واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش 57 درصدی صادرات میعانات گازی پارس جنوبی در فروردین ماه 95
مدیركل گمرك منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: در فروردین ماه امسال، یك میلیون و 338 هزار و 451 تن میعانات گازی به ارزش540 میلیون و 576 هزار و 843 دلار از پارس جنوبی به خارج از كشور صادر شد كه نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزن 57درصد و از نظر ارزش 9درصد افزایش داشته است.
آفتاب : خداداد رحیمی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره صادرات محصولات پارس جنوبی گفت: پس از اجرایی شدن برجام، روند صادرات محصولات تولیدی این منطقه، روند رو به رشد خوبی داشته است.
وی با بیان اینكه با رفع كامل محدودیت های بانكی، میزان صادرات افزایش بیشتری خواهد داشت، افزود: در سال اقتصادی مقاومتی و همزمان با افزایش مراودات بین المللی تلاش می شود زیرساخت های فنی و فیزیكی و قانونی برای افزایش صادرات محصولات تولیدی پارس جنوبی گسترش یابد.
وی درباره وضعیت صادرات سایر محصولات تولیدی پارس جنوبی از جمله پتروشیمی نیز گفت: در نخستین ماه امسال، یك میلیون و 538 هزار و 646 تن كالای غیرنفتی به ارزش افزون بر780 میلیون 518 هزار و 129 دلار به خارج از كشور صادر شده است.
وی اضافه كرد: میزان صادرات كالاهای غیر نفتی منطقه پارس جنوبی در فروردین ماه، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 48 درصد و از نظر ارزش هفت درصد رشد داشته است.
مدیركل گمرك منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ادامه داد: در مجموع در مدت یاد شده بیش از 2 میلیون و 877 هزار و 97 تن كالا شامل میعانات گازی، پلی اتیلن سبك و سنگین، بوتان، پروپان، مونو و دی اتیلن گلایكول، بوتادین، متانول، جامبوواكس، پارازایلین، اورتوزایلین، پلی پروپیلن، استایرن مونومر، هوی اند، نفتا، گاز آمونیاك، كود اوره و رافینیت به ارزش بیش از یك میلیارد 321 میلیون و 94 هزار و 972 دلار از این گمرك به خارج از كشور صادر شد.
وی گفت: صادرات انواع كالا از پارس جنوبی در فروردین ماه، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی و ارزش به ترتیب 51 و هشت درصد افزایش داشت كه سهم میعانات گازی از كل كالاهای صادراتی از نظر وزن 47 درصد و از نظر ارزش 41 درصد بود.
به گزارش ایرنا، میدان گازی پارس جنوبی (یا گنبد شمالی در بخش قطری)، بزرگترین میدان گازی مستقل جهان است كه با داشتن 34.2 تریلیون مترمكعب گاز استحصال پذیر، حدود ١٩ درصد از كل ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. این میدان گازی علاوه بر ذخایر عظیم گاز طبیعی، حدود ١٦ میلیارد بشكه میعانات گازی استحصال پذیر، نفت و مقادیر زیادی هلیوم دارد.
این میدان گازی در عمق بیش از سه هزار متری از بستر خلیج فارس و در محوطه ای به وسعت ٩ هزار و ٧٠٠ كیلومتر مربع واقع شده است. حدود سه هزار و ٧٠٠ كیلومتر مربع از این میدان مشترك، در آب های سرزمینی ایران و حدود 6 هزار كیلومتر مربع دیگر در آب های قطر واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]