واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناس آرایشی و بهداشتی علوم پزشکی اهواز عنوان کرداطلاعرسانی؛ مهمترین راه پیشگیری از قاچاق فرآوردههای سلامتمحور در کشور
کارشناس مسئول گروه آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: آگاهسازی مخاطبان و اطلاعرسانی سریع و به موقع به شهروندان مهمترین راه پیشگیری از قاچاق فرآوردههای سلامتمحور است.
موسی ظهیرینژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: هزینههای هنگفت اقتصادی به کشور با قاچاق کالاهای سلامتمحور تحمیل میشود.
وی با بیان اینکه کیفیت پایین فرآوردههای آرایشی تولید داخل نسبت به مشابه خارجی پایین است، افزود: برخی افراد به مصرف فرآوردههای آرایشی و بهداشتی با کیفیت بالا و تولید شده در کشورهای اروپایی با هر قیمت ممکن تمایل دارند.
کارشناس مسئول گروه آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: این امر باعث شده تا کشور ما هزینههای هنگفتی بابت موارد قاچاق این کالاها متحمل شود. وی خاطرنشان کرد: از بین رفتن نیروی تولید داخلی، انتقال ارز داخل به کشورهای خارجی برای انجام معاملات، حمل و نقل کالای خارجی در شرایط نامساعد اقتصادی و تحریمهای ظالمانه کشورهای غربی از جمله این هزینهها است.
*راهاندازی مراکز تحقیق برای مبارزه با قاچاق در کشور گامی مهم در تحقق شعار سال این کارشناس افزود: ثبت منبع شرکتهای تولیدکننده توسط وزارت بهداشت به منظور صدور پروانه بهداشتی واردات، تولید کالاهای تقلبی در کشورهای حاشیه خلیج فارس و ورود غیرمجاز آنها به داخل کشور توسط افراد سودجو و یغماگر داخلی، بیمار شدن افراد به دلیل مصرف کالاهای تقلبی و بیکیفیت با برند خارجی و هزینه درمان آنها ما را به این فکر فرو برد که چگونه میتوان با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری به ایدهها و خلاقیتهای داخلی تکیه کرد. ظهیرینژاد تصریح کرد: میبایست دولت و بخش خصوصی به کمک همدیگر افراد مستعد این مرز و بوم را شناسایی، قدر نهاده و با صرف بودجه نسبی به راهاندازی مراکز تحقیق و توسعه قوی در کشور همت گمارند.
کارشناس مسئول گروه آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تأکید کرد: عدم ارج نهادن به نیروها و سازمانهای کاشف کالای قاچاق، تاکنون از طریق عدم پرداخت حقالکشف و حقوق مربوطه علاوه بر تضعیف انگیزه این افراد راه طمع افراد سودجو در مملکت ما را روزبهروز افزونتر میکند و این احتمال را که کسی راه را گم کرده و به ورطه این افراد بیفتد، تقویت میکند. ظهیرینژاد عنوان کرد: تشویق عملی و پرداخت حقوق این افراد میتواند یکی از راههای تضمین کننده سلامت افراد جامعه باشد که باید با قدرت پیگیری و عملیاتی شود. وی گفت: شاید بتوان گفت که اطلاعرسانی مهمترین راه پیشگیری از قاچاق فرآوردههای سلامت محور بوده و در اصل سپردن حفظ سلامت افراد جامعه به دست خود اشخاص مصرفکننده است. * تشکیل کمپینهای مردم نهاد و بسیج مردمی گامی مهم در مبارزه با قاچاق ظهیری در پایان تأکید کرد: تبیین صحیح و واقعی اثرات سوء و جبرانناپذیر ناشی از مصرف فرآوردههای غیرمجاز و قاچاق برای افراد جامعه از طریق وسایل ارتباط جمعی همچون رسانه ملی، سایتهای اینترنتی و شبکههای مجازی باعث آگاهی مردم از بیماریهای حاد و مزمن و به خطر افتادن سلامت آنها میشود و این مقصود با صرف هزینه، تشکیل کمپینهای مردم نهاد و بسیج مردمی محقق میشود.
انتهای پیام/72027/ت40
95/01/22 :: 10:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]