالاً شرط ادامه نامه‌نگاري با خانواده‌شان را گرفتن اطلاعاتي از شهيد تندگويان معين كرده بودند. به همين دليل در آخرين نامه‌اي كه نوشته بودند آمده بود: من محمد‌جواد تندگويان، اسير جنگ هستم و مايل به ارتباط با خانواده‌ام نيستم. اين كلمات بار معنايي داشتند. اينكه اسير جنگ هستم و نه اسير جنگي. نامه‌هايي كه مي‌نوشتند بيشتر از دو جمله نبود.
تمام دوران اسارت ايشان در استخبارات و در سلول انفرادي بوده است. چند بار در بهداري توسط اسراي ديگر و اسراي كويتي ديده شده بود. احتمالاً بعد از شكنجه‌ها او را به بهداري مي‌بردند و در آن فرصت‌هاي كوتاه به نحوي خودش را به ساير اسرا معرفي كرده بود. يكي از اسراي ايراني به شهيد گفته بود كه اگر پيامي داريد من به خانواده‌تان برسانم و ايشان در جواب گفته بود كه پيغام من اين است: «صبر و مقاومت.» وي با اشاره به مشخص نشدن تاريخ دقيق شهادت محمدجواد تندگويان بعد از سال‌ها بيان مي‌كند: «گزارش پزشك قانوني ايران و گزارش صليب سرخ كه نشان مي‌داد در چه زماني ايشان شهيد شده است را به ما نشان ندادند. به نحوي ترجيح مي‌دادند كه تاريخ شهادت هميشه مخفي بماند و تصور همه بر اين باشد كه ايشان همان موقع كه رفت در سال 60 شهيد شد. من دستنوشته از تيم پزشكي اعزامي به عراق در مورد آزمايشات مفصلي از شهيد دارم. ولي اين سند رسمي نيست.» همسر شهيد هم‌ اظهارات مشابهي مثل خواهر شهيد دارد و مي‌گويد: متأسفانه ما هيچ‌گاه متوجه نتيجه جلسه‌اي نشديم كه درباه زمان شهادت شهيد تندگويان در وزارت خارجه برگزار شد. قرار بود در اين جلسه نتيجه نهايي و گزارش مكتوب درباره تحقيقاتي كه درباره پيكر شهيد تندگويان انجام شده است را اعلام كنند اما آن گزارش محرمانه اعلام شد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن