واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: یک مسئول در وزارت خارجه:غفلت كنيم مفاخر ما را تصاحب مي كنند
معاون پژوهشي مركز پژوهش هاي وزارت امور خارجه گفت: اگر به فكر مفاخر ملي مان نباشيم ديگر كشورها آنها را تصاحب خواهند كرد.
به گزارش ايرنا، مرتضي دامن پاك روز يكشنبه در جمع مسئولان ستاد اجرايي نخستين همايش جهاني خاتم الشعرا "عبدالرحمان جامي" در تربت جام افزود: اگر مسئولان فرهنگي برنامه ريزي نكنند، ديگر كشورها به فكر افتاده و به لحاظ كسب عنوان و جذب گردشگر براي مفاخر ايران برنامه ريزي خواهند كرد.
وي گفت: پرداختن به مفاخر براي جلب توجه، معرفي شخصيت ها و اماكن تاريخي در كشور اهميت دارد و از سويي نيز توجه به مشاهير فرهنگي هر شهرستان، باعث كمك به توسعه آن منطقه مي شود.
دامن پاك به قابليت بالاي تربت جام در اين حوزه اشاره كرد و گفت: اين شهرستان با داشتن بيش از يكصد چهره عرفاني و ادبي، هرسال مي تواند ميزبان يك همايش ملي و بين المللي بوده و از اين قبل بهره برداري كند.
وي با اشاره به عبور جاده ابريشم از اين خطه افزود: تربت جام در مسير جاده تاريخي ابريشم قرار دارد كه بايد براي جلب نگاه جهانيان و جذب كمك هاي مالي جهاني بايد تدبيري بينديشيم.
معاون پژوهشي مركز پژوهشهاي وزارت امور خارجه به برگزار كنندگان همايش جهاني عبدالرحمن جامي توصيه كرد: چنين همايش هايي نبايد برگزار و بعد رها شوند بلكه بايد روي موضوعات آن كار كرد.
دامن پاك افزود: در زادگاه عبدالرحمن جامي هيچ اثر و نشانه اي از آن شاعر و عارف بزرگ وجود ندارد و حاتل آنكه در شهر دوشنبه تاجيكستان يك خيابان بزرگ به نام عبدالرحمن جامي نامگذاري شده است.
وي تاكيد كرد: همزمان با برپايي همايش عبدالرحمن جامي بايد تنديس و يادمان جامي را آماده و در مكاني از شهر نصب كرد و حتي المقدور يكي از ميادين شهر به نام وي نام گذاري شود.
وي با اشاره به تفاوت همايش جامي با ديگر همايشهاي ملي گفت: برگزاري همايش عبدالرحمن جامي كه در سطح جهان به معناي واقعي مطرح شده براي كشور ما داراي اعتبار خواهد بود و شماري از روساي دانشگاهي و شخصيتهاي علمي و ادبي جهان مهمان ويژه اين همايش خواهند بود.
معاون پژوهشي مركز پژوهش هاي وزارت امور خارجه با اشاره به اهتمام اين
وزارتخانه براي برپايي آبرومندانه اين همايش، از مديران اجرايي اين شهرستان خواست تا با نگاهي علمي، پاي كار برپايي اين رويداد مهم باشند.
همايش بين المللي نكوداشت عبدالرحمن جامي بناست تابستان امسال در زادگاهش تربت جام برگزار شود.
نورالدين عبد الرحمن بن احمد بن محمد معروف به جامي متولد ۲۳ شعبان ۸۱۷ و متوفي در ۱۷ محرم ۸۹۸ ه ق، موسيقيدان، اديب و صوفي نامدار سده نهم قمري است.
وي كه در خرگرد جام، كه آنزمان از تبعات هرات بود، زاده شد و رشد يافت بعدها به دليل تولدش در جام و ارادتش به شيخ الاسلام احمد جام، لقب جامي را براي خود برگزيد كه چون آخرين نفر از شاعران بزرگ فارسي شناخته شده، عنوان خاتم الشعرا را به او داده اند.
وي علاوه بر ديوان اشعار و بهارستان، كه به تقليد از گلستان سعدي سروده، اثر معروفي چون هفت اورنگ را به رشته نظم درآورده كه خود مشتمل بر هفت كتاب در قالب مثنوي شامل سلسله الذهب، سلامان و ابسال، تحفه الاحرار، سبحه الابرار،
يوسف و زليخا، ليلي و مجنون و خردنامه اسكندري است.
شهرستان 270 هزار نفري تربت جام در 167 كيلومتري جنوب شرق مشهد قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۸ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - 17 April 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]