واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رییس دانشگاه و معاونان در دیدار با اصحاب رسانه گزارش عملکردی دادند به مناسبت هفته سلامت کنفرانس خبری رییس دانشگاه و معاونان بهداشتی ،توسعه و درمان با اصحاب رسانه در سالن کنفرانس شهیدآوینی دانشگاه برگزار شد
۱۳۹۵ سه شنبه ۷ ارديبهشت ساعت 10:30
به گزارش پانااز گلستان؛رئیس دانشگاه در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار هفته سلامت سال جاری با عنوان غلبه بر دیابت، اظهار داشت: براساس آمارهای موجود شش درصد جمعیت کشورها مبتلا به بیماری دیابت هستند.
دکتر تقی ریاحی علت عمده مرگ و میرها در استان را بیماری های قلبی و عروقی بیان کرد و افزود: 50 درصد بیماران مبتلا به دیابت به بیماری قلبی و عروقی مبتلا می شوند.
وی در خصوص انجام اقدامات برای شناسایی و درمان افراد مبتلا به دیابت، گفت: سن بررسی و غربالگری این بیماری در کشور ما 45 سال است، اما در گلستان تست این بیماری برای افراد بالای 30 سال انجام می شود و تاکنون این اقدام در روستاها و برخی از شهرهای زیر 20 هزار نفر اجرایی و در دیگر شهرها نیز انجام خواهد شد.
وی اضافه وزن و چاقی، افزایش فشار خون، مصرف بی رویه مواد قندی و رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی و استرس از علل رشد ابتلا به بیماری دیابت در جامعه است.
وی با بیان این که کاهش وزن، تحرک و ورزش می تواند بیماری دیابت را کنترل و عوارض آن را 10 سال عقب بیندازد، تصریح کرد: تغییر سبک زندگی یکی از الزامات مقابله با بیماری دیابت است و گسترش و توسعه خدمات درمانی به تنهایی در استان جوابگوی کنترل این بیماری نخواهد بود.
دکترریاحی گفت: در همه شهرهای استان کلینیک های دیابت فعالتر می شوندودر گرگان و کردکوی این مراکز به خوبی کارهای مربوط به شناسائی بیماران مبتلا را انجام داده اند و این رویه در دیگر شهرها نیز ادامه می یابد.
رئیس دانشگاه در ادامه افزود: امسال "کمپین بیماری های غیرواگیر" به منظور آگاه سازی مردم در حوزه سلامت و از جمله دیابت راه اندازی شده است.
به گفته وی سیاست های وزارت بهداشت نیز در جهت جلوگیری از گسترش این بیماری است و در گلستان هم اینک مرحله اول اطلاع رسانی و آموزش در دستور کار قرار داشته و توسط مراکز بهداشتی و درمانی انجام می شود.
دکترریاحی از اجرای مرحله دوم غربالگری در روستاها نیز خبر داد و گفت: در قالب این طرح اگر فردی با چربی و فشار خون بالا شناسایی شود و احتمال ابتلای او به دیابت وجود داشته باشد، اقدامات لازم درمانی انجام می گیرد.
وی تصریح کرد: در قالب این طرح های غربالگری دیابت، چربی و فشار خون افراد بررسی می شود و در صورت ابتلا، مراحل درمانی پیگیری می شود که در این راستا بحث درمان نیز توسط پزشکان عمومی، کارشناسان تغذیه و کلینیک های تخصصی درمان پیگیری می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه نیز در این کنفرانس با اشاره به آمار بالای بیماران دیابتی در استان، گفت: عوارض دیابت فراتر از خود بیماری بوده و لایه های پنهان آن در استان نگران کننده است. دکترمحمد رضا هنرور اظهار داشت: شیوع دیابت در کشور و استان بسیار بالا است و اگر در مسیر مبارزه به آن از مردم کمک نگیریم، بدون شک مشکلات زیادی در تامین سلامت مردم خواهیم داشت. وی اضافه کرد: در سطح روستاهای استان تاکنون 15 هزار نفر بیمار مبتلا به دیابت شناسائی شده اند و در غربالگری که در حدود یک سوم شهرهای زیر 20 هزار نفر با 49 هزار نفر جمعیت انجام شد ،در مجموع 870 بیمار شناسائی شدند.
وی پیش بینی کرد که در غربالگری دیابت در شهرها افزون بر 30 هزار نفر مبتلا به این بیماری شناسائی شوند.
وی ادامه داد: همچنین براساس بررسی های انجام شده عدد قند خون 20 هزار نفر هم طبیعی نیست و این درحالی بوده که بیماری دیابت و قند خون بالای برخی از مردم استان نیز به دلیل مراجعه نکردن به مراکز درمانی، مشخص نمی شود.
وی ادامه داد: میزان متوسط این بیماری در کشور به مراتب از میانگین جهانی بالاتر است و اگر به مقابله با آن نپردازیم، شیوع بیشتر و عوارض بسیار بدی خواهد داشت و این درحالی است که بیماری های قلبی و عروقی (علل عمده مرگ و میرها) رابطه مستقیم با بیماری دیابت دارد.
دکترهنرور با بیان بیان اینکه سرعت ابتلا به بیماری دیابت از سرعت مبارزه و پیشگیری از آن بیشتر است، افزود: توجه به افزایش دانش جامعه در خصوص سلامت و آگاهی از راهکارهای پیشگیری از بیماری های مختلف و از جمله دیابت در این جهت کمک رسان خواهد بود.
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه نیز گفت: مرکز درمان و تشخیص ناباروری استان در خرداد امسال به بهرهبرداری میرسد. دکتر علی عمو زادمهدیرجی، اظهار کرد: مرکز درمان و تشخیص ناباروری یکی از نیازهای ضروری استان محسوب میشود که تجهیزات آن واردشده و تا پایان اردیبهشتماه تجهیز آن به پایان میرسد. وی افزود: امسال سال باشکوهی در حوزه زیرساختهای بهداشتی و درمانی در استان است و ماه گذشته چندین پروژه مهم با حضور وزیر بهداشت در استان بهرهبرداری شد. وی بابیان اینکه اکنون فضای فیزیکی ۱۲ پروژه در حوزه بهداشت و درمان در استان آماده تجهیز است، ادامه داد: بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی شهدای بندرگز به مرحله نهایی رسیده و تا پایان اردیبهشتماه تجهیزات آن وارد استان میشود. دکترعمو زاد با اشاره به اینکه در اوایل سال ۹۴ سه کلینیک ویژه تخصصی در گرگان و علیآباد به بهرهبرداری رسید، تصریح کرد: سعی است تا پایان امسال ۶ کلینیک ویژه تخصصی و فوق تخصصی در شهرستانهای کردکوی، گنبد، گالیکش، آققلا، کلاله و بندر ترکمن راهاندازی کنیم. معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه خاطرنشان کرد: فاز دوم بیمارستان طالقانی گنبد، مرکز دیالیز در مراوهتپه، آزمایشگاه مرکز بهداشت علیآباد، ۷ اتاق عمل و ۷ پایگاه اورژانس نیز تا هفته دولت در استان به بهرهبرداری میرسد. وی بابیان اینکه ۶ مرکز جامعه سلامت جزو پروژههایی است که در سال جاری باید به بهرهبرداری برسد، گفت: امسال ۱۹ مرکز بهداشتی و درمانی روستایی در سراسر استان به بهرهبرداری میرسد و تا پایان سال جشن شکوفایی مراکز بهداشتی و درمانی روستایی در گلستان مانند جشن ملکی شدن خانههای بهداشت روستایی در سال ۹۳ برگزار میشود. معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه از افزایش دو برابری تختهای مراقبتهای ویژه خبر داد و اضافه کرد: هماکنون ۲۱۰ تخت مراقبت ویژه آماده ارائه خدمت است و با تجهیز ۸۰ تخت جدید تا نیمه اول خرداد ۸۰ تخت مراقبت ویژه در استان به چرخه خدمت افزوده میشود. وی ادامه داد: مرکز دیالیز گالیکش و بندر ترکمن نیز با مشارکت خیرین آماده تجهیز شده و فاز توسعه بیمارستان آزادشهر و دو یا سه بخش جدید در بیمارستان خان ببین تا هفته دولت انجام میشود. در ادامه معاونت درمان دانشگاه از راهاندازی کلینیک تخصصی دیابت در تمام شهرهای استان خبر داد و گفت: هماکنون تنها شهرهای گرگان، گنبد و کردکوی دارای مراکز خدمات تخصصی دیابت هستند. دکترسید احمد حسینی افزود: ما برای مقابله با بیماری دیابت نیازمند اطلاعرسانی همگانی در این حوزه هستیم. وی اضافه کرد: این کلینیکها به بیماران دیابتی در خصوص عوارض داخلی، چشمپزشکی، قلبی و عروقی و ... و همچنین مراقبتهای مقدماتی و پیشرفته خدمات ارائه میکند. دکترحسینی ادامه داد: بنا داریم هرماه در یک تا دو شهرستان کلینیک شناسایی و خدمات تخصصی دیابت راهاندازی شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]