واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فوتبال "گل كوچك" تنها مفر نوجوانان ايلامي
سر و صدايشان تمام خيابان را فرا گرفته است ، ۱۰بازيكن ، ۲۰تا ۳۰ تماشاچي كه همه نقش داور را نيز ايفا ميكنند ، سوت ميزنند و با دست زدن از تيم مورد نظرشان حمايت ميكنند.
اين شور و نشاط همه را از گرماي ۴۰درجه وسط روز شهر ايلام غافل كرده است و تا جايي كه حتي بدون كفش بر آسفالت سوزان خيابان "صنايع" ايلام، بساط بازي "گل كوچك" خود را برقرار كنند.
پس از چندين ساعت بازي "گل كوچك" با سرو صورتي خاكي و خيس عرق به سوي منزلشان راهي ميشوند.
يكي از بازيكنان معروف "گل كوچك" محله صنايع شهر ايلام ميگويد: از دوران كودكي يعني بين سنين شش و هفت سالگي با تماشا كردن مسابقههاي فوتبال به اين ورزش علاقهمند شدهام و اكنون كه حدود ۱۶سال دارم اين بازي را در كوچه و محله خود انجام ميدهم.
"جعفر داوودي" افزود: در بازي فوتبال آن هم به شيوه گل كوچك شور و شوق و هيجاني نهفته است كه همه را به سمت اين ورزش ميكشاند.
اين در حالي است كه به گفته وي، متاسفانه بازي در كوي و برزن باعث مزاحمت اهل محل ميشود.
وي افزود: علاقهمندان اين بازي بسيارند اما نبود مكان مناسب سبب شده در هنگام بازي روي آسفات كوچهها بازيكنان آسيب ببينند.
يكي ديگر از بازيكنان گل كوچك در ايلام ميگويد: اگر بازي گل كوچك هيچ امكانات خاصي نميخواهد، اما در مقابل شكشتن شيشه، افتادن توپ به خانههاي مردم و شايد پاره شدن توپ توسط ساكنان محل از ويژگيهاي منحصر به فرد اين ورزش خياباني است.
"جبار احمدي" كه با ۳۵سال سن اكنون از پيشكسوتان بازي گل كوچك در ايلام محسوب ميشود، اضافه ميكند: از كودكي به بازي فوتبال محلهاي علاقهمند بوده و اكنون سالهاست در نقش يك پدر به بچههاي خود سفارش ميكند كه به ورزش روي آورند.
وي ادامه ميدهد: نبود مكان مناسب براي ورزش كردن سبب شده يك روز درميان فرزندانش را به بوستان تفريحي "پرديسان" برد كه اين موضوع مستلزم صرف هزينه رفت و آمد نيز ميشود.
وي از مسوولان ورزش استان خواست، با ايجاد فضاهاي ورزشي كودكان و نوجوانان علاقهمند به ورزش را جذب كنند.
معاون برنامهريزي تربيت بدني ايلام نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، ورزش فوتبال را يكي از پر طرفدارترين ورزشها در بين آحاد مردم دانست.
"فرزاد فتاحي" گفت: ورزش فوتبال قهرماني در اين استان از محلات و بازي "گل كوچك" شروع شده و رونق گرفته است.
وي كم هزينه بودن و نيز وجود فضاهاي بيشمار در درون شهر ايلام را از عوامل گرايش جوانان و نوجوان به بازي گل كوچك عنوان كرد.
وي تصريح كرد: كمبود اعتبارهاي ورزشي يكي از مهمترين مشكلات تربيت بدني استان ايلام است كه به تبع آن كمبود فضاهاي ورزشي را به همراه دارد.
فتاحي گفت: با شروع فصل تابستان و افزايش اوقات فراغت دانش-
آموزان گرايش آنان به ورزش اين نهاد را با كمبود مكانهاي ورزشي مواجه كرده است.
وي از مسوولان استان خواست، در اين فصل مكانهاي مدارس و ادارات خود را در اختيار تربيت بدني قرار دهند تا نسبت به جذب و ساماندهي آنان اقدام شود.
فتاحي ادامه داد: در صورت همكاري ادارات و مراكز آموزشي اين نهاد ميتواند تجهيزات لازم ورزشي را از قبيل توپ بازي، دروازه و ديگر امكانات را به صورت رايگان در اختيار بازيكنان گل كوچك قرار دهد.ك/۴
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 484]