واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سکوت جلیلی در قبال خرید 2هزار میلیارد اوراق قرضه از آمریکا در دوران مدیریتش
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ریشه اختلاف و دعوای ایران و آمریکا تمدنی و موضوع آن هم آزادی، استقلال و نظام اسلامی است.
آفتاب : سعید جلیلی سه شنب شب در دانشگاه علوم پزشكی، خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند افزود: دعوا بر سر یك موضوع نیست، آمریكا در ایران با نظام مشكل دارد زیرا در كشور پدیده ای شكل گرفت كه فقط مقاومت نمی كند، پیشرفت می كند و می تواند این اندیشه را محقق و موفق نیز كند.
به گزارش ایرنا، جلیلی با بیان اینكه در مناسبات جهانی حدود 200 واحد(كشور) سیاسی وجود دارد كه از نظر جمعیت، مساحت و ... مشابه هم نیستند، یادآور شد: از داشتن روابط سازنده با همه كشورها جز اسرائیل استقبال می كنیم و در این میان، یك كشور استثنا وجود دارد و آن ایالات متحده آمریكاست. در مناسبات با آمریكا نكات ویژه ای طرح می شود و برخی كشورهای اروپایی ، مشابهت هایی با آمریكا دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش اختلاف ایران با آمریكا یا بالعكس چیست؟، اظهار كرد: درك موضوع مناقشه دو كشور نیاز به فهم صحیح دارد. بعد از جنگ جهانی دوم انحصار ویژه ای برای عده ای كه تعداد آنها از انگشتان یك دست بیشتر نیست، در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای خود حق وتو قائل شدند آنچه به نفع شان نباشد، وتو می كنند.
جلیلی یادآور شد: در ایران انقلاب اسلامی به عنوان یك جریان پیروز و مدل جدیدی را در عرصه جهانی ارائه كرد و دیدیم كه در هشت سال دفاع مقدس عربستان سعودی ، 28.7میلیارد دلار به صدام حسین كمك كرد.
وی با بیان اینكه هدف اصلی آمریكا انرژی هسته ای نیست، گفت: هدفش هسته انرژی كه همان ایمان مردم ایران به خداست، مورد نظر هست كه وجود چنین هسته انرژی مانع پیشرفت و برنامه های او در ایران می شود . در ایران مدل و پدیده ای شكل گرفت كه هیمنه قدرت پوشالی آمریكا را در هم شكست و پیروزی رژیم صهیونیستی را در منطقه خاورمیانه نیز درهم كوبید .
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح كرد: با پیروزی انقلاب قدرتی در منطقه در برابر آمریكا شكل گرفت كه منابع نرم افزاری دارد، سخت افزار تولید می كند و در مقابل زیادی خواهی، انحصار گرایی او مقاومت و ایستادگی می كند. امروز، آمریكا با چنین ملتی رو به روست و آن را در عرصه های مختلف هم تجربه كرد و تلاش دارد كه ایران هسته ای نشود و امروز آنها با ملتی رو به رو هستند كه منابع قدرتی دارند كه سرمایه های خود را در این عرصه حفظ می كند. اگر صحبتی از معامله می كنند، تلاش دارند سرمایه را حفظ كند و این سرمایه همان شهدای هسته ای و شهدای گرانقدر انقلاب و دفاع مقدس هست.
جلیلی یادآور شد: دشمن از غنی شدن چنین نسلی نگران است این نسل در راستای منافع خود ایستادگی می كند و دشمن می خواهد اندیشه خود باوری و خدا محوری را در این مردم از بین ببرد. هدف آنها از طرح برجام 2 و برجام 3 این هست از انرژی هسته ای به « هسته انرژی» برسند كه همان ایمان و وحدت است و از این مساله نگران هستند.
به گفته جلیلی هدف دشمن نابودی تفكر اسلامی با فسیل های غرب زده و نداشتن اندیشه خودباوری است. بحث برجام 2 و برجام 3 این است، منابع ملت را خالی كنند كه هجمه آنها نشان از استیصال دارد.
به گفته این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام آنها همراه با فشار از بیرون در صدد ایجاد تردید و همنوایی با درون نیز هستند و می خواهند باورها ضعیف نگه داشته شود.
وی در ادامه به رابطه متقابل نظام و دانشگاه اشاره كرد و گفت: میل و مدل آمریكا مساله ای است كه رهبر معظم انقلاب در اول فروردین ماه به آن اشاره كردند.
جلیلی همچنین به پرسش های چهار نفر از نمایندگان تشكل های دانشجویی در مورد مسایل مختلف و انتقاد از عملكردش كه شش سال مسئولیت مذاكره تیم هسته ای ایران را بر عهده داشت،پاسخ گفت .
وی گفت: تعداد سانتریفیوژها 19هزار دستگاه بود و در چند ماه اخیر آمریكا وارد تحریم هایی جدیدی شد كه ایجاد محدودیت برای صدور ویزا در سفر افراد به ایران یك نمونه آن است. این موارد بعد از توافق برجام اعمال شد و امروز هم تحریم ها را ادامه می دهد كه قلب راكتور هسته ای اراك را پر از سیمان كردند، سانتریفیوژها را جمع و مواد را خارج كردند.
جلیلی بیان كرد: در دفاع از حق یك ملت برد - برد معنا ندارد عملا تجربه این سه سال را ببینید می گویند ایران تعهدات خود را بعد از توافق انجام داد و چرا در موضوع های دیگری پافشاری می كنند. امروز دشمن اهرم تحریم را در دست گرفته و دائم بهانه تراشی می كند و سال 92 وقتی تحویل شد، روزانه 1.4میلیون بشكه نفت استخراج می شد و در آینده نزدیك این مساله را همراه با اسناد و مدارك طرح خواهم كرد.
به گزارش خبرآنلاين، اگرچه در روزهاي اخير ماجراي سرمايه گذاري خارجي ايران در آمريکا و بلوکه شدن دو هزار ميليارد تومان از اموال بانک مرکزي در اين کشور، به موضوع اول فضاي سياسي و رسانه اي کشور بدل شده است و اين اتفاق در دوره تصدي جليلي رخ داده؛ اما او در خلال سخنراني سراسر ضد آمريکايي اش، هيچ اشاره اي به اين موضوع نکرد. رئيس سابق تيم مذاکره کننده هسته اي کشور نگفت که چرا با وجود غير قابل اعتماد بودن آمريکا، در دولت گذشته از اين کشور متخاصم اوراق قرضه خريداري شده است؟
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]