واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
وجود 4 معدن طلا در استان زنجان استانها > زنجان - استان زنجان دارای چهار معدن طلاست که مطالعات اکتشافی و استخراج در آنها طی سال جاری در دستور کار قرار می گیرد.
رباب داداشی معاون امور معدنی و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در جمع خبرنگاران زنجان با بیان مطلب فوق افزود: در سال جاری یکی از محورهای اکتشافی سازمان در حوزه معادن طلا می باشد.
وی یادآورشد: طلا در بین حجم انبوهی از خاک قرار دارد و برای بهره برداری باید در مسیر فرآوری قرار گیرد.
داداشی اظهار کرد: فرآوری طلا برای دستیابی به سنگ طلای خالص به منظور ذوب و بهره برداری، نیازمند انتقال به واحد صنعتی مربوطه است.
معاون امور معدنی و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: جابجایی خاک معادن طلا، هزینه های کلانی را می طلبد که به صرفه بودن فعالیت در این عرصه، نیازمند راه اندازی واحد فرآوری در نزدیکی معدن است.
وی با بیان اینکه هم اکنون از معدن طلای توزلار بهره برداری می شود، خاطر نشان کرد: اکتشاف و استخراج معدن طلای گولوجه در سال جاری در اولویت های برنامه فعالیت های معدنی زنجان قرار دارد.
داداشی ادامه داد: دو معدن دیگر طلا در منطقه انگوران شهرستان ماهنشان قرار دارند که عملیات مطالعات اکتشافی آنها در سال جاری انجام می شود.
استان زنجان از معدود مناطق دارای معادن طلا در کشور محسوب می شود.
معاون امور معدنی و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: بهره برداری از معادن طلا برخی مشکلات زیست محیطی به همراه دارد که تا کنون مسائل زیست محیطی معدن طلای گولوجه با سازمان حفاظت محیط زیست کشور برطرف شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی بهره برداری از معادن طلا به علت استفاده زیاد از سیانور است.
سیانور در هنگام اکتشاف و استخراج از معادن طلا به کار می رود، در صورتی که این ماده سمی با دقت و رعایت نکات زیست محیطی مورد استفاده قرار نگیرد در خاک منطقه نفوذ می کند و آلودگی زیست محیطی به دنبال دارد.
داداشی در ادامه افزود: ایجاد مراکز فرآوری برای جلوگیری از خامفروشی نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
وی تصریح کرد: موانع و مشکلات موجود در بخش معادن استان بیشتر در زمینه کسری سرمایهگذاری و وجود معارض است که در برخی موارد سبب پیش آمدن مشکلاتی برای بهروری و ادامه حیات کاری معادن استان میشود.
معاون امور معادن سازمان با اشاره به اینکه مشکلات معادن متاثر از مسائل ملی و استانی است، عنوان کرد: عدم ثبات بلندمدت قوانین و عدم وجود مطالعات کافی درباره معدان، مشخص نشدن ذخایر و عمق آنها، مشکل نبود بازار، فرسوده بودن ماشینآلات و همچنین نبود زیرساختهای مناسب معدنی و نیز کوچک بودن مقیاس معادن و پایین بودن میزان استخراج و پایین بودن سود آنان و غیره از مشکلات ملی است و نیز بخشی از مشکلات مختص استان نیز در فعالیتهای معدنی نشات گرفته از مشکلات ملی است.
این مسئول با بیان اینکه بازار فروش تولیدات معدنی به شدت متاثر از بازارهای جهانی است، خاطرنشان کرد: قیمت فرآوردههای معدنی استان به شدت به قیمتهای جهانی وابسته است و در سالهای گذشته به دلیل تحریمها امکان انجام صادرات در این بخش میسر نبوده است که البته مشکلات بخش خدمات فنی و مهندسی با تشکیل نظام مهندسی معدن تا حدودی برطرف شده است ولی تا رسیدن به استانداردهای لازم فاصله زیادی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه اولویت اکتشافی برای امسال در زمینه ماده معدنی طلا، سرب و روی، سنگ آهن و مس است، خاطرنشان کرد: ایجاد مراکز فرآوری برای جلوگیری از خامفروشی نیز امسال در اولویت برنامههای کاری قرار دارد زیرا خام فروشی سبب پایین آمدن قیمت موادمعدنی و در نتیجه کاهش سود معادن میشود.
کلید واژه ها: استان زنجان - زنجان - معدن -
چهارشنبه 8 اردیبهشت 1395 - 15:28:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]