واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره):
قیصر امین پور شاعری جامع و توانمند بود
شناسهٔ خبر: 3607909 - دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۲
استانها > قزوین
قزوین- دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین گفت: قیصر امین پور شاعری جامع و توانمند بود که در شاعری، استادی ادبیات فارسی و پژوهش بسیار موفق ظاهر شد. به گزارش خبرنگار مهر، علی قاسم زاده درمراسم بزرگداشت قیصر امین پور که روز دوشنبه به همت حوزه هنری قزوین، جهاد دانشگاهی استان و دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) درسالن اجتماعات دانشکده علوم انسانی دانشگاه امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان کرد: کسانی که با شعر قیصر امین پور آشنا هستند میدانند که می توان از مناظر مختلف به این شاعر نگریست که باب محتوایی و فلسفه زندگی از دیدگاه قیصر امین پور و پیام هایی که این شاعر برای انسان معاصر داشته مهم است. دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ادامه داد: فلسفه زندگی دغدغه قیصر بوده و برای ما نیز در دوره پرتلاطم عصر کنونی دغدغه اصلی محسوب می شود.
قاسم زاده با اشاره به ویژگیهای سبکی و جهان بینی های مرحوم قیصر امین پور اظهارداشت:ازاستاد شفیعی کدکنی نقل است که هر هنرمند بزرگ در مرکز وجودی خود یک تناقض گریزناپذیر دارد و اگر یکی از این تناقض ها و تعارض ها را از دست دهد دیگر کار هنرمند تمام می شود و تنها مهارت ها برای وی باقی می ماند بنابراین شعر محصول یک نوع تعارض و تناقض درونی است تا جایی که همه افرادی که تجربه شاعری دارند می توانند این موضوع را درک کنند.
دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین گفت: قیصر امین پور شاعری جامع و توانمند بود که در چند زمینه شاعری، استادی ادبیات فارسی و پژوهش بسیار موفق ظاهر شد. قاسم زاده افزود: رسانه دکتری ایشان به زبان عربی ترجمه شده و اصولا پس از تدوین این رسانه که سنت و نو آوری در شعر معاصر نام داشت باب تحقیق در این حوزه توسط سایر پژوهشگران نیز باز شد. وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: قیصر شاعر لحظه هاست بگونه ای که مخاطب با خواندن شعرقیصر متوجه می شود که گویی در آن واحد اتفاق و یا درگیری متناقضی در ذهن قیصر به وقوع پیوسته و اندیشه ای در ضمیر او به تلاطم درآمده که محصول آن شعری است که پیش روی خوانندگانش قرار گرفته است. شعر قیصر سیر تحولی ندارد دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) ادامه داد: اگرچه لحظه مند بودن و یا به عبارتی تابع لحظه های ناب بودن باعث شده بود که اشعار قوی و ضعیف در اشعار او بوجود آید چنانکه برخی از شعرهای او در موج نو گاه دارای زبانی ضعیف و گاه زبان در این اشعار در اوج خود قرار گرفته است. قاسم زاده با اشاره به شباهت های شعر قیصر امین پور و سهراب سپهری گفت: برعکس پیش فرض هایی که وجود دارد شعر قیصر سیر تحولی ندارد چنانکه همه زندگی و شعر وی در اوج و فرود و دگرگونی است و اگر نگاه دکتر شفیعی را بپذیریم که هر هنرمندی در مرکز وجود خود تناقض ها و تعارض هایی دارد، شاید بتوان گفت یکی از علت های موفقیت قیصر امین پور همین تناقض ها و اوج و فرودهایی باشد که وی در شعر و زندگی خود تجربه کرده است. عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اظهارداشت: یکی از تناقض ها و دغدغه های اصلی شعر قیصر درگیری میان عقل و دل، احساسات و تعهد است که اگر با این پیشینه به زندگی قیصر نگاه کنیم می بینیم که قیصر دغدغه خوب زندگی کردن داشته و برهمین اساس محتوای غالب اشعارش حل تعارض دنیای کنونی بوده است. شاعران با پرسش های خود ماندگار می شوند وی با اشاره به ضرورت درک از چیستی فلسفه وجود گفت: فلسفه زندگی برای این است که بدانیم برای چه متولد شده ایم و برای چه زندگی می کنیم برای همین در شعر قیصر پرسش های هستی شناسانه و فلسفی بسیاری وجود دارد که این امر نشان می دهد کلید واژه شعر قیصر، پرسش های هستی شناسانه است و این ویژگی بسیار مهم است چرا که شاعران با پرسش هایی که در ذهن مخاطبان ایجاد می کنند، ماندگار می شوند.
قاسم زاده ادامه داد: برای نمونه خیام به این دلیل ماندگار شده که پرسش های خداشناسانه و مولانا به این دلیل ماندگار است که پرسش های معرفت شناختی و انسان شناسانه مطرح کرده است و برهمین اساس قیصر امین پور نیز به این دلیل ماندگار است که پرسش های ادبی هستی شناسانه ای در آثارش مطرح کرده است. دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) افزود: قیصر امین پور اعتقاد داشت که می شود پرسش های فلسفی را در شعر مطرح کرد و در پی آن مخاطبان خود را قانع کرد اعتقاد دیگر قیصر این بود که برخلاف دکارت که می گوید من شک می کنم پس هستم، باور دارد که من عشق می ورزم، پس هستم. بنابراین از نظر قیصر نه شکاک بودند که عاشق بودن فلسفه حیات و وجود انسان است. شعرخوانی دانشجویان و شاعران جوان از دیگر برنامه های این مراسم بود. همچنین محمد حسین سرداغی دیگر عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در این مراسم قطعاتی از اشعار خود را برای حاضران قرائت کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]