تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829504104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارزانی اینترنت به نام مردم و به کام دیگران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ارزانی اینترنت به نام مردم و به کام دیگران




هفته گذشته محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر از برنامه این وزارتخانه برای کاهش قیمت تمام شده اینترنت برای کاربران در کشور آن هم در همین روزهای جاری خبر دارد.





هفته نامه عصر ارتباط - نادر نینوایی: هفته گذشته محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر از برنامه این وزارتخانه برای کاهش قیمت تمام شده اینترنت برای کاربران در کشور آن هم در همین روزهای جاری خبر دارد.

این خبر اما در حالی مطرح می شود که این نخستین باری نیست که از دولت قبل تاکنون وعده های مشابه و البته نامحسوس داده می شود. تجربیات حداقل یک دهه گذشته در کشور چه در دولت فعلی و چه در دولت قبلی، به مردم به عنوان مصرف کنندگان اصلی و نهایی اینترنت ثابت کرده است که این مانور دولتی مبنی بر کاهش قیمت اینترنت، تاثیری باورپذیر بر قیمت تمام شده اینترنت برای مصرف کننده ندارد.


ارزانی اینترنت به نام مردم و به کام دیگران



با این وجود اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مصاحبه تاکید کرده است که هنوز درصد نهایی کاهش قیمت اینترنت به دست نیامده اما به طور قطع، این کاهش کمتر از 15 درصد نخواهد بود. این در حالی است که حتی کاهش چند برابری قیمت اینترنت در دولت قبل هم اگرچه با شعار ارزان شدن اینترنت برای مردم تمام شد، اما به رغم ارزان فروشی اینترنت توسط دولت، سود این اختلاف قیمت نه به جیب مردم، که به لایه های دیگر این معادله چندوجهی ریخته شد.

حال باید پرسید در حالی که بی نتیجه بودن کاهش دولتی قیمت اینترنت در دهه گذشته بارها ثابت شده است، چرا باید بار دیگر این تجربه شکست خورده به اجرا گذاشته شود؟

تاریخچه تخفیف ها در دولت قبل

در دور اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات وقت، اتفاقا تخفیف هایی به مراتب دست و دلبازانه تری ارایه کرد. وی ابتدا در سال 84 و سپس در سال 86 در دو نوبت، یک بار قیمت اینترنت را 50 درصد و بار دیگر 30 درصد کاهش داد، اما باز هم بسیاری از شرکت های اینترنتی حاضر نشدند که متناسب با این کاهش، قیمت اینترنتی را که به مشترکان خود ارایه می دهند پایین بیاورند.

همان زمان، یعنی حدود 10 سال قبل و در جریان مجادله کاهش قیمت اینترنت، مسعود ریاضیات، رییس انجمن شرکت های اینترنتی اعلام کرد: «قیمت پهنای باند نهایتا 20 درصد قیمت تمام شده اینترنت را شامل شده و شرکت های اینترنتی هزینه های پرسنلی و جاری دیگری نیز دارند. بنابراین اگر قیمت پهنای باند 50 درصد کاهش یافت، نباید بیش از 10 درصد انتظار کاهش بهای تمام شده برای مصرف کننده را داشت.»

در نهایت نیز دولت وقت در سیاست کاهش نرخ پهنای باند تجدیدنظر کرد و قیمت ها به حالت سابق بازگشت. با این وجود اما همچنان برخی از صاحب نظران معتقدند که اگر انحصار واردات پهنای باند اینترنت از دست دولت خارج شود و به شرکت های خصوصی هم اجازه داده شود که اینترنت خود را از خارج گرفته و وارد کشور کنند، بازار رقابتی شده و در نتیجه این رقابت، مصرف کننده نیز بهره منده خواهدشد؛ موضوعی که تاکنون به دلیل مخالفت مسوولان امر محقق نشده است و باز هم وعده تکراری و ناموفق کاهش دولتی قیمت اینترنت مطرح می شود.

تجربیات بی سرانجام دولتی فعلی

در اسفندماه سال 92 همزمان با اوایل شروع به کار دولت فعلی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به رغم تجربیات شکست خورده دولت قبل، یک بار دیگر تعرفه ارایه خدمات اینترنت پرسرعت مبتنی بر فناوری ADSL را با هدف کاهش هزینه اینترنت در سبد خانوار تا سقف 35 درصد کاهش داد.

این خبر اگرچه به محض انتشار بر خروجی بیشتر رسانه های کشور قرار گرفت، اما نه تنها خوشحالی فعالان صنف اینترنت کشور را به دنبال نداشت، بلکه موجب انتقاد و ارسال نامه اعتراضی آنها به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز شد. منتقدان مصوبه 181 سازمان تنظیم مقررات که براساس آن تعرفه پهنای باند اینترنت بین الملل برای شرکت های ارایه کننده این خدمات 35 درصد کاهش یافته، بر این باور بودند که با ابلاغ این مصوبه نرخ پهنای باند برای شرکت های ارایه کننده اینترنت ADSL با سایر ارائه کنندگان خدمات اینترنت شامل ISDP،  ISP، وایمکس و GPRS حدود 35 درصد تفاوت خواهدداشت که در نهایت این تفکیک و تفاوت میان سرویس دهندگان موجب اختلال در بازار، ایجاد رانت خواری و تضعیف حقوق کاربران نهایی می شود.

برخی از معترضان در این خصوص طی نامه اعتراضی به وزیر ارتباطات و برگزاری نشست خبری، در تلاش برای جلوگیری از اجرای این مصوبه و بازبینی آن بودند. درواقع این گروه خواستار بهره مندی یکسان کاربران اینترنت و ارایه دهندگان سرویس های مختلف، از این کاهش قیمت شده بودند. بماند که در میان این دعوا بر کسب سود از تخفیف ها، برخی نیز براساس تجربه سنوات گذشته، همچنان تخفیف روز قیمت اینترنت بین الملل را بر قیمت نهایی اینترنت مصرف کننده، بی اثر می دانستند.

این عده از منتقدان معتقد بودند طرح های گوناگونی برای کاهش قیمت اینترنت از سوی نهادهایی همچون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، زیرساخت و دیگر بخش های مرتبط، مطرح شده که بیشتر این کاهش قیمت ها در نهایت تاثیر قابل لمسی روی بازار این سرویس نداشته است.

اعتراف به یک حقیقت

اما بعد از این ماجرا ظاهرا خود وزارت ارتباطی ها نیز پذیرفته بودند که روش مذکور فایده لازم را نداشته و تخفیف اینترنت به نام مردم و به کام دیگران تمام خواهدشد. در همین خصوص اوایل مهرماه سال گذشته معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه کمیته ای در وزارتخانه راه های کاهش هزینه دسترسی مردم به اینترنت را از نظر فنی و اقتصادی بررسی می کند، گفت: «تجربه کاهش قیمت اینترنت بین الملل در ارزان شدن اینترنت کاربران نهایی موثر نبوده و اصلاح بخش فنی مدنظر قرار گرفته است.»

نصراله جهانگرد در حاشیه نمایشگاه ایران تلکام 2015 که در آن زمان در حال برگزاری بود، گفت: «استراتژی وزارتخانه به حداقل رساندن هزینه دسترسی مردم به اینترنت است. برای تحقق این هدف یک کمیته فنی در وزارتخانه تشکیل شده که از نظر اقتصادی و فنی عوامل موثر در کاهش هزینه دسترسی مردم به اینترنت را بررسی می کند.»


ارزانی اینترنت به نام مردم و به کام دیگران



رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران همچنین گفته بود: «در بخش اقتصادی وزارتخانه تصمیم به کاهش قیمت اینترنت ورودی که توسط شرکت دولتی زیرساخت به شرکت های خصوصی ارایه می شود، گرفت و هزینه اینترنت زیرساخت را حدود 25 تا 30 درصد کاهش داد. با این وجود اما شرکت های ارایه دهنده اینترنت این کاهش قیمت را تاثیر ندادند.

توجیه آنها این بود که هزینه اینترنت بین الملل تنها یک چهارم هزینه های اینترنت کاربر نهایی را تشکیل می دهد و تخفیف 25 درصدی در یک چهارم هزینه ها معادل پنج درصد تخفیف در قیمت اینترنت کاربرهایی می شود.» (این یعنی دقیقا همان توجیه 10 سال قبل) اما جالب اینجا است که برخلاف تصریح کمیته مذکور در وزارت ارتباطات مبتنی بر ناموفق بودن این تجربه، حالا به فاصله اندکی از این جمع بندی، بازگشت به همان سیاست ناکارآمد و تکرار کاهش قیمت اینترنت در دستور کار قرار گرفته است.

وعده ارزانی دوباره قیمت ها

قریب به شش ماه بعد از اذعان وزارت ارتباطات به بی نتیجه بودن راهکار ارایه تخفیف های اینترنتی، 25 فروردین ماه امسال اما محمود واعظی در مرد برنامه وزارت ارتباطات برای کاهش قیمت اینترنت مصرفی کاربران، گفت: از اواخر سال94 کمیته ای با همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای بررسی قیمت اینترنت و نحوه کاهش آن، تشکیل شده و تمامی تلاش این است که مکانیزمی در نظر گرفته شود تا تعرفه اینترنت کاهش یابد.

وی با بیان اینکه اوایل اردیبهشت ماه این کمیته، نتیجه بررسی و پیشنهاد خود را برای کاهش تعرفه اینترنت اعلام خواهدکرد ادامه داد: «پیش بینی می کنیم که نتیجه نهایی برای کاهش قیمت اینترنت تا پایان اردیبهشت ماه اعلام شود.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: «هنوز درصد نهایی کاهش قیمت اینترنت به دست نیامده است اما به طور قطع، این کاهش، کمتر از 15درصد نخواهدبود.» (اگرچه وزیر ارتباطات مشخص نکرده، همین میزان اعلام شده، تخفیفی است که به دست مصرف کننده نهایی می رسد یا در میانه راه نصیب لایه های توزیع و عرضه می شود؟)

البته وزیر ارتباطات نتیجه گیری جالبی نیز از نامحسوس بودن آثار این تخفیف ها ارایه کرد و گفت: «پیش از این نیز قیمت اینترنت را 20 درصد کاهش دادیم، اما به دلیل استفاده زیاد مردم از اینترنت، این تغییر قیمت محسوس نبود.»!

این ادعا در حالی مطرح می شود که حتی کسانی مانند نویسنده این سطور که از اینترنت نامحدود استفاده می کنند، به هیچ وجه شاهد کاهش قیمت ماهانه اینترنت خود نبوده اند.

وزیر ارتباطات اما در توضیح بیشتر با بیان اینکه در دو سال اخیر میزان و نحوه استفاده از اینترنت افزایش یافته گفت: «تا پیش از این امکان دانلود عکس، صدا و فیلم برای کاربران کمتر بود، اما هم اکنون آمار دانلود محتوای چند رسانه ای توسط کاربران افزایش یافته است و این موضوع موجب شده کاربران فکر کنند که اینترنت گران شده اما به هیچ وجه این طور نیست و طی دو سال قبل، اینترنت کاهش قیمت داشته است.»

البته قضاوت درخصوص این بخش از اظهارات وزیر ارتباطات را بی هیچ تفسیر و جهت دهی باید به عهده مردم و کاربران نهایی اینترنت بگذاریم که به نظر ایشان قیمت اینترنت در دو سال گذشته چقدر پایین آمده است.

اگر نخواهیم خودمان نتیجه گیری قطعی درخصوص وعده اخیر وزارت ارتباطات داشته باشیم و در عین حال خوش بینانه به موضوع نگاه کنیم، شاید این بار مسوولان این وزارتخانه روشی متفاوت از تجربیات قبلی در پیش گرفته باشند.

به هر حال فعلا باید منتظر ماند و دید ماجرای ارزان شدن اینترنت که به قول مدیرعامل همراه اول، به طور تقریبی 10 برابر قیمت دنیا است، این بار راه به  کجا می برد و آیا این دفعه مردم به عنوان مصرف کنندگان نهایی اینترنت، طعم ارزانی آن را می چشند یا ارزان شدن اینترنت صرفا شعاری و مانوری خواهدبود که ثمره آن به نام مردم بوده اما به کام دیگران خواهدرفت.

و در نهایت اینکه برندگان و منتفعان اصلی این تخفیف ها که در مجموع ارقام کلانی سود خواهندبرد، چه کسانی هستند و با سود حاصله چه می کنند، موضوعی است که مجال دیگری برای بررسی می طلبد.







تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن