واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عراقچي: برجام ماهيت خصمانه روابط با امريكا را تغيير نميدهد
معاون وزير خارجه ميگويد كه توافق هستهاي بين ايران و 1+5 ماهيت خصمانه روابط ايران و امريكا را تغييري نداده است.
سيدعباس عراقچي نفر دوم تيم مذاكرهكننده ايراني در برنامه تيتر يك شبكه خبر حاضر شد. عراقچي با اشاره به بحثهاي اخير درباره رفع تحريمها گفت كه در بخشهايي از رفع تحريمها «پيشرفت خوبي» به دست آمده است ولي اين را هم پذيرفت كه حوزه «بانكي با چند مشكل مواجه» است. عراقچي با اشاره به امريكا گفت: «يكي از مهمترين دلايل كارشكنيها و عدم تسهيل مناسب روابط بانكي است كه بايد بعد از برجام براي ايران برقرار شود و مشكلاتي كه بانكهاي خارجي با آن مواجهند و نگرانيهايي كه دارند، تداخل تحريمهاي اوليه و ثانويه و نقش وزارت خزانهداري امريكا و اوفك كه تا به حال به اعتقاد ما نقش مثبتي نبوده است.» معاون ظريف گفته كه «صراحتاً گفتهايم كه امريكا كارشكني ميكند و خطاب جان كري به بانكهاي غيرامريكايي است و ميخواهد سردرگمي در بانكهاي خارجي را جبران كند.» عراقچي در عين حال، صحبتهاي كري را نشاندهنده موفقيت ديپلماسي ظريف دانست: «وي(كري) صراحتاً اعلام كرد كه بانكهاي غيرامريكايي براي كار كردن با ايران نبايد نگراني و مشكلي داشته باشند. اين تأثير ديپلماسي است و ديپلماسي يعني فشار آوردن براي حركت طرف مقابل براي رسيدن شما به اهدافتان.»
عراقچي تأكيد كرد: «خيلي از بانكهاي اروپايي هنوز در فضاي قبل برجام هستند و بايد به اينها اطلاعرساني كنند و نقش اپك (سازمان همكاريهاي اقتصادي آسيا–اقيانوسيه) در اين راستا مفيد نبوده و با فشارهاي ما اين نقش در حال تغيير است.» معاون ظريف در اين گفتهوگو همچنين با بيان اينكه «خصومت و سياست ما در مقابل امريكا همچنان وجود دارد و ماهيت رابطه ايران و امريكا تغيير نكرده » گفت: «مقابله جمهوري اسلامي ايران با سياستهاي سلطهطلبانه امريكا وجود دارد و آنها نيز دشمني خود را ادامه خواهند داد.» عراقچي ميگويد: «خصومتهاي ما با امريكا كاملاً پابرجاست و برجام قرار نيست خصومت ما را با امريكا برطرف كند.»
براي مصرف خارجي
عراقچي در بخشي از سخنان خود به اظهارات رئيس كل بانك مركزي اشاره كرده كه در گفتوگو با بلومبرگ گفته بود ايران «تقريباً هيچ چيزي» از برجام «عايدش نشده» و تلويحاً اين اظهارات سيف را براي مصرف خارجي خواند: «دكتر ولي الله سيف به دنبال كاهش فشارها و تسهيل فعاليتهاي بانكي بوده و از لحن خاصي استفاده كرد و اين ادبيات نبايد براي مخاطب داخلي به نحوي ديگر در نظر گرفته شود و اين مشكلي است كه ديپلماتها هميشه دارند.» اين در حالي است كه خود عراقچي نيز در همين گفت و گو پذيرفت در زمينههاي بانكي، حوزهاي كه سيف درباره آن اظهار نظر كرده، به دليل كارشكنيهاي امريكا، «چند مشكل» وجود دارد. معاون وزير امور خارجه تأكيد كرد: يك ديپلمات در صحنه عمل نبايد نگران صحبت خود با طرف خارجي باشد و از برداشتهاي داخلي نگراني داشته باشد. نبايد ديپلماتها را در موقعيتي قرار داد كه از صحبتهاي مطرح شده با طرف خارجي عليه آنان استفاده كرد. عراقچي ادامه داد: اينكه از صحبتي كه ما با طرف خارجي و دشمن خود ميكنيم در داخل بخواهد سوءاستفاده شود جاي نگراني دارد و برخورد با قدرت رئيس بانك مركزي با طرف خارجي كار درستي بوده است.»
راهزني بينالمللي
معاون وزير امور خارجه با بيان اينكه دسترسي به اين داراييها به معناي تبديل آن به پول در داخل كشور نيست، گفته است: «هنوز به طور كامل به شرايط قبل از تحريم باز نگشتهايم و در اين سه ماه براي برقراري روابط كامل بانكي هنوز به زمان نياز داريم.»عراقچي درباره دسترسي به سيستم مالي امريكا هم گفته كه ايران «تمايلي به استفاده از سيستم مالي امريكا ندارد.» او يك بار ديگر اين را تكرار كرد كه «تحريم دلار و تحريم استفاده از سيستم مالي امريكا جزو تحريم هستهاي نيست» و افزود: «از اهداف اقتصادي ما رهايي از وابستگي به دلار و برپايي ارزي به غير از دلار است و در اين راستا به برخي از كشورها از جمله ژاپن به ين نفت ميفروشيم.» عراقچي ادامه داد: خواسته ما خروج از وابستگي به دلار و سيستم مالي امريكاست.
ورود به سيستم مالي امريكا خطرات خود را دارد زيرا دادگاههاي امريكايي احكام ناعادلانهاي عليه ما دارند. عضو ارشد تيم مذاكرهكننده هستهاي با اشاره به اقدام دادگاههاي امريكايي در مصادره اوراق در يكي از بانكهاي امريكايي اين رفتار را خصومتآميز دانست و يادآور شد: ما به دنبال استيفاي اين مبلغ و مبالغ مشابه هستيم. وي در ادامه با بيان اينكه ورود به سيستم مالي امريكا خطرات خود را دارد و يك نمونه آن را در همين روزها ديدهايم به حكم دادگاه عالي امريكا اشاره و خاطرنشان كرد: اقدام امريكاييها خصومتآميز است و اقدام محكومي است و ما نبايد پولهاي خود را وارد سيستم مالي امريكا كنيم بنا به همين خطرات. معاون وزير خارجه احكام دادگاههاي امريكايي را در اين زمينه كاملاً بياعتبار خواند و گفت: اين يك راهزني بينالمللي است.
تشكيل كميته ويژه
محمدجواد ظريف وزير خارجه نيز در يك كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرد: ما دولت امريكا را مسئول حفظ اموال خود ميدانيم و اگر دستاندازي به اموال ما صورت بگيرد در زمان لازم ادعاي خسارت ميكنيم. ظريف با تأكيد بر اينكه ما رأي صادر شده را به رسميت نميشناسيم و دستبرد به اموال ايران را غيرقانوني ميدانيم، ادامه داد: در ديداري كه با آقاي كري در نيويورك داشتم اين موضوع را به ايشان تأكيد كردم، البته قبل از اين آقاي كري از موضع ما اطلاع داشت و ما در اين ارتباط اعلام موضع كرده بوديم و گفته بوديم كه آن را به رسميت نميشناسيم. وزير امور خارجه كشورمان خاطرنشان كرد: تمام تلاش ما اين است كه مانع دسترسي امريكاييها به اموال خود شويم و اجازه ندهيم كه آنها اموال ما را مصادره كنند. در اين زمينه تمام پيگيريهاي لازم از جمله پيگيريهاي حقوقي انجام ميشود و در همين چارچوب دولت تصميم گرفته كه كميته ويژهاي را تشكيل دهد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]